NB II: idén már nem játszik saját pályáján a Szentlőrinc

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.20. 13:31
Már biztos, hogy csak jövőre fogadhatja saját stadionjában ellenfeleit a labdarúgó NB II újonca, a Szentlőrinc. A munkálatok jelenleg is zajlanak a stadionban, a tervek szerint február környékére lehetnek kész mindennel, s akkor a csapat végre hazaköltözhet.



A Szentlőrinc idén már nem játszik saját pályáján (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A Szentlőrinc idén már nem játszik saját pályáján (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)


Az újonc Szentlőrinc a 2020–2021-es idényben nem élvezhette még a hazai pálya előnyét. Egy alkalmat leszámítva minden „otthon” rendezett találkozóját Kozármislenyben játszotta; a kivételt egy kaposvári mérkőzés képezi.

Ennek oka, hogy a szentlőrinci létesítmény nem alkalmas NB II-es mérkőzések lebonyolítására, mivel a jelenlegi fedett lelátó kicsi, így a hazai szurkolóknak új nézőteret kell kialakítani, emellett a játékteret is fel kell újítani.

Folyamatosan zajlanak különböző mérések, felmérések – mondta a bama.hu-n Fekete Tivadar, a klub sportszakmai igazgatója. – A megvalósításhoz szükséges paraméterek kidolgozása halad. Azt gondolom, kicsit csúszásban van a dolog, de a tavasz folyamán már mindenképpen otthon szeretnénk játszani a mérkőzéseinket.”

Ha minden a mostani ütemben zajlik tovább, február környékére elkészülhetnek a stadionfelújítási munkálatokkal, s akkor a csapat végre hazaköltözhet.

A Szentlőrinc 16 forduló után 14 ponttal a 18., kiesést jelentő helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik