A Vasas és a Gyirmót sem hibázott; 10 emberrel nyert a Siófok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 17:50
null
Kenesei Krisztián (jobbra) fontos szerepet játszott a Vasas győzelmében (Fotó: facebook.com/VasasLabdarugas)
Szombaton hét találkozót rendeztek meg a labdarúgó NB II 19. fordulójából. A Vasas és a Gyirmót is sikerrel vette az akadályt, előbbi az Ajkát, utóbbi a Kaposvárt győzte le idegenben. A kiesés szempontjából fontos meccset játszottak Siófokon, ahol a hazaiak tudtak nyerni a Balmazújváros ellen, a győztes gól megszerzésekor emberhátrányban voltak a Balaton-partiak. A Cegléd idegenben is nyerni tudott (a 11. forduló óta először), a Szeged könnyedén győzte le a ZTE-t, míg az SZTK és a Szolnok hazai környezetben játszott gól nélküli döntetlent.  

Szolnoki MÁV FC–Soproni VSE-GYSEV

Mindkét csapat kikapott az előző fordulóban, a szolnokiak csákvári veresége meglepő volt, kicsit leszakadtak emiatt az élbolytól. A Sopron ellen adva volt a javítási lehetőség, különösen azután, hogy Deme Imrét az első félidőben kiállította a játékvezető. A Szolnok azonban a második félidőben sem tudott élni emberelőnyével, képtelen volt feltörni a soproniak szervezett védelmét.

Ajka–Vasas FC

A listavezető fővárosiak az előző fordulóban szenvedtek, aminek az Ajka ellen már nem volt semmiféle jele, a csapat hivatalos honlapja arról számolt be, hogy az első félidőben remekül játszottak az angyalföldiek, a vendégek sorra alakították ki a helyzeteket, főleg Berecz Zsombor volt nagyon aktív, de nem ő szerezte az első gólt, hanem Ferenczi István, aki Bori Gábor szögletét követően volt eredményes. A hazaiak a második félidő elején gyorsan egyenlítettek, és sokáig úgy tűnt, hogy otthon fognak tartani egy pontot, de a hajrára fordulva Remili Mohamed szerzett gólt Kenesei Krisztián szabadrúgását követően.

Soroksár SC–Ceglédi VSE

A ceglédiek három vereséggel a hátuk mögött érkeztek meg Soroksárra, ahol kiváló első félidőt játszottak a vendéglátókkal. A jó iramú játékrész során egyetlen találat született, amit Balog Marcell szerzett, 17 méterről lőtt a kapu bal oldalába jobb belsővel. A Ceglédnek élet-halál kérdés volt a meccs, és hatalmas küzdelemben nyert is, a 11. forduló először tudott diadalmaskodni a bajnokságban.

Szeged 2011-Grosics Akadémia–ZTE FC

Jobbára a hazai csapat volt fölényben az első 45 percben, amit az eredmény is alátámasztott, a Szeged 10 minutum alatt rámolt be három gólt Szappanos Péter kapujába. Mészáros Márk szöglete után előbb Tóth Gábor, majd Oláh Lóránt szerzett gólt, utóbbi aztán kiosztott egy gólpasszt is Szabó Péternek. A Szeged már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát, amely a tavasz során először tudott hazai pályán diadalmaskodni.

Siófok–Balmazújváros

A Balaton-partiak igazi kiesési helyosztót játszottak a vendégekkel, amiből ők jöttek ki nyertesen, pedig a 80. percben erre még nem sokan számíthattak, a játékvezető akkor állította ki Horváth Attilát. A Siófok ennek ellenére győzött, három perccel a piros lap után Illés Gyula döntötte el a három pont sorsát.

SZTK-Erima–Aqvital FC Csákvár

A Csákvár nagyon jól kezdte a találkozót, Horváth Lászlónak két nagy bravúrt is be kellett mutatnia, aztán Milinte Árpádnak is volt dolga bőven. Az első félidő legnagyobb helyzete a hosszabbításban Tóth Ferenc szabadrúgása után alakult ki, a megpattanó labdát Milinte tolta lécre nagy védéssel. A szünet után a hazaiak emberhátrányba kerültek, de ezt nem tudta kihasználni a vendégcsapat, így gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapásuk.

Kaposvári Rákóczi FC–Gyirmót FC Győr

A Rákóczinál teljes volt a bizonytalanság a télen, ami az újévi teljesítményre is rányomta a bélyegét, sorozatban három vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Kaposvár. Ennek ellenére teljesen egyenrangú partnere volt a feljutásra hajtó Gyirmótnak, Sisa Tibor együttese szerencsés góllal szerzett vezetést az első félidőben. A gyirmótiak a második játékrészben is megőrizték előnyüket (pedig a vendéglátók kétszer is eltalálták a kapufát, akik egy tizenegyest is számon kértek a játékvezetőn), így továbbra is tapadnak a Vasasra, egyetlen pont a hátrányuk. A Kaposvár pedig tovább zuhan, zsinórban az ötödik bajnokiját veszítette el.

NB II
19. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–SVSE-GYSEV 0–0

Szolnok, 500 néző. V: Kiss Norbert (Kepe Arnold, Szilágyi Norbert)
SZOLNOKI MÁV FC: Pokorni – Vári, Antal G., Mile, Fritz – Kenderes, Lengyel B. (Zsolnai, 59.) – Csirszki (Galambos, a szünetben), Tóth B., Rokszin – Nagy I. (B. Tóth, 59.).
SVSE-GYSEV: Halasi – Fazakas (Pados, 77.), Sifter, Bobál, Füredi – Deme, Eszlátyi, Holdampf, Kapacina – Kovács A. (Pintér, 37.), Zamostny (Horváth P., 60.).
KIÁLLÍTVA: Deme (második sárga lap után) a 33. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: –
Kevés ötlet volt a támadójátékunkban. A vendégek zártan védekeztek, mi pedig a gólhelyzetekben rendre rossz döntéseket hoztunk.
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Nagyon fegyelmezetten játszottunk, és hatvan percen át tíz emberrel játszva, teljesen megérdemelten szereztünk egy pontot. Hozzáteszem, nekünk voltak nagyobb helyzeteink.

FC AJKA–VASAS FC 1–2 (0–1)
Ajka, 700 néző. V: Barna Gábor (Kiss Balázs, Hofbauer Roland)
FC AJKA: Jánosa – Asztalos, Csordás Sz., Zámbó, Köles – Pál D. (Varga D., 81.), Lattenstein (Németh L., 69.), Nagy B., Gunther (Sowunmi, 86.) – Szabó Zs., Major N.
VASAS FC: Hermány – Bori, Debreceni, Grúz, Hangya – Gál M., Vass P. (Kenesei, 67.), Berecz – Vida M. (Nagy D., 67.), Ferenczi (Ádám M., 80.), Remili.
GÓLSZERZŐ: Ferenczi (0–1) a 26., Major N. (1–1) az 56., Remili (1–2) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN KUNTICS, az Ajka vezetőedzője: –
A helyzetek alapján nem voltunk rosszabbak, mint a Vasas, annyival jobb az ellenfél, hogy neki van egy Kenesei Krisztiánja, aki fantasztikusan jó pontrúgásban, ez volt nekünk a vesztünk ezen a mérkőzésen.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Megérdemelt a győzelmünk, bár magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, a másodikban volt egy rövidzárlat, de bizonyítja a csapat erősségét, hogy miután egyenlített az Ajka, a győztes gólt meg tudtuk szerezni. A három pontot, amiért jöttünk, el tudtuk vinni.

SOROKSÁR SC–CEGLÉDI VSE 0–1 (0–1)
Haraszti úti pálya, 300 néző. V: Botló Béla (Horváth Zoltán, Pápai Zoltán)
SOROKSÁR SC: Holczer – Simita, Pandur, Farkas A., Gohér – Lannert, Lisztes – Hodgyai (Kincses P., 58.), Sándor I., Kovács D. (Szabó R., 41.) – Szenes B.
CEGLÉDI VSE: Tóth Z. – Oláh M., Albert I., Makrai, Farkas I. – Koncz Zs., Vattai – Kovács D. (Markó, 61.), Pantovics, Koós G. (Pesti D., 91.) – Balog M. (Nagy V., 79.).
GÓLSZERZŐ: Balog M. (0–1) a 31. percben
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: –
Az első félidőben rommá kellett volna nyernünk a meccset. Egy ilyen mérkőzésben mindig benne van, hogy ellenfelünk egyszer eljut a kapunkig, és egy jól eltalált lövéssel megnyeri az összecsapást. A második félidőben szétestünk, kapkodóvá vált a játékunk, ezért nem sikerülhetett az eredményt megfordítanunk.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Nagyon indulatos mérkőzést játszottunk, nekünk is nagy volt a tét. Megérdemelten nyertünk, mivel a mi akaratunk érvényesült. Amit a mérkőzés előtt terveztünk, meg tudtuk valósítani.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–ZTE FC 3–0 (3–0)
Gyula, 300 néző. V: Takács Tamás (Demeter János, Szvetnyik Bence)
SZEGED: Szántai – Szabó P., Markovic, Tóth G., Mészáros – Polareczki (Fitos, 68.), Veszelinov (Berde, 77.), Máté P., Zabari – Oláh L. (Hegedűs M., 80.), Germán
ZTE: Szappanos – Pajor, Kovács, Forgács, Fodor – Murai (Bailo, 64.), Szakály, Simonfalvi, Babati – Délczeg, Vittman (Bíró A., 75.)
GÓLSZERZŐ: Tóth G. (1–0) a 27., Oláh L. (2–0) a 29., Szabó P. (3–0) a 37. percben

BFC SIÓFOK–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1–0 (0–0)
Siófok, 300 néző. V: Böcskei Balázs (Mohos Milán, Márton Zsolt)
BFC SIÓFOK: Tajti – Nagy J., Fülöp N., Csató, Polényi – Peszmeg, Horváth A. – Nagy T., Ivancsics (Illés Gy., 72.), Molnár M. (Gárdos A., 58.) – Andorka (Futó Zs., 84.).
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ: Radosevics – Vachtler, Bokros, Gal, Virág A. T. – Kiss L. (Pintér N., 74.), Batarelo – Batizi-Pócsi (Chonka, 60.), Popovics (Vajda S., 60.), Angyal – Mijatovics.
GÓLSZERZŐ: Illés (1–0) a 83. percben
KIÁLLÍTVA: Horváth A. (második sárga lap után) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
SOÓS IMRE, a Siófok vezetőedzője: –
Nagy győzelmet arattunk, úgy gondolom, teljesen megérdemelten. Jól játszott a csapat, minden játékos átérezte a mérkőzés jelentőségét, és győzelmünk értékét mindenképpen növeli, hogy a csapat eddig a 2014–2015-ös bajnokságban még nem játszott mérkőzést kapott gól nélkül.
SZABÓ JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Gratulálok a Siófoknak, mert a mérkőzés előtt azt mondtam, a három pont sorsát az fogja eldönteni, hogy melyik csapat akarja jobban a bentmaradást. Én úgy éreztem, hogy tehettünk volna többet ezen a nagyon fontos összecsapáson, de ehhez mindenben felül kellett volna múlni a hazaiakat.

SZTK-ERIMA–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–0
Szigetszentmiklós, 250 néző. V: Lovas László (Tőkés Róbert, Galán Roland)
SZTK-ERIMA: Horváth L. – Puskás, Tóth F., Vágó L., Pollák – Barna Zs., Domokos – Jaszarevics (Osváth, 65.), Hevesi-Tóth, Kollega (Benkő, 83.) – Szabó B. (Weitner, a szünetben).
CSÁKVÁR: Milinte – Fényes, Szalai T., Dulló, Kocsis G. – Domján, Molnár T. (Oldal, 68.) – Nyilasi B. (Horváth R., 61.), Bakos Sz. (Mihály D., 83.), Molnár Cs. – Gajdos.
KIÁLLÍTVA: Barna Zs. (második sárga lap után) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
SZÉKELY TIBOR, az SZTK vezetőedzője: –
A kiállítás sohasem jön jókor, pláne egy jól játszó ellenféllel szemben. Ahogy mondani szokták, hatpontos mérkőzés volt, és sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. Az egy pontért azonban így is nagyon sokat tett csapatom.
TOLDI GÁBOR, a Csákvár vezetőedzője: – Rendkívül kellemetlen stílusban futballozó Szigetszentmiklós otthonában nagy lehetőséget szalasztottunk el, harminc percig emberelőnyben játszottunk, de sajnos nem sikerült az i-re feltenni a pontot. Ellenfelünk kapusa jó napot fogott ki.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–GYIRMÓT FC 0–1 (0–1)
Kaposvár, 350 néző. V: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Aradi József)
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC: Somodi – Vermes, Petrók V., Albert Á. – Kiss Máté, Zsivóczky (Hampuk, 70.), Nagy K., Király V. (Fejős, 80.), Hadaró – Rajczi, Dominic (Balogh B., 62.).
GYIRMÓT FC: Somogyi Cs. – Bohner, Graszl K., Balog Z., Présinger – Papp K., Kiss Máté (Bobál G., 71.) – Beliczky, Madarász, Cseri (Nagy S., 88.) – Oross (Magasföldi, 56.).
GÓLSZERZŐ: Beliczky (0-1) a 35.percben
MESTERMÉRLEG
HÁZI LÁSZLÓ, a Kaposvár megbízott edzője: –
A gólon kívül nagy lehetőségük nem volt, nekünk volt két kapufánk. Ez most egy ilyen periódus, ha továbbra is így játszunk, ez megfordul, és remélem, a további meccseket megnyerjük.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Mint ahogy várható volt, nagy küzdelmet hozott a mérkőzés, a Kaposvárnak több, NB I-et megjáró játékosa van, fontos volt, hogy a győzelmet megszerezzük. Ezzel tisztában voltunk, nagyon értékesnek tartom a győzelmet.

HÉTFŐN RENDEZIK
14.30 Békéscsaba Előre–Mezőkövesd Zsóry FC

Az állás
1. Vasas FC 19 13 1 5 39–20 +19 40
2. Gyirmót FC Győr 19 11 6 2 31–15 +16 39
3. Mezőkövesd Zsóry FC 18 10 6 2 36–17 +19 36
4. Békéscsaba Előre 18 11 2 5 24–17 +7 35
5. Szolnoki MÁV FC 19 9 6 4 34–28 +6 33
6. Szeged 2011 19 9 3 7 24–20 +4 30
7. Szigetszentmiklósi TK 19 6 8 5 16–17 –1 26
8. Soproni VSE-GYSEV 19 6 7 6 28–30 –2 25
9. Soroksár SC 19 6 5 8 21–24 –3 23
10. ZTE FC 19 5 8 6 24–28 –4 23
11. Aqvital FC Csákvár 19 4 7 8 25–30 –5 19
12. FC Ajka 19 4 6 9 27–30 –3 18
13. FGSZ Siófok 19 3 9 7 25–34 –9 18
14. Ceglédi VSE 19 3 8 8 21–29 –8 17
15. Kaposvári Rákóczi FC 19 4 4 11 18–28 –10 16
16. Balmazújváros 19 2 4 13 19–45 –26 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik