NB II: eredményes tárgyalások, mégis hazaköltözhet a Szentlőrinc

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 09:23
null
Mégis hazaköltözhet a Szentlőrinc (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) engedélyezte a labdarúgó NB II-ben szereplő Szentlőrincnek, hogy az idei utolsó két hazai bajnoki mérkőzését saját otthonában, a szentlőrinci stadionban rendezhesse meg – számolt be róla a klub honlapja.

 

Az újonc Szentlőrinc a 2020–21-es kiírásban eddig a másodosztályú hazai meccseit Kozármislenyben (illetve egyszer Kaposváron), tehát albérletben rendezte meg. Mint korábban beszámoltunk róla, a szentlőrinci stadion rekonstrukciós munkálatai még jelenleg is zajlanak, így úgy tűnt, hogy az együttes csak tavasszal játszhat saját stadionjában. Ennek ellenére a klub vezetősége az elmúlt hetekben felvette a kapcsolatot az MLSZ illetékeseivel, hogy a soron következő, idei utolsó két hazai bajnoki mérkőzését mégis otthon, a szentlőrinci stadionban rendezhesse meg.

A tárgyalások után kérvényükre végül pozitív válasz érkezett a szövetségtől, amely így határozatát hozott arról, hogy a csapat vasárnap a Siófokot, majd egy hét múlva a Szolnokot is saját otthonában fogadhatja.

Először játszik csapatunk az NB II-ben Szentlőrincen, ezen a történelmi mérkőzésen úgy kell pályára lépnünk, hogy az ellenfél, a Siófok az elejétől fogva érezze, mi itthon vagyunk – mondta ezzel kapcsolatban a klubhonlapon a vezetőedző, Marián Sluka. – A játékunk feljavult a válogatott szünet óta, és az is örömteli, hogy a teljes keret hadra fogható, ami érezteti is a hatását: nagy a harc a csapatba kerülésért. Ugyanolyan motiváltan, szervezetten, koncentráltan kell majd futballoznunk, mint a Budaörs ellen, támadásban pedig még agresszívebbnek kell lennünk. Nagyon össze kell fognunk, csapatként kell remek teljesítményt nyújtanunk ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset!”

A Szentlőrinc 18 forduló után 17 ponttal a bajnokság 17. helyén áll.

NB II – élő eredménykövető
19. FORDULÓ
13.00:
Soroksár SC–Pécsi MFC – élőben az NSO-n!
13.00: Szentlőrinc–BFC Siófok, Kozármisleny – élőben az NSO-n!
13.00: Békéscsaba 1912 Előre–Gyirmót FC Győr – élőben az NSO-n!
13.00: WKW ETO FC Győr–Vasas FC – élőben az NSO-n!
13.00: Dorogi FC–Kaposvári Rákóczi FC – élőben az NSO-n!
13.00: DEAC–Budaörs – élőben az NSO-n!
16.15: Szombathelyi Haladás–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
17.00: Aqvital FC Csákvár–Szolnoki MÁV FC – élőben az NSO-n!
17.00: Kolorcity Kazincbarcika SC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia – élőben az NSO-n!
17.00: Nyíregyháza Spartacus FC–FC Ajka – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik