Ötgólos mérkőzésen győzte le a Szeged a Dorogot

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 16:50
null
Egyenlő erők küzdelme jellemezte a mérkőzést, melynek végén a Szeged (fehérben) örülhetett (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 35. fordulójában a 13. helyezett Dorog az éppen egy hellyel előtte álló Szeged-Csanádot látta vendégül ideiglenes otthonában, Gyirmóton. Az első félidő közepén a Dorog szerzett vezetést, előnyét azonban nem tudta megtartani, és kikapott a három gólt szerző Szegedtől.

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ
DOROGI FC–SZEGED-CSANÁD GA 2–3 (
1–1)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Ducsai József (Rózsa Dávid, Kulman Tamás)
DOROG:Borsos – Kárász K., Belényesi, Dlusztus A., Papp M. – Lénárth, Tóth B., Barna G. (Girsik, 58.) – Szedlár Z., Vígh Á. (Szabó L., 58.), Szerencsi (Beliczky G., 58.). Vezetőedző: Fenyvesi László
SZEGED:Takács J. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Oláh G., Simon Á. – Kővári R. (Gréczi M., 73.), Gajdos Zs. (Jovanovic, 84.), Dobronoky (Kóródi, 67.) – Haruna (Grumics, 67.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerző: Szerencsi (27.), Belényesi (71.), ill. Oláh G. (35.), Haruna (50.), Gajdos Zs. (79.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– A döntetlent megérdemeltük volna, de a Szeged jobban használta ki gólszerzési lehetőségeit. Csalódott vagyok.
Dragan Vukmir:
– Elégedett vagyok, mert jobban futballoztunk, a helyzeteinket is megfelelően használtuk ki, ráadásul ezzel a győzelemmel sikerült bent maradnunk a másodosztályban. Bár a mérkőzés elején hátrányba kerültünk, megfelelő hozzáállással megnyertük a mérkőzést.

ÖSSZEFOGLALÓ

Szegedi rohamokkal indult a találkozó, a 27. percben azonban formás támadás végén a Dorog tudott vezetést szerezni Szerencsi góljával (1–0). A dorogi öröm nem tartott sokáig, hiszen nyolc perccel később Oláh találatával egyenlített a Szeged (1–1).

A második félidő már magasabb fordulatszámon zajlott, mint az első, a Szegednek mindössze öt percre volt szüksége, hogy Haruna révén megszerezze a vezetést (1–2). A kapott gólt követően a Dorog hármas cserével frissített, és a 71. percben egyenlíteni tudott. Éppen a csereként beálló Girsik ívelt a kapu elé, ahol Belényesi szerzett gólt a vendégkapus bizonytalanságát kihasználva (2–2). A mérkőzés végeredménye a 79. percben alakult ki, amikor Ódor passza után Gajdos remek kapáslövéssel vette be a dorogi kaput (2–3). A Szeged győzelmével bebiztosította következő szezonbeli NB II-es tagságát.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a találkozó, a Szeged 3 gólt szerezve megnyerte a találkozót. Köszönjük a figyelmet!

90+1. perc: Szedlár ívelt a kapu elé a bal oldali szögletzászlótól, a kapu előtti kavarodásban több dorogi játékos is megszerezhette volna az egyenlítő találatot, azonban a labda végül Takács kezében kötött ki.

90. perc: 3 perc lesz a hosszabbítás a mérkőzés végén.

85. perc: Beliczky lőtt 12 méterről a kapu fölé.

84. perc: Ismét cserélt a Szeged, Jovanovic érkezett Gajdos helyére.

79. perc: GÓÓÓL! Újra vezet a Szeged!! Egy előre vágott labdát Ódor mentett meg az alapvonalnál, majd a 16-oson belülre ívelt, ahol Gajdos 12 méterről kapásból a jobb alsó sarokba lőtt,2–3.

73. perc: Cserélt a Szeged, Gréczi érkezett Kővári helyére.

71. perc: GÓÓÓL!! Egyenlített a Dorog! Girsik a bal oldaról ívelt szabadrúgásból a kapu elé, ahol Belényesi a rossz ütemben kimozduló Takács mellett, 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát,2–2.

67. perc: Kettő cserélt a Szeged, Dobronoky helyére Kóródi, Haruna helyére Grumics érkezett.

62. perc: Tóth Barnabás 17 méteres lövését védte Takács János.

58. perc:A hátrányban lévő Dorog hármas cserét hajtott végre. Vígh Ádámot Szabó Lukas, Szerencsi Miklóst Beliczky Gergő, míg Barna Gergőt Girsik Áron váltotta.

56. perc: Gyorsan végzett el bedobást a Szeged, a labda Harunához került, miközben még Borsos nem ért vissza a kapuba. A vendég támadó azonban nem tudta kihasználni a lehetőséget, a dorogi védők tisztáztak.

50. perc: GÓÓÓL! Fordított a Szeged! Oláh Gergő lőtte be a labdát a 16-oson belülre, ahol Haruna megelőzte a kimozduló Borsot, és a 11 méterről bal alsó sarokba lőtt,1–2.

49. perc: Barna kapu elé ívelt szabadrúgása után Belényesi csúsztatott a jobb kapufa mellé.

47. perc: Kővári húzta vissza a meginduló Barnát, sárga.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

45. perc: A játékvezető nem hosszabbított egy percet sem, véget ért az első félidő.

Oláh Gergő (16) szerezte a szegediek egyenlítő gólját (Fotó: Dömötör Csaba)
Oláh Gergő (16) szerezte a szegediek egyenlítő gólját (Fotó: Dömötör Csaba)

35. perc: GÓÓÓÓL!! Egyenlített a Szeged!! Dobronoky ívelt a jobb szélről a kapu elé, ahol remek ütemben érkezett Oláh Gergő és 3 méterről a kapuba lőtt,1–1.

27. perc: GÓÓÓÓL!! Vezet a Dorog!! Egy bedobást követően Vígh sarokkal passzolt Szedlárhoz, a hazai támadó a 16-os sarkáig vezette a labdát, majd középre passzolt Szerencsihez, aki 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt,1–0.

Mohl Dávid (fehérben) nem tudta megakadályozni a dorogi Szerencsi Miklóst (piros-feketében) a góllövésben (Fotó: Dömötör Csaba)
Mohl Dávid (fehérben) nem tudta megakadályozni a dorogi Szerencsi Miklóst (piros-feketében) a góllövésben (Fotó: Dömötör Csaba)

24. perc: Szedlár passzolt középre Lénárthoz, azonban a dorogi játékos lövése Mogáról szögletre vágódott.

22. perc: Szerencsi a jobb oldali alapvonal közeléből ívelt veszélyesen a kapu elé, azonban a labda elszállt a középen érkező Szedlár feje fölött.

18. perc: Oláh Gergő ívelt be egy szabadrúgást a dorogi kapu elé, azonban a hazai védők tisztázni tudtak.

17. perc: Dlusztus ívelt fel egy labdát Tóth irányába, azonban a kimozduló Takács tisztázni tudott.

11. perc: Egy bal oldali hazai támadás végén Szedlár esett nagyot a szegedi 16-oson belül, a játékvezető sípja néma maradt.

9. perc: Gajdos szerzett labdát a középpályán, majd egy rövid labdavezetést követően a kimozgó Borsos felett próbált a kapuba ívelni, azonban csúnyán célt tévesztett.

6. perc: Egy cselt követően Kővári lőtt 16 méterről a jobb kapufa mellé.

4. perc: Dobronoky szép cseleket követően vitte le az alapvonalig a labdát, azonban a hazai védők szorításában végül nem tudott a kapu elé passzolni.

A mai mérkőzésen a Dorog piros-feketében, a Szeged fehér-kékben lép pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Szeged indította útjára a labdát.

A Buzánszky Jenő Stadion felújítása miatt negyedik alkalommal kellett ideiglenes otthont keresnie a Dorognak, a találkozó helyszíne ezúttal Gyirmót lesz. Érdekesség, hogy a Dorog a legutóbbi fordulóban éppen ugyanitt szenvedett kétgólos vereséget a feljutásra pályázó Gyirmót FC Győr ellen.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a tavaszra erősen feljavult Dorogi FC az edzőváltás óta ugyancsak jobban szereplő, négy forduló óta veretlen Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik