Vitális góljával verte meg az ETO a Budafokot

2021.10.31. 16:50
null
A zöldben játszó ETO jól eltalált lövésből szerzett győztes gólt a fehér mezes Budafok ellen (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
A labdarúgó NB II 14. fordulójában a játéknap előtt 10. helyezett Győri ETO a 13. helyezett Budafokot látta vendégül. A győri csapat a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését elveszítette, a Budafok ellen viszont ismét sikerült nyernie.

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

WKW ETO FC GYŐR–BUDAFOKI MTE 1–0 (0–0)
Győr,
ETO Park,650 néző.Vezette: Nagy Norbert (Berényi Ákos, Punyi Gyula)
WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka B., Fodor, Bagi, Vincze Á. – Toma, Vitális, Berki (Szimcso, 69.), Óvári (Vernes, 90+2.) – Bacsa. Vezetőedző: Klausz László
Budafoki MTE: Horváth A. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kalmár O. – Micsinai (Nándori, a szünetben), Soltész – László D. (Zuigeber, 62.), Adorján (Papp M., 62.), Ihrig-Farkas (Szabó M., 76.) – Kovács D. (Bese B., 86.).Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző
: Vitális (60.)
MESTERMÉRLEG
Klausz László: – A Puskás elleni siker után ezt a mérkőzést is a védekezésre építettük, de így is már az első félidőben két-három gólt szerezhettünk volna. Bár ez nem sikerült, de sikerült győzelemmel zárni a meccset, noha egészen a lefújásig izgulnunk kellett azért, hogy megőrizzük az előnyünket.
Csizmadia Csaba: – Váratlanul ért bennünket az ETO defenzív játéka, néha heten védekeztek egy vonalban. Ennek ellenére nekik volt három helyzetük az első félidőben, viszont a másodikban egyetlen jól eltalált lövésből született meg a döntő gól. A mérkőzés igazolta, hogy sok munka vár még a mieinkre.

ÖSSZEFOGLALÓ

Tény, hogy az első percekben a labda alig volt a hazai csapatnál, a vendégek viszont hiába birtokolták többet, nem találták meg a rést a győriek védelmi rendszerén. Tizenöt perc elteltével aztán mégis a hazaiak álltak közelebb a gólhoz: Vitális lapos lövése nem sokkal ment csak el a kapu mellett. A labda ezután is inkább a Budafoknál volt, a gyors győri kontrák azonban veszélyesebbnek tűntek. Leginkább Óvári tudott gondot okozni a vendégek kapuja előtt. A Budafok első kaput eltaláló lövése Kovács Dávid szabadrúgása volt a 25. percben. Horváth András, a BMTE kapusa két védést is bemutatott az első félidőben, Toma próbálkozása után pedig a kapufa segítette ki.

Nem meglepő, hogy épp Óvári védőjét cserélte le a szünetben Csizmadia Csaba. A játék képe aztán fokozatosan megváltozott: az ETO időnként feljebb tolta a védekezését, a budafokiak pedig gyakrabban tűntek bizonytalanabbnak, Vincze labdaszerzése az 54. percben majdnem gólt eredményezett. A 60. percben megszületett a mérkőzés mindent eldöntő találata: Vitális pazarul találta el a labdát 20 méterről, Horváth pedig tehetetlen volt (1–0). Négy perccel később állt talán legközelebb az egyenlítéshez a Budafok, Kovács közeli lövését azonban bravúrral védte Fadgyas. Az utolsó tíz percben hátul még jobban kinyílt a vendégegyüttes, aminek az lett a vége, hogy egy győri labdaszerzés után az indítás Bacsát találta meg, akit Horváth kapus elütött, ezért kiállította a játékvezető. Vitális mutatott még be hatalmas tűzijátékot a rendes játékidő vége előtt, újabb gólt azonban nem tudott lőni. A hátralévő időben a vendégeknek nem jött össze az egyenlítés, sem Soltész lövésénél, sem az azt követő szöglet után.

Az ETO a hétközi kupagyőzelem után a Budafokot is le tudta győzni hazai pályán. Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld
Az ETO a hétközi kupagyőzelem után a Budafokot is le tudta győzni hazai pályán. Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld


PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: Vége a mérkőzésnek, 1–0-ra nyert az ETO. Köszönjük a megtisztelő figyelmüket!

90+5. perc: Soltész lövését üti szögletre Fadgyas. A szöglet után a felfutó cserekapus, Bese fejeli a labdát kapu mellé.

90+4. perc: Mezhúzásért kap sárgát Toma.

90+2. perc: Óvárit Vernes váltja.

90. perc: Öt perc a hosszabbítás.

90. perc: Vincze kap sárgát.

89. perc: Vitális bombáját blokkolja Szalai D.

87. perc: Vitális 18-ról lő, Bese bravúrral véd.

86. perc: Vitális szabadrúgása 17 méterről a sorfalat találja el.

86. perc: Kovács Dávidot, a csapatkapitányt "áldozza be" Csizmadia, Bese B. áll be a kapuba.

83. perc: Bacsát ütközi le a tizenhatoson kívül a kapujából kirohanó Horváth András, Nagy Norbert játékvezető kiállítja a vendégek kapusát. Bacsát ápolni kell.

80. perc: Kalmár O. rúgja fel Vitálist az oldalvonalnál, villan a sárga lap.

78. perc: A tucatnyi vendégszurkoló kezezést reklamál egy győri hazaadásnál. A játékvezető szerint mellett tette haza a labdát a hazai védő.

76. perc: Ihrig-Farkast váltja Szabó M. a vendégeknél.

69. perc: Cserél az ETO: Berki helyére Szimcso érkezik.

64. perc: Zuigeber lövése a blokkról a leshatáron álló Kovács D. elé kerül, az ő lövését bravúrral védi a győri kapus.

62. perc: Kettős csere a vendégknél: Adorján és László D. hagyja el a pályát, Papp M. és Zuigeber áll be.

60. perc: Vezet az ETO! Toma, Berki és Vitális passzolgatnak a vendégek tizenhatosa előtt, majd utóbbi 20 méterről lövésre szánja el magát: a labda az elvetődő Horváth mellett a kapu jobb oldalában köt ki. 10

54. perc: Jóval feljebb védekezik az ETO, mint az első félidőben, ennek az eredménye most épp egy labdaszerzés a félpályánál. A megszerzett labdával Vincze iramodik meg, a tizenhatoshoz érve hosszan tolja meg, de így is Berkihez tud pöccinteni, akinek a lövése gyenge is és pontatlan is – de ez azért helyzet volt.

48. perc: Berki cselezi magát jobbról középre, lövése elakad egy védőben.

46. perc: Micsinait lecserélte a szünetben Csizmadia Csaba, Nándori játszik helyette.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.


Nem esett gól az első játékrészben (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
Nem esett gól az első játékrészben (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)

 

45+1. perc: Bacsa fejeli kapu mellé Vitális szöglettel felérő szabadrúgását – ezzel ér véget az első félidő.

44. perc: Jagodics a félpályánál követ el taktikai szabálytalanságot: sárga lap.

41. perc: Kapufa! Hiba a vendégek védelmében, Toma csap le a labdára, egyedül vezetheti a kapura, 18 méterről ellövi, a kapufát találja el, ahonnan a labda az alapvonalon kívülre pattan.

36. perc: Óvári elsőre nem tudja megszelídíteni a felívelt labdát, aztán szerencsével mégis visszakerül hozzá a tizenhatos előterében, jól találja meg vele Bacsát, aki 7 méterről lő, Horváth A. védi a próbálkozást.

33. perc: Jagodics beadását Ihrig-Farkas az ötös bal sarkáról a kapu fölé fejeli.

25. perc: Kovács D. 26 méteres szabadrúgását Fadgyas fogja meg.

23. perc: Óvári kerül helyzetbe, 7 méterről, balról lő, Horváth A. védi.

22. perc: Adorján lövése alaposan elkerüli a kaput.

15. perc: Bacsa teszi vissza a labdát lövésre Vitálisnak, aki 22 méterről, középről laposan lő, a labda egy védőt érve megy el a kapu jobb alsó sarka mellett.

14. perc: László D. lapos beadása veszélyes, de egyik budafoki játékosnak sem jó középen.

9. perc: Vincze nagy bedobása veszélyt ugyan nem okoz a budafoki kapura, de ez az első olyan öt másodpercnél hosszabb periódus, amikor a labda nem a hazaiak térfelén van.

1. perc: Zöldben az ETO, fehérben a BMTE. A meccset a vendégek kezdik.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy egymással a MOL Magyar Kupában a Puskás Akadémiát kiejtő, jelenleg 10. helyezett Győri ETO és a 13. helyezett, újra Csizmadia Csaba által irányított Budafok.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek