Ellentétes félidők, igazságos döntetlen Csákváron

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 17:20
null
Torvund Alexander (22) többször is nagy fejfájást okozott a kécskei védők számára (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)<br />
A labdarúgó NB II 4. fordulójában a hazaiak vezetésük birtokában túl hamar ültek rá az eredményre, s ez megbosszulta magát. Ennek ellenére megnyerhették volna a meccset, de a 90+3. percben Halasi Péter óriási bravúrral hárította Gazdag Vajk meccslabdáját.&nbsp;

 

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–TISZAKÉCSKEI LC 1–1 (1–0)
Csákvár
, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Csonka Bence (dr. Bede Tamás, Bertalan Dávid)
CSÁKVÁR: Auerbach – Dulló (Murka, 69.), Alaxai, Karacs, László N. – Mészáros D. – Gazdag V., Magyar Zs. (Kártik, 57.) – Torvund (Baracskai, 57.), Gruber (Vaskó, 73.), Fejős (Tamás N., 57.). Vezetőedző: Tóth Balázs
TISZAKÉCSKE: Halasi – Balázs B., Kiprich D., Csáki (Winkler, 70.), Lovas Zs. (Farkas A., 58.) – Vachtler (Kiss N., 58.), Szekér (Pongrácz, a szünetben), Erdei, Gyurján B. – Zamostny, Vólent (Horváth Z., a szünetben). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Magyar Zs. (1–0) a 30., Kiss N. (1–1) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs: – Az első félidőben jól néztünk ki, de vezetésünk után ezúttal sem tudtuk rárúgni a második gólt. A szünet után magunkra húztuk a vendégcsapatot, ám így is nyerhettünk volna, de elhibáztuk a meccslabdát.
Visinka Ede: – Minden elismerésem a játékosaimé, nehéz helyzetben, két vereség után is az utolsó pillanatig mentek előre a győzelemért. Jó Csákvár ellen szereztünk értékes pontot.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindkét szakvezető alaposan felforgatta csapatát a legutóbbi fordulóhoz képest. Tóth Balázs hat, az egykori csákvári edző, Visinka Ede hét(!) helyen változtatott vasárnapi kezdőjén. A rekkenő hőségben jó iramban kezdődött a találkozó. A vendégek nem álltak be védekezni, ami esetükben érthető is, hiszen három meccsen csak egyetlen pontot gyűjtöttek. Az átütőerő azonban hiányzott a kécskei gárdából. Ugyanakkor a hazaiak gyorsan végigvitt támadásai többször is gondot okoztak a vendégek védelmének. Fél óra után teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést az Aqvital, a mezőny legalacsonyabb játékosa, Magyar Zsolt sakk-mattra játszott támadás végén fejelt a hálóba (1–0).

A szünet után nagy erőket mozgósított a vendéggárda az egyenlítés érdekében, és törekvését a hajrában siker koronázta Kiss Norbert révén (1–1). Már mindenki a lefújást várta, amikor Gazdag Vajk került ordító ziccerbe, de Halasi Péter óriási bravúrral hárította lövését. A Csákvár négy forduló után is őrzi veretlenségét, egy gőzelem mellett háromszor is döntetlenre végzett.

Hiába vezetett a fehér mezes Csákvár, végül nem tudott nyerni (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Hiába vezetett a fehér mezes Csákvár, végül nem tudott nyerni (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

4. FORDULÓ
Augusztus 17.
Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1
Nyíregyháza Spartacus FC–Soroksár SC4–2
Credobus Mosonmagyaróvár–Kolorcity Kazincbarcika SC 1–2
Dorogi FC–Szentlőrinc2–1
Aqvital FC Csákvár–Tiszakécskei LC1–1
ETO FC Győr–BFC Siófok4–1
Diósgyőri VTK
–FC Ajka3–1
HR-Rent Kozármisleny–Pécsi MFC0–0
Budafoki MTE–Gyirmót FC Győr0–0
Békéscsaba 1912 Előre–MTK Budapest 1–4

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest43114–7+710
2. Kazincbarcika4317–8–19
3. Pécsi MFC4225–3+28
4. Gyirmót FC Győr42118–2+67
5. Soroksár SC42119–8+17
6. Szombathelyi Haladás42114–3+17
7. FC Ajka4229–7+26
8. Békéscsaba 1912 Előre4228–6+26
9. ETO FC Győr4227–5+26
10. Diósgyőri VTK4226–5+16
11. Szeged-Csanád Grosics Akadémia4224–5–16
12. BFC Siófok4223–5–26
13. FC Csákvár4135–4+16
14. Kozármisleny41126–8–24
15. Tiszakécske41124–6–24
16. Szentlőrinc SE41126–9–34
17. Nyíregyháza Spartacus4134–5–13
18. Mosonmagyaróvár4134–6–23
19. Dorogi FC4135–12–73
20. Budafoki MTE4223–7–42

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Vége a találkozónak. A vendégegyüttes a második félidő alapján megérdemelten szerzett pontot Csákváron.

90+3. perc:Meccslabda! Baracskai a bal oldali alapvonalról visszagurította a labdát, Gazdag a tizenegyesponton még át is vehette, de bal sarokra eltekert lövését Halasi óriási bravúrral hárította.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

83. perc:Erdei rántotta le Tamást, ez is sárga.

83. perc:Tamás Nándor kapott sárga lapot.

79. perc: Karacs szabálytalankodott Horváth Zoltánnal. Vinkler jobb oldali szabadrúgását Kiss Norbert lesgyanús helyzetben, 10 méterről a bal kapufára fejelte, ahonnan a labda a hálóba pattant! 1–1

A vendégek nagy erőket mozgósítank az egyenlítés érdekében.

75. perc: Gazdag húzogatott a tizenhatos vonalánál, csak buktatni tudták. Baracskai szabadrúgása Halasi kezében halt el.

73. perc: Utolsó csere: támadó helyett védő, Gruber helyett Vaskó a pályán.

71. perc: Ivószünet.

70. perc: Kécskei csere: védő helyére támadó, CsákitWinkler váltja.

69. perc: Újabb hazai csere: Dulló helyére Murka Benedek érkezik a hajrára.

68. perc: Méteres lesről indulva lőtt kapura Horváth Zoltán, Bertalan asszisztens nagyon lemaradt, így csak Auerbachon múlott, hogy nem középkezdéssel, hanem szöglettel folytatódik a játék.

66. perc: Tamás jobb oldali visszagurítását Kártik pörgette kapura, Halasi védett.

64. perc: Ponrácz bal oldali beadását Horváth elvetődve fejelte kapura, Auerbach bravúrral kapufára tolta, majd felszabadítottak a védők.

58. perc: Kettő cserélt a Tiszakécske is: Vachtler helyére Kiss Norbert, Lovas Zsombor helyére Farkas András érkezett.

57. perc: Hármas hazai csere: Magyar-Kártik, Torvund-Baracskai, Fejős-Tamás váltás.

54. perc:Mészáros kapott sárga lapot, miután nem engedte elvégezni a szabadrúgást.

53. perc: Karacs pontatlan átadása után Magyar visszahúzta ellenfelét a felezővonalnál, jogos a sárga.

51. perc: Gyurján bal oldali beadását Horváth Zoltán erőtlenül fejelte kapura, Auerbach könnyedén védett.

46. perc:Folytatódik a mérkőzés. A Tiszakécskében Vólent és Szekér helyett Horváth Zoltán és Pongrácz Viktor jött ki a folytatásra.

Torvund Alexander szelídíti meg a labdát (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Torvund Alexander szelídíti meg a labdát (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

45+2. perc: Vége az első félidőnek. A hazaiak Magyar Zsolt fejes góljával a látottak alapján megérdemelten vezetnek a szünetben.

45. perc: Kettő perc a hosszabbítás.

43. perc:Fejős Áron kapott sárga lapot egy rossz ütemű becsúszás miatt.

38. perc:Kiprich durván felrúgta Torvundot, megúszta sárga lappal.

36. perc: Torvund jobb oldali beadását röviden mentették a vendég védők, Magyar Zsolt megszerezte, de buktatták a tizenhatos vonala előtt. Gazdag 18 méteres szabadrúgása felső lécről pattant a kapu fölé.

34. perc:Mészáros Dávidnak szorult be a levegő egy ütközés után, rövid ápolás után azonban visszajött.

30. perc: Sakk-mattra játszotta támadását a Csákvár: Gruber varázsolta a labdát a bal oldalon kilépő Gazdag elé, aki az alapvonalnál felnézve gyönyörűen emelt középre, Magyar Zsolt pedig 8 méterről a bal sarokba fejelt! 1–0

A csákvári fiatalok gyorsasága az első játékrész közepén megérdemelt vezetést eredményezett (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A csákvári fiatalok gyorsasága az első játékrész közepén megérdemelt vezetést eredményezett (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

28. perc:Torvund visszahúzta ellenfelé, ez is sárga.

26. perc: Rekkenő hőség, ivószünet.

18. perc: Mészáros remekül emelt a középen kilépő Gruber elé, a fiatal támadó azonban a tizenegyesponton elhagyta a labdát...

17. perc: Gruber–Magyar Zsolt–Torvund háromszögelés után utóbbi lágyan beemelt középre, Halasi azonban lehúzta Fejős feje elől a labdát.

13. perc: Szekér Ádám csúnyán eltalálta László Noel lábát a felezővonalnál, jogos sárga.

8. perc: A felezővonalnál labdát szerzett a Csákvár, Fejős átadásával Gruber tört kapura, majd a balösszekötő helyéről, 10 méterről, éles szögből a hosszú sarok mellé lőtt.

4. perc: Az első vendéglehetőség: jobb oldali szöglet után Zamostny középről, 8 méterről fejelt kapura, Auerbach bravúrral tenyerelte a léc fölé a labdát.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a hazaiak tiszta fehérben, a vendégek kékben léptek pályára.

ELŐZMÉNYEK

Új csapatkapitányt avat a Csákvár, a kispadra szoruló Baracskai Roland, illetve Vaskó Tamás helyett ezúttal Mészáros Dávid vezeti ki a hazai gárdát.

Mindkét szakvezető igyekezett „megtréfálni” riválisát, alaposan belenyúlt múlt hétvégi kezdőjébe. Hiába veretlen három forduló után a Csákvár, Tóth Balázs hat helyen változtatott Soroksáron pontot szerzett együttesén. A még nyeretlen Tiszakécske vezetőedzője, Visinka Ede – akár elégedetlenségét is kifejezve – hét (!) poszton cserélt a DVTK-tól legutóbb vereséget szenvedett együttesén.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a három kör után még veretlen, sőt, kétszer is a ráadásban pontot vesztő Aqvital FC Csákvár az előző két fordulóban pont nélkül maradt Tiszakécske ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik