nemzetisport.hu
2017.08.27 16:59 Frissítve: 2017.08.30 02:30

NB II: négyet vágott az MTK és a Szolnok, Gyepes duplájával nyert a Soroksár

A labdarúgó NB II 6. fordulójában a Békéscsaba Mészáros Márk pontos fejesével 1–0-ra győzött az ETO FC Győr otthonában. Az MTK 4–1-re legyőzte a Budafokot, a kék-fehéreknél Torghelle Sándor duplázott. A Szolnok 4–0-ra nyert a Sopron otthonában, míg a Kisvárda hármat vágott a Csákvárnak. A Kazincbarcika emberhátrányban mentett pontot a Nyíregyháza ellen, a Soroksár pedig Gyepes Gábor duplájával győzte le a Dorogot. A ZTE a Ceglédet verte meg, míg a Gyirmót Siófokról tért haza három ponttal.

A Békéscsaba idegenben győzte le a győrieket (Fotó: eto.hu)


A labdarúgó NB II 6. fordulójában az MTK magabiztosan, 4–1-re legyőzte az újonc Budafokot. A kék-fehéreknél Torghelle Sándor duplázott, a támadó első gólja igazán szépségdíjas volt: a kezdőkörnél labdát szerzett, majd gyors helyzetfelismeréssel azonnal kapura lőtt, a kapujából kint álló Somogyi Csabának pedig esélye sem volt a hárításra. A kék-fehérek szurkolói annak is örülhettek, hogy sérülése után a csapatkapitány, Kanta József csereként pályára lépett, és a szintén felépülő Farkas II Balázs is lehetőséghez jutott a hajrában.

Gyakorlatilag első lehetőségét gólra váltotta a Békéscsaba Győrben – a második játékrész elején jobboldali szöglet nyomán Mészáros Márk fejelt a hálóba, a csabaiak pedig ezután meg is tudták tartani az előnyüket a nem túl magas színvonalú, küzdelmes mérkőzésen. A lila-fehérek 20 év után tudtak nyerni az ETO otthonában.

Otthon szaladt bele a késbe a Sopron, amely a Szolnoktól kapott ki 4–0-ra úgy, hogy Koronczai Benjamin és Szabó László kiállítása miatt a meccset nyolc mezőnyjátékossal fejezte be. Németh Szabolcs együttese továbbra is nyeretlen, és nagy gödörben van.

Folytatja jó sorozatát a Kisvárda, amely a Csákvárt is magabiztosan győzte le, Kondás Elemér együttesében Lukács Raymond duplázott. A szabolcsiak három hazai meccsükön is három gólig jutottak, míg a Csákvár továbbra is nyeretlen.

Csak magát okolhatja a Nyíregyháza, hogy nem tudott győzni a Kazincbarcika vendégeként Tiszaújvárosban, mert kétszer is vezetett, majd a 65. percben emberelőnybe került. A barcikaiak a 82. percben Tóth Szabolcs révén egyenlítettek.

Biztosan nyert a ZTE a Cegléd ellen, a zalaiak két érvényes találatuk mellett két lesgólt is szereztek, és semmilyen veszély sem fenyegette győzelmüket. Zoran Szpisljak együttese egymás után harmadik meccsén zsebelte be a három pontot.

Gyepes Gábor volt a Soroksár nyerőembere: a rutinos középső védő kétszer is betalált Dabason a Dorog ellen, így ő szállította csapatának a győzelmet.

Simon András duplájának köszönhetően a Gyirmót FC Győr mindhárom pontot elvitte Siófokról, a Balaton-partiak így zsinórban már öt vereségnél tartanak.

Közelebb állt a győzelemhez a Vác a Mosonmagyaróvár vendégeként, de nem tudta kihasználni helyzeteit, és be kellett érnie a döntetlennel.

Feljövőben van a Szeged 2011, amely a Budaörsöt győzte le simán, a Pest megyeiek Czvitkovics Péter révén a hajrában csak szépíteni tudtak.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–BUDAFOKI MTE 4–1 (2–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1444
néző. Vezette: Nagy Róbert (Csatári Tibor, Punyi Gyula)
MTK: Szentpéteri – Bori (Farkas II B., 81.) Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Hrepka, 69.), Schäfer, Vass Á., Jakab D. (Kanta J., 72.) – Torghelle, Korozmán K. Vezetőedző: Feczkó Tamás
BUDAFOK: Somogyi Cs. – Harsányi I. (Kercsó, 69.), Vaszicsku, Csizmadia Cs., Vég B. – Vass M. – Vankó (Ihrig-Farkas, 61.) Nagy T., Kovács D., Kirják – Pölöskey P. (Veszelinov, 75.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Torghelle (1–0) a 7., Balogh B. (2–0) a 37., Korozmán K. (3–0) a 63., Torghelle (4–0) a 86., Csizmadia Cs. (4–1) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás
: – Egy klasszisgól alapozta meg a mérkőzést. Ahogy megígértük, kiszolgáltuk szurkolóinkat, viszont a védekezésünkön muszáj javítanunk.
Prukner László: – Izgalmasabb mérkőzésre, szorosabb eredményre számítottam, de a játékosok döntéshozásbeli képességében lévő különbség döntött. Az MTK-nak és nekünk is megvoltak a helyzeteink, csak az ellenfél kihasználta, mi pedig a kidolgozásig jutottunk. Ennyivel rutinosabb és jobb csapat az MTK.

ZTE FC–CEGLÉDI VSE 2–0 (2–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna 1376
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Hofbauer Roland, Bede Tamás)
ZTE: Szappanos – M. Szabó, Koszó, Forgács A., Bedi – Dubek, Polényi – Fujsz (Végh G., 75.), Ekker, Babati (Horváth D., 90.) – Balázs Zs. (Kertész, 68.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
CEGLÉD: Mursits – Virág Á., Nánási, Preklet, Farkas A. – G. Bíró, Törtei – Damásdi (Hujber, 76.), Asztalos (Farkas J. a szünetben), Peres (Szilágyi P., a szünetben) – Albert I. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Fujsz (1–0) a 28., Babati (2–0) a 33. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak
: – Kétgólos előnyünk után túlságosan átadtuk a területet, ezt a vendégek jól használták ki, gyakran veszélyes támadásokat vezettek. Mindent összevetve azonban megérdemelten nyertünk.
Klausz László: – A mérkőzés első fele csalódás számunkra. Térfélcsere után viszont biztató volt a teljesítményünk, sokat birtokoltuk a labdát, és néhányszor gólhelyzetet is kialakítottunk. Ha nem lettünk volna ilyen megilletődöttek.

BFC SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR 1–2 (1–0)
Siófok, 400
néző. Vezette: Takács János (Kis Zoltán, Szilágyi Norbert)
SIÓFOK: Balajcza – Erőss, Szilágyi Z., Lorentz, Farkas N. – Gál M., Lázár Zs. (Tóth B., 63.) – Nagy D. (Bévárdi, 63.), Petneházi, Kovács D. – Elek B. (Szabó B., 80.). Vezetőedző: Disztl László
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Achim Sz., Lázár P., Szőcs, Présinger – Varga P. (Tóvizi, 54.), Kiss M. – Szegi (Kőris, 91.), Nagy P. (Lengyel D., 83.), Paku – Simon A. Vezetőedző: Molnár László
Gólszerző: Gál M. (1–0) a 20., Simon A. (1–1) a 47., Simon A. (1–2) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László:
– Szoros mérkőzés volt, sokat dolgoztunk a megszerzett gólunkért, a második félidő elején viszont nagyon gyorsan kaptunk két gólt. Utána hiába erőlködtünk, próbáltunk egyenlíteni, az erős gyirmóti csapat ellen ez kevésnek bizonyult.
Molnár László: – Első félidei játékunk nem tetszett, mert nem használtuk ki a helyzeteinket. A második félidő első tíz percében viszont két gólt is szereztünk. Nagyon örülünk a nehezen megszerzett három pontnak.

ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–1 (0–0)
Győr, ETO-park, 1100 néző. Vezette: Németh Ádám (Szalai Dániel, Szécsényi István)
GYŐR: Gyurákovics – Csizmadia Z., Nagy Á., Gyagya, Rokszin – Pongrácz – Vadász (Kabát, a szünetben), Bagi, Magasföldi (Beliczky, 67.) – Erdélyi (Zamostny, 67.), Kovács K. Vezetőedző: Bekő Balázs
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szatmári I., Szélpál N., Dlusztus, Kiss L. (Birtalan B., 60.), Mészáros M. Nagy S., Viczián – Gyurján B. (Urbin, 64.), Illyés, Gránicz (Eszlátyi, 71.). Vezetőedző: Boér Gábor 
Gólszerző: Mészáros M. (0–1) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Bekő Balázs: – Amíg ugyanabban a folyóban járunk, nem várhatunk más eredményt, változtatnunk kell a játékunkon. A védelemben nagy hibákat követünk el, a támadósorban viszont hiába küzdünk, teljesítményünk csak ennyire elegendő. Együtt kerültünk a gödörbe, együtt is mászunk ki belőle.
Boér Gábor: – Az első játékrészben játékosaim mellőzték az agresszivitást. Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, s bebizonyosodott, mekkora szerepe van a szabad- és szögletrúgásoknak. Szerencsénk volt, hogy győztünk, de sokat is tettünk érte.

SOPRONI VSE–SZOLNOKI MÁV 0–4 (0–2)
Sopron, 350
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Iványi István, Mohos Milán)
SOPRON: Molnár M. – Fazakas, Fehér Z., Koronczai, Bor – Kővári, Hadházi, Szabó L. – Garda (Winkler, 75.), Varga Sz. (Angyal Zs., a szünetben), Batizi-Pócsi B. (Gyürki, 62.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Balogh M., Horgosi (Földi, 44.), Papp Sz., Lakatos Cs. – Pintér N. (Farkas A., 82.), Tóth B., Kenderes – Jasarevic (Tóth L., 65.) – Katona Gy. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Kenderes (0–1) a 6., Pintér N. (0–2) a 25., Jasarevic (0–3) a 61., Tóth L. (0–4) a 87. percben
Kiállítva: Koronczai (lerántotta a gólhelyzetben lévő Jasarevicet) a 23., Szabó L. (a második sárga lap után) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – A korai kiállítás megpecsételte a sorsunkat, mert a Szolnok jó csapat, ki is használta az előnyt, a második kiállítás után pedig teljesen szétesett a játékunk. Egyre nagyobb bajban vagyunk.
Balogh Pál: – A második kiállítás után nem volt kérdéses a győzelmünk. Okosan, taktikusan játszottunk, és ami nagyon fontos, végre pontosan is. Nagy öröm számunkra, hogy húsz év után először nyertünk soproni csapat ellen.

KAZINCBARCIKAI SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–2 (1–2)
Tiszaújváros, 550
néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Máyer Gábor)
KAZINCBARCIKA: Somodi B. – Tóth Sz., Heil, Belényesi Cs. (Sigér Á., 61.), Hegedűs D., Lőrincz – Constantinescu (Bene, a szünetben), Kovács O. (Boros, 81.), Takács P. – Kristófi, Kanalos. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Hinora, Fodor F. Kelemen D., Rubus – Csilus T. (Holdampf, 61.), Kártik (Szinanovics, 84.), Pekár, Rezes – Kesztyűs, Dragóner (Gajdos, a szünetben). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Rezes (0–1) a 12., Belényesi Cs. (1–1) a 42., Pekár (1–2) a 45., Tóth Sz. (2–2) a 82. percben
Kiállítva: Kanalos (második sárga lap után) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Vitelki Zoltán
: – Az első félidőben a Nyíregyháza többet birtokolta a labdát, s talán a kiállítás kellett ahhoz, hogy újult erőre kapjunk. A mérkőzés végén a győzelmet is megszerezhettük volna.
Lucsánszky Tamás: – Idegesen és gyáván futballoztunk, ettől függetlenül nyernünk kellett volna. Kétszer is vezettünk, ellenfelünknek pedig akcióból szinte nem is volt gólszerzési lehetősége. Ezen a szinten nem szabad két gólt kapni.

KISVÁRDA MASTER GOOD–AQVITAL FC CSÁKVÁR 3–0 (0–0)
Kisvárda, 1250
néző. Vezette: Lovas László (Bornemissza Norbert, Garai Péter)
KISVÁRDA: Molnár-Farkas – Zanko, Izing, Vermes, Fodor Á. – Vári B. (Heffler N., 70.), Lucas, Oltean, Misic (Ilics, a szünetben) – Délczeg, Lukács R. (Horváth Z., 78.). Vezetőedző: Kondás Elemér
CSÁKVÁR: Horváth D. – Rétyi, Tar, Kovács G., Baranyai Á. – Kiprich D. (Sejben, 76.), Bokros Sz. – Mészáros D. (Papp M., 59.), Sándor Gy., Oldal (Daróczi, 76.) – Jelena. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Lukács R. (1–0) a 49., Oltean (2–0) a 61., Lukács R. (3–0) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér
: – Az első félidőben pontatlanul futballoztunk, illetve megnehezítette a dolgunkat a Csákvár. Éreztem azonban a játékosokban az erőt és az elszántságot, amelyeknek köszönhetően szünet után felőröltük az ellenfél ellenállását.
Szanyó Károly: – Abszolút megérdemelten nyert a Kisvárda, és szünet után nyomában sem kaptam vissza, amit kértem a csapattól. Futás nélkül nincs futball, az eredmény ránk nézve hízelgő, és át kell értékelni az eddig történteket.

SOROKSÁR SC–DOROGI FC 2–1 (1–0)
Dabas, 300
néző. Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Bertalan Dávid)
SOROKSÁR: Kovács D. – Fülöp N., Dvorschák, Gyepes, Valencsik – Gyömbér – Albert Á., Derekas, János N. (Lakatos I., 65.) – Orosz (Pál A., 85.), Tamási Zs. (Huszák, 62.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
DOROG: Vajda D. – Szalai A., Berkó, Bora, Németh Á. – Mészáros Á., Szellák – Faragó T. (Perovics, 69.), Sitku (Vígh Á., 83.), Kamarás (Szedlár, 57.) – Simon A. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Gyepes (1–0) a 45., Faragó T. (1–1) a 65., Gyepes (2–1) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter
: – Az eddigi mérkőzéseken nem mindig játszottunk jól az első félidőben, ezúttal azonban helyzeteket dolgoztunk ki, és gólt is szereztünk. Mindig csapatban gondolkodom, de Gyepes Gábor két gólja és játéka valóban kiemelkedő volt.
Schindler Szabolcs: – Küzdelmes mérkőzés volt, de veszítettünk, mégpedig azért, mert hetek óta olyan egyéni hibákat követünk el, amelyek nem teszik lehetővé a pontszerzést sem. Ezúttal is szabad- és szögletrúgás után kaptunk gólt, és le is rendeztük magunkat.

SZEGED 2011-GA–BUDAÖRSI SC 3–1 (1–0)
Gyula, 250
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Berényi Ákos, Márkus Péter)
SZEGED: Szántai – Horváth A., Coroian, Pászka, Balázs R. (Beke, 56.) – Zabari, Causic (Papp F., a szünetben), Farkas M., Zádori – Molnár J., Nicorec (Germán T., 77.). Vezetőedző: Supka Attila
BUDAÖRS: Kemenes (Horváth R., 67.) – Marques-Airosa, Kékesi, Tányéros Á., Sajbán Miklós – Sajbán Máté, Czvitkovics, Ódé – Bakos Sz., Pethő (Bese B., 67.), Deli (Fodor D., 22.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Zádori (1–0) a 13., Nicorec (11-esből, 2–0) a 62., Beke (3–0) a 75., Czvitkovics (11-esből, 3–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
: – Elégedett lehetek, mert javult a játékunk az előző hetekhez képest, és összességében magabiztos győzelmet arattunk.
Bognár György: – Megérdemelt a szegedi győzelem, a hétközi hat kettes sikerünk után rendkívül gyenge volt a támadójátékunk.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–VÁC FC 0–0
Mosonmagyaróvár, 600
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Király Zsolt, Baghy Csaba)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Huszárik, Szpirulisz, Szépe, Juhász Gy. – Schmatovich (Bartos, 65.), Vágó – Laki (Lőrinczy, 77.) – Tóth M., Kapacina V., Zsigmond (Katona K., 65.). Vezetőedző: Várhidi Péter
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Tóth F., Szabó N., Gulyás M. – Zsolnai, Tóth G., Búrány – Major M. (Borvető, 67.), Nagy R. (Kákonyi, 72.), Balajti (Durso, 85.). Vezetőedző: Horváth Károly
MESTERMÉRLEG
Várhidi Péter: – Küzdöttünk, küszködtünk, de ezúttal ennyire tellett. Támadójátékban nagyon keveset mutattunk.
Horváth Károly: – Idegenben minden pontnak értéke van, ezúttal végig uraltuk a játékot, de a helyzeteinkből legalább egy gólt értékesíteni kellett volna, és akkor győzünk.

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda65115–5+10 16
2. MTK Budapest65113–4+9 16
3. Békéscsaba Előre63217–2+5 11
4. Nyíregyháza Spartacus FC632112–8+4 11
5. Kazincbarcika63219–10–1 11
6. Gyirmót FC Győr631211–10+1 10
7. Szeged 201163128–7+1 10
8. ZTE FC63129–9010
9. Ceglédi VSE6337–709
10. Soroksár SC62316–5+1 9
11. Szolnoki MÁV FC62228–6+2 8
12. ETO FC Győr62136–7–1 7
13. Mosonmagyaróvár61325–7–2 6
14. Vác FC61323–6–3 6
15. Budaörs612313–14–1 5
16. Dorogi FC612310–11–1 5
17. Budafoki MTE61235–9–4 5
18. BFC Siófok6155–12–7 3
19. Soproni VSE6331–8–7 3
20. FC Csákvár6244–10–6 2
2023.05.27 23:54:43

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ahogy a bakonyiak, úgy a nyírségiek is megnyerhették volna a találkozót, ám mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

2023.05.28 00:21:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A második félidőben Suszter fejesével megnyerte a meccset az Iváncsa és lépéselőnybe került a Kozármislennyel szemben az osztályozón.

2023.05.28 00:30:56

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Hiába a zuglóiak elsöprő fölénye az NB III-ban, az osztályozón ez egyelőre kevésnek bizonyult.

2023.05.21 22:49:08

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A remény adva van, éppen a négyezres nézőszám jelzi, mennyire vevők a focira az emberek ezen a szinten is, és pontosan az ilyen rendezvények adhatnak erőt, motivációt egy gyereknek, aki esetleg csak szűkebb pátriájában futballozhat, de előtte lebeghet a cél, hogy ő is egy fehérvárihoz hasonló csodálatos stadionban, ennyi néző előtt lépjen pályára.

2023.05.21 01:30:34

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy hajrában elért góllal nyerve megőrizte NB II-es tagságát a Tiszakécske.