Ollózós gól Csákváron; kínkeserves gyirmóti győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 20:17
null
A háttérben, sárga mezben látható Simon Attila döntötte el a Kisvárda–Gyirmót mérkőzést (Fotó: Szopkó Dóra)
A labdarúgó NB II második fordulójában a korábbi NB I-es gólkirály, Simon Attila találatával a Gyirmót FC Győr idegenben legyőzte a Kisvárdát. A Dunaújváros vert helyzetből nyert a Vác vendégeként, míg a Szeged két vállra fektette a Siófokot. A Balmazújváros nem bírt a Mezőkövesddel, a Szigetszentmiklós mindhárom pontot elvitte a Sopron otthonából. A Csákvár négyet hintett a Soroksárnak, a Szolnok és a Zalaegerszeg magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.

 

A Szigetszentmiklós a nyári szerzemény Balázs Richárd góljával idegenben 1–0-ra legyőzte a második vereségét elszenvedő Sopront. A Békéscsabáról érkező középpályás a 25. percben középre cselezte magát, majd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A gól megfogta a hazaiakat, az első félidő második felében a vendégek akarata érvényesült. A szünet után a Sopron mindent megtett az egyenlítés érdekében, a játék többnyire a vendégek térfelén zajlott, de Supka Attila csapata nem tudott pontot menteni.

A Mezőkövesd az előző idényben a bajnokságban és a Ligakupában is oda-vissza megverte a Balmazújvárost, most azonban nem bírt a hajdúsági csapattal. Tíz perccel az első félidő vége előtt Heffler Norbert szabadrúgásával megszerezték a vezetést a kövesdiek, akik azonban a második játékrész elején nehéz helyzetbe kerültek. A gólszerző az 58. percben ugyanis második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott, bár az onlajnok.com tudósítása szerint a játékvezető döntésén lehetett vitatkozni. A vendéglátók nyolc perccel később Sigér Dávid szöglet utáni találatával egyenlítettek. Ha a labdarúgás pontozásos sportág lenne, a Balmazújváros nyert volna, de mivel gólra játsszák, így meg kell elégednie az egy ponttal.

A Vác és a Dunaújváros összecsapásán az első félidőben a vendégek kezdeményeztek, de nem tudták kihasználni kisebb helyzeteiket. A szünet után Sisa Tibor csapata a semmiből megszerezte a vezetést: Sipeki István indította volna Rusvay Gergelyt, de a közbelépő Sárközi Norbert lábáról a jobb alsó sarokba gurult a labda. A Dunaújváros nagy erőket mozgósított az egyenlítő gól érdekében, a cserék jól szálltak be a meccsbe, és a 71. percben sikerült is egalizálni, miután Jakab Dávid elemi erővel a kapu közepébe bombázott 24 méterről. Hat perccel később a győztes gólt is megszerezte a vendégcsapat, a lepattanó labdát Havasi Dániel lőtte a jobb alsó sarokba. A hajrában a váciak már nem tudtak újítani, így vesztesen hagyták el a pályát.

A Siófok és a Szeged küzdelmes első félidőt játszott egymással, 1–1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. A 30. percben a hazaiak végezhettek el szögletet, mégis ők kaptak gólt, a szegediek kontratámadásának végén Szabó Péter talált be. Hét perccel később kezezés miatt tizenegyest kapott a siófoki csapat, a büntetőt Ivancsics Gellért magabiztosan értékesítette. A szünet után a Szeged többet tett a győztes gólért, a sors pedig igazságot szolgáltatott. A 65. percben a csereként beálló Andorka Péter passza után Király Patrik eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában a Balaton-parti együttes helyzetét nehezítette, hogy Tamás László kiállításának következtében tíz főre fogyatkozott, amivel nem is tudott megbirkózni – a Szeged nyerte meg a meccset.

A Gyirmót az NB I korábbi társgólkirálya, Simon Attila találatával kicsikarta a győzelmet Kisvárdán. A vendégek az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszottak, nem tudtak mit kezdeni ellenfelük szervezett védekezésével. A szünet után a hazaiak kontratámadásokra rendezkedtek be, amelyekből kis szerencsével gólt is szerezhettek volna, de a végén a Gyirmót örülhetett. A 87. percben Vass Patrik hozta játékba Simon Andrást, aki Simon Attilához játszott, a Paks volt csatára pedig a kimozduló kapus mellett a kapuba lőtt, látványos találat volt. A hosszabbításban a Kisvárda egyenlíthetett volna, de Rajczi Péter kísérletét Sebők Zsolt hatalmas bravúrral hárította.

A Csákvár hazai pályán esélyt sem adott a Soroksárnak, négy góllal terhelte meg a fővárosiak kapuját. A gólgyártás a 19. percben kezdődött, amikor Molnár Tibor ollózó mozdulattal talált be, majd az első játékrész hajrájában Kocsis Gábor duplázta meg a hazaiak előnyét. A második félidő negyedik percében Peszmeg Viktor szépített, de az egyenlítési remények hamar szertefoszlottak, mivel egy perccel később Molnár visszaállította a kétgólos különbséget, A végeredményt szűk egy óra játék után Mihály Dávid alakította ki. A Csákvár két forduló után hat ponttal vezeti az NB II tabelláját.

A Szolnok hazai pályán sima, kétgólos győzelmet aratott az Ajka ellen, bár a Veszprém megyei csapatnak is voltak helyzetei. A házigazda az első félidő derekán nyomasztó mezőnyfölényt alakított ki, amit Gajdos Zsolt góllal koronázott meg. A legutóbbi szezonban még Csákváron játszó támadó a második játékrész közepén is bevette az ajkaiak kapuját, végképp elkeserítve a vendégcsapat szurkolóit. A Csákvárhoz hasonlóan a Szolnok is két győzelemnél jár két forduló után.

A Zalaegerszeg a papírformát érvényesítve 2–0-ra megverte saját közönsége előtt a kevés helyzetet kidolgozó Budaörsöt. Ahogy a Szolnokot Gajdos Zsolt, úgy a ZTE-t Daru Bence vezette győzelemre, és érdekesség, hogy a zalai futballista körülbelül a meccs ugyanazon szakaszaiban talált be az ellenfél kapujába, mint csákvári sporttársa. Csank János együttese a 33. percben Daru tizenegyesével szerezte meg a vezetést, majd ugyanő a 67. percben is gólt ünnepelhetett. Az újonc Budaörs első győzelme egyelőre várat magára.

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
SOPRON–SZIGETSZENTMIKLÓS 0–1
(0–1)
Sopron, 600
néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
SOPRON: Halasi – Pados, Sifter, Jovetics, Dallos – Tihanyi (Kustor, a szünetben), Rácz (Barkovics, 76.), Jancsó (Holdampf, a szünetben), Deme – Zamostny, Baracskai. Vezetőedző: Supka Attila
SZTK: Sánta – Benkő-Bíró, Hevesi-Tóth, Vágó, Gulyás M. – Domokos, Barna – Kollega, Szepessy R. (Nagy O., 62.), Balázs R. (Lévai, 77.) – Szabó B. (Vólent R., 67.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Balázs R. (0–1) a 27. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Nem játszottunk rosszul, hat százszázalékos ziccerünk volt, sajnos nem tudtunk gólt rúgni belőle. Nagyon sok a fiatal, rutintalan játékosunk, szokniuk kell az NB II légkörét, fizikailag és a test test elleni csatát jobban kell bírniuk, és akkor nyerni fogunk. A Haladás játékosaival erősebbek leszünk, de nekik is még sokat kell dolgozniuk, hogy hasznos tagjai legyenek az anyaegyesületnek.
Horváth Ferenc: – A mérkőzés elején hosszútávfutókat kellett keresnem, mert tudtam, hogy csak ők bírják ezt a meleget. Az időjárás nagyon rányomta a bélyegét a meccsre, az első félidőben jól játszottunk, stabilan védekeztünk, kontráink ültek, a második félidőben szétestünk, a Sopron jobb volt. Győztünk, de a döntetlen igazságosabb lett volna.

VÁC–DUNAÚJVÁROS 1–2 (0–0)
Vác, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Demeter János, Punyi Gyula)
VÁC: Tajti – Hegedűs Cs., Balogh B., Tányéros G., Németh G. – Tóth B., Sipeki (Obot, 83.) – Rusvay, Csirszki (Rása, 66.), Zsolnai R. – Prasler (Frank, 72.). Vezetőedző: Sisa Tibor
DUNAÚJVÁROS: Szűcs L. – Villám, Vaskó T., Sárközi, Czár R. – Petneházi – Orosz M., Murai (Jakab D., 34.), Magasföldi (Eppel, 63.), Fejős (Melczer V., 63.) – Havasi. Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző: Sárközi (1–0, öngól) az 58., Jakab (1–1) a 71., Havasi (1–2) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Sisa Tibor:
– A szimpatikus jelzőt kiharcoltuk, bár mi ettől többet szerettünk volna, és ezért sokat is tettünk. Igaz, a mérkőzésen mi sok mindent másként láttunk.
Artner Tamás: – Az első félidőben több góllal vezethettünk volna, de a szünet után balszerencsésen öngólt kaptunk. Később a cserék révén nagy fölénybe kerültünk, és teljesen megérdemelten nyertünk.

BALMAZÚJVÁROS–MEZŐKÖVESD 1–1 (0–1)
Balmazújváros, 1000
néző. Vezette: Takács Tamás (Kovács II Gábor, Májer Gábor)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi – Bokros, Kiss L., Papp F., Németh Á. – Nagy K. (Kormos, 60.), Sigér, Kónya (Pintér N., 70.), Viscsák (Vajda S., a szünetben), Varga K. – Belényesi. Vezetőedző: Feczkó Tamás
MEZŐKÖVESD: Dombó – Fótyik, Dvorschák, Polényi, Takács P. – Tóth L. (Molnár G., a szünetben), Rácz (Harsányi, 70.), Máté J. (Bajzát, a szünetben), Heffler N. – Hegedűs T., Szeles. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Heffler (0–1) a 35., Sigér (1–1) a 65. percben
Kiállítva: Heffler (második sárga lap után) a 55. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Taktikailag jól játszottunk, több volt a játékunkban, emberelőnyben akár nyerhettünk volna. Ettől függetlenül köszönjük a lelkes biztatást.
Benczés Miklós: – Nem így terveztük a játékunkat, ennek ellenére vezettünk, ám az érthetetlen kiállítás miatt mást kellett játszanunk a folytatásban.

SIÓFOK–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 1–2 (1–1)
Siófok, 700
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Horváth Zoltán, Iványi István)
SIÓFOK:
Bozsó – Rusvai (Hanzl, 68.), Mogyorósi, Tamás L, Farkas N. – Szivacski, Futó – Nagy D., Ivancsics, Nagy R. (Bene Zs., 63.) – Elek B. Vezetőedző: Goran Kopunovics
SZEGED: Szántai – Szabó P., Balogh M., Berde, Mészáros M. – Oláh G. – Király P., Hegedűs M. (Germán T., 74.), Zelenyánszki, Geiger (Achim, 52.) – Oláh L. (Andorka, 57.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Szabó P. (0–1) a 30., Ivancsics (11-esből, 1–1) a 35., Király P. (1–2) a 63. percben
Kiállítva: Tamás László (durva játékért) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics: – Kikaptunk, mégis biztattam a srácokat, mert nem mindegy, hogyan kapunk ki. Az erőnlét terén még nincs százszázalékos állapotban a csapat, és idő kell még az összerakásához is, de változatlanul megyünk, hajtunk tovább.
Klausz László: – Az első felkészülési mérkőzésünktől eltekintve az összes többin, így a két lejátszott bajnokin is, már rendkívül stabillá vált csapatom. Mindenki tudja a feladatát, ezért sikerült mindkét fontos meccsen pontot, pontokat szereznünk.

KISVÁRDA MASTER GOOD–GYIRMÓT FC GYŐR 0–1 (0–0)
Kisvárda, 1180
néző. Vezette: Berger József (Galán Roland, Szvetnyik Bence)
KISVÁRDA:
Tarczy – Vári B., Graszl K., Kornutjak, Fodor A. – Minczér, Lázár Zs. (Kulcsár K., 91.) – Cseri T. (Molnár R., 87.), Erős G., Eszlátyi (Rajczi, 84.) – Koszta. Vezetőedző: Soós Imre
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Nagy S. (Bohner, 74.), Lázár P., Balogh B., Völgyi – Kiss M., Madarász – Farkas Z. (Vass P., 63.), Simon András, Paku (Tóth N., 80.) – Simon Attila. Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Simon Attila (0–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Soós Imre: – Tudatosan engedtük át a területet a Gyirmótnak, de ha nem Sebők Zsolt védi a vendégek kapuját, gólokkal nyerhettünk volna. Jobb teljesítményt nyújtottunk, mint legutóbb, még most is a Csákvártól elszenvedett vereség a fájóbb számunkra.
Bene Ferenc:
– A hőségben az utolsó erejükig futballoztak a játékosok, elsősorban a küzdelem dominált. Az ilyen meccseken kellenek elöl a minőségi döntések, és bár nem dolgoztunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettem volna, a győztes gólt mi szereztük meg.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOROKSÁR SC 4–1 (2–0)
Csákvár, 400
néző. Vezette: Karakó Ferenc (Hofbauer Roland, Szilágyi Norbert)
CSÁKVÁR:
Gróf – Wild (Hajdú S., 82.), Szalai T., Racskó, Baranyai Á. – Bakos, Kocsis G., Domján – Mihály, Molnár T. (Bartos J., 87.), Molnár Cs. (Szekér D., 70.). Vezetőedző: Toldi Gábor
SOROKSÁR: Bartos A. – Fülöp N., Pandur, Valencsik, Tóbiás – Szalánszki (Szenes B., a szünetben), Peszmeg (Huszák, 62.) – Gárdos, Kapacina, Korozmán – Koós. Vezetőedző: Albert Flórián
Gólszerző: Molnár T. (1–0) a 19., Kocsis G. (2–0) a 43., Peszmeg (2–1) a 48., Molnár T. (3–1) a 49., Mihály (4–1) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor:
– Ma igazán imponáló játékkal leptük meg közönségünket. A számtalan kidolgozott helyzetből ismét négyszer sikerült a kapuba találnunk. Maximálisan megérdemelt a győzelmünk, végig uraltuk a mérkőzést.
Albert Flórián: – Végig úgy éreztem, kisdiákok játszanak egyetemisták ellen. Szemernyi agresszivitás nem volt bennünk, ráadásul amikor sikerült szépítenünk, azonnal gólt kaptunk, azzal pedig el is szálltak a pontszerzési reményeink.

SZOLNOKI MÁV–FC AJKA 2–0 (1–0)
Szolnok, 900
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Szalai Dániel, Szalai Balázs)
SZOLNOK:
Pokorni – B. Tóth, Vermes, Kovács O., Rokszin, – Nagy I., Kenderes – Lengyel B. (Papucsek, 86.), Gajdos, Tóth B. – Horváth P. (Balajti, 69.). Vezetőedző: Kis Károly
AJKA: Gőcze – Kovács G., Császár, Pákai, Zámbó – Horváth A., Gunther, Besztercei (Pavlitzky, 69.), Sándor I., (Sowunmi, 63.) – Vittman (Lattenstein, 63.), Major N. Vezetőedző: Jákli Péter
Gólszerző: Gajdos (1–0) a 33., Gajdos (2–0) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Kifejezetten jó iramú mérkőzésen, látványos akciókat vezettünk. Annak meg külön örülök, hogy ezt a meccset is kapott gól nélkül hoztuk le. Megvan a második győzelmünk, de azt is látjuk, hogy akad javítanivalónk.
Jákli Péter: – Jól kezdtük a mérkőzést, de már az elején ziccert hibáztunk. Ilyen jó szolnoki csapat ellen öt helyzetet hagytunk ki, ami megbosszulta magát, hiszen a hazaiak nem hibázták el lehetőségeiket, így nem tudtunk pontot szerezni.

ZTE FC–BUDAÖRS SC 2–0 (1–0)
Zalaegerszeg, 2558
néző. Vezette: Botló Béla (Kóbor Péter, Takács Gábor)
ZTE:
Szappanos – Simonfalvi, Króner (Gyagya, 74.) Forgács, Fodor M. – Patvaros, Bedi – Városi, Szakály A. (Bíró, 58.), Babati (Bailo, 70.) – Daru. Vezetőedző: Csank János
BUDAÖRS: Szentpéteri – Horváth L., Csobánki, Hegedűs J., Lajer – Csillag D. (Varga B., 64.), Sajbán Miklós – Menyhárt, Bogáti (Papp M., a szünetben), Sajbán Máté – Szabó B. (Marques-Airosa, 73.). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Daru (11-esből, 1–0) a 32., Daru (2–0) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Csank János: – Könnyebb mérkőzésre számítottam, a vendégek nagyon összeszedetten futballoztak. Az első félidőben körülbelül húsz percig jól fociztunk, de voltak hullámzó időszakaink is. Tovább kell javulnunk. Babati Benjamint szédülés miatt kellett lecserélni.
Miskei Attila: – Szervezett, jó csapat fogadott bennünket. Próbáltuk megnehezíteni a dolgukat, sajnos, ez csak bizonyos időszakokban sikerült. Voltak biztató megmozdulásaink, de ez a teljesítmény ezen a meccsen kevés volt a pontszerzéshez.

AZ ÁLLÁS
1. Aqvital FC Csákvár 2 2 8–4 +4 6
2. Szolnoki MÁV FC 2 2 4–0 +4 6
3. ZTE FC 2 1 1 3–1 +2 4
4. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 3–2 +1 4
5. Szigetszentmiklósi TK 2 1 1 2–1 +1 4
5. Szeged 2011 2 1 1 2–1 +1 4
7. Gyirmót FC Győr 2 1 1 1–0 +1 4
8. BFC Siófok 2 1 1 5–4 +1 3
9. FC Ajka 2 1 1 3–3 0 3
10. Dunaújváros PASE 2 1 1 4–5 –1 3
11. Balmazújváros 2 2 2–2 0 2
12. Budaörs 2 1 1 1–3 –2 1
13. Kisvárda 2 2 3–5 –2 0
14. Vác FC 2 2 2–4 –2 0
15. Soproni VSE-GYSEV 2 2 1–4 –3 0
16. Soroksár SC 2 2 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik