Az ETO FC Győr megszakította a BVSC 41 meccses veretlenségi sorozatát

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 18:50
null
Nagyon sima győzelmet aratott az ETO az újonc ellen (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
A labdarúgó NB II 2. fordulójában a nagy terveket szövögető ETO FC Győr hazai pályán, szépen játszva, magabiztosan futballozva 4–0-ra verte az újonc BVSC-t, és már vezeti a tabellát.


LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

ETO FC GYŐR–BVSC-ZUGLÓ 4–0 (2–0)
Győr
, ETO Park,2017 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Huszár Balázs, Punyi Gyula)
ETO: Pap E. – Vera, Szépe, Keresztes K., Csontos D. (M. Diarra, 66.) – Bumba, Anton (Kiss M., 81.), Vingler (Riquelme, 66.) – Lacza, Huszár M. (Csóka B., 74.), Skvarka (Kröhn, 66.).Vezetőedző:Antonio Munoz
BVSC:Kovács B. – Benkő-Bíró, Nagy J. (Csősz, a szünetben), Hidi P., Király Á. – Májer G. (Szalánszki, 70.), Mitrovics, Szilágyi M. (Gergely P., 59.) – Mészáros A. (Tóth L., 70.), Balogh M. (Lénárt G., 70.), Kelemen P.Vezetőedző:Urbán Flórián
Gólszerző: Huszár M. (11., 53.), Bumba (28. – 11-esből), Kröhn (86.)
MESTERMÉRLEG
Antonio Munoz:– A védekezés és a támadás is rendben volt. Begyakorolt szituációk végén szereztük a gólokat, külön örömteli a fiatal Huszár Marcell eredményessége.
Urbán Flórián:– Az előző fordulóban nyújtott játékunkat nem tudtuk megismételni. Erősebb ellenféllel kerültünk szembe, nagy egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ezeket ki kell javítani.

ÖSSZEFOGLALÓ

Rögtön kezdeményezően lépett fel az újonc ellen az ETO, amely többször is veszélyeztetett a meccs elején, majd a 11. percben már a vezetést is megszerezte: Paul Anton remekbe szabott indítása után Luciano Vera gólpasszából Huszár Marcell talált be. A hazai fölény ezután is megmaradt, és bár egy ideig helyzetet nem láthatott a közönség, végül egy tizenegyes újabb izgalmakat hozott. Ezt Benkő-Bíró Norbert hozat össze azzal, hogy buktatta Huszárt. A jogos büntetőt Claudiu Bumbamagabiztosan értékesítette. Hét perccel a szünet előtt jött az első BVSC-lehetőség, Szilágyi Máté lőtt kevéssel mellé, dea vendégek csak ennyit tudtak felmutatni az első félidőben.

A folytatásban próbált aktívabban futballozni a fővárosi csapat, ám ez nem sok eredményre vezetett, sőt. A 53. percben Huszár ismét betalált, a háromgólos ETO-előny következtében pedig kissé leült a mérkőzés. A BVSC-nek kicsit több területe és lehetősége nyílt a támadásvezetésre, de játékosai leginkább csak a tizenhatoson kívülről jutottak el lövőhelyzetekig, és ezek nem okoztak gondot a kapusnak. Az utolsó tíz percben még egyszer megrázta magát a győri együttes, Kiss Máté a lécet találta el, majd újabb két helyzet után Christopher Kröhn megrúgta csapata negyedik gólját.

A hajrában még Pap Eduárd mutatott be egy bravúrt Tóth Levente lövésénél, így nem tudott szépíteni a BVSC, amely tehát hiába küzdött, megszakadt a 41 meccses veretlenségi sorozata. Az ETO mutatós játékkal könnyed győzelmet aratott, és bár csak jobb gólkülönbséggel, de vezeti az NB II tabelláját. 4–0

A kék mezes BVSC-nek esélye sem volt a pontszerzésre (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
A kék mezes BVSC-nek esélye sem volt a pontszerzésre (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)


2. FORDULÓ (augusztus 5–6.)
Augusztus 5., szombat
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas 4–3
Augusztus 6., vasárnap
Mosonmagyaróvár–Kazincbarcika 0–3
Budapest Honvéd–Kozármisleny 1–2
Budafok–Ajka 2–0
Soroksár–Gyirmót FC Győr 1–0
ETO FC Győr–BVSC-Zugló 4–0
Csákvár–Szombathelyi Haladás 4–2
Tiszakécske–Nyíregyháza 1–1
Siófok–PMFC 0–1

AZ NB II ÁLLÁSA
1. ETO FC Győr227–2+56
2. Budafoki MTE223–0+36
3. Szeged-Csanád Grosics Akadémia225–3+26
4. Pécsi MFC222–0+26
5. Nyíregyháza Spartacus2113–1+24
6. Tiszakécske2113–2+14
7. Soroksár SC2112–1+14
8. Kazincbarcika2113–1+23
9. FC Csákvár2115–4+13
10. Kozármisleny2113–30 3
10. Budapest Honvéd2113–30 3
12. BVSC Zugló2111–4–33
13. FC Ajka2111–3–21
14. Vasas FC223–5–20
15. Gyirmót FC Győr222–4–20
16. Szombathelyi Haladás222–5–30
17. BFC Siófok220–3–30
18. Mosonmagyaróvár220–4–40

 

 


PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek, az ETO könnyedén verte a BVSC-t! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+2. perc: Kelemen tekert kapura 15 méterről, a félmagas, balra tartó labdát Pap kiöklözte.

90+1. perc: Helyzet! Hidi beadása után Keresztes nem tudott felszabadítani, Tóth elé került a labda, aki 11 méterről lőtt, de Pap kitolta a léc alól a labdát! Nagy védés volt!

90. perc: Kettő perc a ráadás.

86. perc: GÓL! OTT A NEGYEDIK!Benkő-Bírótól pattant el a labda, Kröhn pedig 16 méterről egyből lőtt, és kirúgta a bal alsót! 4–0

86. perc:Riquelmelőtt 20 méterről, a középre tartó labdát kicsit nehezen ugyan, de fogta a kapus.

85. perc: Lacza rúgta be erővel a labdát balról, Riquelme épphogy lekésett róla a hosszún!

84. perc: KAPUFA!Kiss szánta el magát lövésre 20 méterről, a labda a jobb felső sarok felé szállt, de végül a léc hárított!

82. perc: Gergely lépett ki a bal oldalon, visszasarkazta a labdát Kelemennek, aki viszont elcsúszott lövés közben, így messzire szállt a labda.

81. perc: Anton helyére Kiss Máté érkezett.

80. perc: Szalánszki tekert jócskán fölé 17 méterről.

Kovács Benedek (pirosban) több védést is bemutatott, de végül így is négy gólt kapott (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Kovács Benedek (pirosban) több védést is bemutatott, de végül így is négy gólt kapott (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)

75. perc: Tóth lőtt 25 méterről középre.

74. perc: Lejött a kétgólos Huszár, akinek a helyére Csóka állt be.

70. perc: ABVSC-nél szintén három csere,Mészáros, Májer és Balogh helyén Tóth,Szalánszki és Lénárt..

67. perc: Pap adta el a labdát saját tizenhatosán belül, Mitrovics lőtt 15 méterről, de fogta a kapus.

66. perc: Három változtatás a hazaiaknál, lement Skvarka, Vingler és Csontos, bejött Kröhn, Riquelme és Diarra.

63. perc: Mitrovics 18 méterről félmagasan lőtt a kapu bal oldala felé, Pap könnyedén fogta.

59. perc: Cserélnek a vendégek, Szilágyi Mátét váltotta Gergely Péter.

53. perc: GÓL! ÚJABB ETO-TALÁLAT!Skvarka passzolta fel a labdát Huszárnak, aki az átvétellel kapura fordult, és balról, 13 méterről félmagasan lőtt, a labda pedig a bal kapufáról befelé pattant! 3–0

47. perc: Szépének talpalt oda Balogh, villant a sárga lap.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés!

46. perc: Csere a szünetben, Nagy József helyére Csősz Richárd állt be a vendégeknél.

Nagy József (balra, kékben) és társai nem találták az ellenszert az ETO támadásaival szemben (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Nagy József (balra, kékben) és társai nem találták az ellenszert az ETO támadásaival szemben (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)

Jó iramú első játékrészt láthattunk ETO-fölénnyel, egyelőre a BVSC nagyon keveset mutatott. Ahhoz, hogy ne ilyen egyoldalú legyen a találkozó, a szünet után komoly fordulatnak kell beállnia.

45+1. perc: Az eset után le is fújta a félidőt a játékvezető, kétgólos hazai előnyről jön majd a folytatás.

45+1. perc: Vera tolta volna meg a labdát Király mellett, akinek a kezére pattant a labda. A győri játékosok tizenegyest reklamáltak, de mivel a védő testéhez közel volt a karja, jogosan nem ítélt büntetőt Zimmermann Márió.

45. perc: Májernek nem tetszett, hogy nem a csapata dobhat, a reakciója pedig a játékvezetőnek nem tetszett, így sárga lapot adott neki.

41. perc: Lacza tűzte rá 27 méterről, de pont Kovács Benedek kezébe lőtt.

39. perc: Anton parádésan ugratta ki Csontost, aki 13 méterről ballal lőtt, de lapos kísérlete több méterrel elkerülte a kaput. Ez többet ígért!

38. perc: Az első BVSC-helyzet! Szilágyi lőtt 20 méterről félmagasan, a labda nem sokkal suhant el a bal kapufa mellett.

Kovács Benedek nem találta el az irányt a tizenegyesnél (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Kovács Benedek nem találta el az irányt a tizenegyesnél (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)

28. perc: GÓL! KETTŐRE NŐTT AZ ELŐNY! Bumba állt oda a labda mögé, és higgadtan, félmagasan középre – talán enyhén balra – lőtt a jobbra elvetődő Kovács Benedek mellett! 2–0

27. perc: TIZENEGYES!Bumba ugratta ki Huszárt, aki ellépett Benkő-Bíró mellett, a vendégvédő becsúszott, de csak szabálytalanul tudta megállítani az ETO támadóját!

Tovább nyom az ETO, de helyzeteket az elmúlt percekben nem láthattunk. A BVSC eléggé be van szorulva, kevés labdát tudnak szerezni a fővárosiak, így kontrákat sem tudnak vezetni.

11. perc: GÓL! VEZET AZ ETO!Anton a felezőnél állva rúgta előre a labdát a védők mögé, a mintaszerű indítás után Vera egyből középre tett, Huszár érkezett, és 12 méterről a jobb alsóba passzolt! 1–0

Jó iramban kezdődött a mérkőzés (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Jó iramban kezdődött a mérkőzés (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)

10. perc: Csontos került lövőhelyzetbe 10 méterre a vendégkaputól, de rosszul találta el ballal a labdát, így az jócskán mellé szállt.

7. perc: Vera ívelte fel a labdát, Huszár visszafejelteSkvarkának, aki viszont 10 méterről nagyon fölé vágta.

6. perc: Vingler lőtt 20 méterről laposan, a labda nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett! A vendégek kapusa mozdulni sem tudott.

Az ETO tiszta fehérben, a BVSC kék szerelésben lép pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát!

ELŐZMÉNYEK

A győriek ugyanazzal a kezdő tizeneggyel állnak fel, mint a múlt héten, de a fővárosiaké is csak egy helyen változott, Szalánszki Gergő helyére Mészáros András került be. Érdekesség, hogy sem a Hali ellen győztes gólt szerző Vernes Richárd, sem afriss igazolás, a hétszeres magyar válogatott Vinícius Paulo nincs ott a BVSC meccskeretében.

„Nagyon nehéz meccs lesz, de azt hiszem, az egész szezonban ez várható – mondta az ETO vezetőedzője, Antonio Munoz a klubbeharangozó videójában. – A többi csapat látta, hogy erősek vagyunk, így biztos mindenki azon lesz, hogy minket legyőzzön. Természetesen mi pedig azon dolgozunk, hogy megszerezzük a három pontot, és ott folytassuk, ahol Gyirmóton abbahagytuk.”

A BVSC trénere, Urbán Flórián játékosként megfordult az ETO-ban is, de ezúttal nyilván egy győri vereségnek örülne inkább.

„Semmiképpen sem nosztalgiázni megyünk, nagyon szép emlékeim vannak abból az időszakból, de azóta a világ rengeteget változott, a győri labdarúgás is másfelé indult el. Természetesen alaposan felkészülünk belőlük, itt az NB II-ben még komolyabb lehetőségünk van feltérképezni az ellenfelet, ezzel élünk is, de a legfontosabb, hogy mi mindig készen álljunk a következő feladatra” – nyilatkozta a fővárosi klubhonlapjánakaz 55 éves edző.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a múlt vasárnap a győri rangadót Gyirmóton 3–2-re megnyerő ETO FC Győr a bajnokságot a Haladás elleni 1–0-s sikerrel kezdő újonc BVSC-Zugló ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik