Kétgólos hátrányból fordított a Szolnok a budaörsi stadionavatón

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 17:20
null
Az első félidő a Budaörsé volt, de a szünet után fordított a Szolnok (Fotó: Árvai Károly)
Közel öt és fél év elteltével léphetett újra a saját otthonában pályára a Budaörs, amely a labdarúgó NB II 2. fordulójában a Szolnokot látta vendégül. A házigazda jól kezdte a stadionavatót, húsz perc elteltével két góllal is vezetett, a fordulás után azonban Csábi József együttese nyolc perc leforgása alatt fordított, és begyűjtötte a három pontot.

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

BUDAÖRSI SC–SZOLNOKI MÁV 2–3 (2–0)
Budaörs,
Árok utca, 550néző.Vezette: Móri Tamás (Rózsa Dávid, Márkus Péter)
BUDAÖRS:Tóth G. – Tóth K., Gyurácz (Zsidai, 41.), Kékesi, Kapronczai – Petneházi (Lengyel, 64.), Molnár Cs. (Halácsi, 64.) – Vankó, Sajbán Miklós, Winkler – Balázs Zs. Vezetőedző:Márkus Tibor
SZOLNOK:Csáki – Szekszárdi, Szabó A., Sipos (Lakatos I., 74.), Gohér, Lakatos Cs. (Kurdics, a szünetben) – Tisza K., Berdó (Tóth L., a szünetben), Tömösvári (Molnár R., 70.) – Irmes (Vólent, 81.), Rokszin.Vezetőedző:Csábi József
Gólszerző:Balázs Zs. (5.), Vankó (20.), ill. Sipos (53.), Tóth L. (56.), Szekszárdi (61.)
MESTERMÉRLEG
Márkus Tibor:–Rendkívül csalódott vagyok, mert az első félidőben remek teljesítményt nyújtottunk, és akár lezárhattuk volna a mérkőzést. A szünet után lassan, körülményesen futballoztunk, túlságosan elkényelmesedtünk, hibáinkat pedig megbüntette az ellenfél. Hátrányban is voltak helyzeteink, amelyeket nem sikerült kihasználni, így fájó vereséget szenvedtünk.
Csábi József:–Az első húsz percben gyámoltalanul és bizonytalanul játszottunk, sok párharcot veszítettünk. A félidő hátralévő részében már felnőttünk a feladathoz, a szünetben pedig alapos fejmosást kaptak a srácok, majd rendeztük a sorainkat. Szerencsére hatottak az intelmek, új erőre kaptunk, csapatként funkcionáltunk, és összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Vasárnap délután véget ért a 2016 áprilisa tartó várakozás, a Budaörs visszatért az Árok utcába, a Szolnokot már új stadionjában, saját közönsége előtt fogadhatta. Mindkét együttes jól rajtolt a bajnokságban, a Tisza-partiak a Szentlőrinc ellen mentettek pontot, míg Márkus Tibor együttese Kecskeméten aratott fontos győzelmet.

A több mint ötszáz szurkoló által támogatott budaörsiek nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, az első húsz percben hatalmas fölényben futballoztak. A vezető találat megszerzéséhez alig öt perc kellett, ekkor Sajbán Miklós tört be a tizenhatoson belülre, okosan középre emelt, az érkező Balázs Zsolt pedig négy méterről a kapu közepébe bólintott (1–0). Nem sokkal később Vankó Imre vállalkozott lövésre, s bár tekerését még védte Csáki Kálmán, a szélső következő lövése már utat talált a szolnoki kapuba (2–0). Ekkor még olybá' tűnt, hogy akár nagy pofonba is beleszaladhatnak a Tisza-partiak, ám a játékrész második felére rendezte sorait Csábi József gárdája, amely a hosszabbításban közel járt a szépítéshez is, de Lakatos Csaba két méterről ziccert hibázott.

A fordulás után Janus módjára mindkét csapat másik arcát mutatta, a házigazda biztos vezetése birtokában kényelmessé vált, míg a szolnokiak fokozatosan átvették a játék irányítását, Sipos Zoltán szezonbeli második góljával pedig szépítettek is (2–1). A kapott gól alaposan megfogta a budaörsi alakulatot, így menetrendszerűen érkezett az újabb találat, Tóth László remek lövését követően már döntetlent mutatott az eredményjelző (2–2). Mentek előre a vendégek, s egy pontrúgás után Szekszárdi Tamás közvetlen közelről megszerezte a fordítást jelentő találatot, így a Szolnok nyolc perc leforgása alatt előnyt kovácsolt a kétgólos hátrányból (2–3).

A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, Balázs Zsolt egalizálhatott volna, de Csáki Kálmán jól zárta a szöget, így a Szolnok elrontotta a Budaörs stadionavatóját, s az ellentétes félidők mérkőzésén három ponttal gazdagodott.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek, az ellentétes félidők mérkőzésén a Szolnok kétgólos hátrányból felállva 3–2-es győzelmet aratott. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Négy perc a hosszabbítás, ennyi ideje maradt a házigazdának az egyenlítésre.

87. perc: Kékesinehezen törődött bele a döntésbe, sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

86. perc: Halácsihomorított nagyot a büntetőterületen belül, de a játékvezető nem látta szabálytalannak Szabó Alex megmozdulását.

83. perc:Ismét villant a sárga lap, ezúttal is budaörsi játékos, nevezetesen Vankókapta.

81. perc: Kihasználta utolsó cserelehetőségét a Szolnok, Irmes hagyta el a játékteret, az utolsó tíz percben Vólenthelyettesíti majd.

Nagy erőket mozgósít az egyenlítés érdekében a Budaörs, izgalmas hajrára van kilátás.

76. perc:Winkler centerezésére Vankóérkezett jó ütemben, de lövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

74. perc: Ismét cseréltek a vendégek, a ragyogóan futballozó Sipos Zoltán helyére Lakatos Istvánérkezett.

73. perc: Szabó Alex belépőjét sárga lappal büntette a játékvezető.

70. perc:Szolnoki csere, Tömösvárit Molnár Róbertváltotta.

69. perc: HELYZET! Balázs Zsoltkapott jó indítást az öt és feles vonalán, lefordult emberéről, majd lövésre vállalkozott, Csáki azonban zárta a szöget.

Ivószünet.

64. perc: Ezúttal Márkus Tibor szánta el magát változtatásra, Molnár Csaba helyett Halácsiérkezett, míg Petneházi helyén Lengyelfolytatja.

62. perc: Kapronczai kapta a mérkőzés első sárga lapját.

Nyolc perc kellett a szolnoki fordításhoz (Fotó: Árvai Károly)
Nyolc perc kellett a szolnoki fordításhoz (Fotó: Árvai Károly)

61. perc: GÓL, ELKÉPESZTŐ, VEZET A SZOLNOK! Nyolc perc leforgása alatt fordították meg a mérkőzést a vendégek, ezúttal egy balról érkező szögletet Tisza Kálmán csúsztatott tovább, a hosszún érkező Szekszárdi pedig közvetlen közelről, bevetődve a kapuba bólintott.2–3!

59. perc: A vendégek szakvezetője, Csábi Józsefkapott piros lapot reklamálásért, így el kellett hagynia a technikai zónát.

56. perc: GÓL, EGYENLŐ! Tóth László kapott jó labdát középen, majd egy pattanás után, 17 méterről a bal felső sarokba lőtt.2–2!

A szolnokiak nyáron igazolt kiválósága második meccsén második gólját szerezte a szezonban.

53. perc: GÓL, SZÉPÍT A SZOLNOK! A csereként beállt Kurdics lövése lecsúszott, de éppen így lett jó az üresen hagyott Siposnak, aki öt méterről a bal felsőbe belsőzött.2–1!

51. perc: A túloldalon Vankó jóval közelebb járt a gólhoz, a tizenhatos előteréből centikkel lőtt a bal alsó mellé.

49. perc: Siposváltott ritmust, lerázta magáról védőjét, de lövése elkerülte a budaörsi kaput.

46. perc: Kettős csere a szolnokiaknál, Lakatos Csabát Kurdics, míg Berdót Tóth László váltotta.

46. perc: Folytatódik a találkozó.

Csáki Kálmán jól védett, csapata mégis kétgólos hátrányba került (Fotó: Árvai Károly)
Csáki Kálmán jól védett, csapata mégis kétgólos hátrányba került (Fotó: Árvai Károly)

45+2. perc: Véget ért az első félidő, meggyőző játékkal kétgólos előnyt épített fel a házigazda Budaörs.

45+1. perc: MI MARADT KI? Irmes iramodott meg a jobbon, majd laposan centerezett, a hosszú kapufánál Lakatos Csabasenkitől sem zavartatva lőhetett, de nem találta el a kaput, budaörsi bedobás következik.

45. perc: Két perc a ráadás az első félidő végén.

41. perc:Kényszerűségből cserélt a Budaörs, Gyurácz helyén Zsidai folytatja.

40. perc: Berdó 18 méterről leadott lövése méterekkel elkerülte a jobb alsó sarkot.

Az utóbbi percekben némileg csökkent a budaörsi nyomás, de támadásban továbbra is vajmi keveset mutatnak a szolnokiak.

36. perc:Ragyogóan felépített támadás végén Petneházi adott forintos labdát Balázs Zsoltnak,ám utóbbi fineszes emelése elkerülte a kaput.

32. perc: Irmes előbb lefülelte Petneházi átadását, majd egy csel után lőtt, de Molnár Csaba nagyot mentett.

27. perc: Vankó nagyon aktív, lapos lövése Szekszárdilábáról pattant szögletre.

Ivószünet.

23. perc: Sipos szögletét Szabó Alex fejelte vissza középre, deLakatos Csabanagy helyzetben feladta a labdát Tóth Gábornak.

20. perc: GÓL, OTT A MÁSODIK! Egy baloldali támadás végén Winkler ívelt középre, Vankó pedig Gohért megelőzve, az öt és felesről a kapu jobb oldalába passzolt.2–0!

1

7. perc: NAGY VÉDÉS!Egy szolnoki védelmi megingást kihasználva Balázs Zsolt teljesen egyedül törhetett kapura, de lapos lövését Csáki bal lábbal hárítani tudta.

14. perc:Micsoda bomba! Vankó ezúttal húsz méterről tűzte kapura a labdát, Csáki bravúrral tolta szögletre a jobb felsőbe tartó lövést.

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a Budaörs, a vendégek egyelőre rengeteg hibával játszanak.

12. perc: Kékesi ívelt a félpályáról Vankó elé, aki befelé cselezett, majd lőtt, de ismét elakadt a labda a védők gyűrűjében.

9. perc:Szép kényszerítő után Petneházivállalkozott lövésre, de Berdó útját állta az életerős próbálkozásnak.

A két csapat legutóbbi bajnokiján nem láthattunk gólt, ezúttal már biztosan nem zárul 00-s eredménnyel az ütközet.

Balázs Zsolt fejelte tétmeccsen az első gólt az új budaörsi stadionban (Fotó: Árvai Károly)
Balázs Zsolt fejelte tétmeccsen az első gólt az új budaörsi stadionban (Fotó: Árvai Károly)

5. perc: GÓL, VEZET A BUDAÖRS!Sajbán tört be a tizenhatoson belülre, majd okosan középre emelt, az érkező Balázs Zsolt pedig négy méterről a kapu közepébe bólintott.1–0!

2. perc: A találkozó első lövése Sajbánnevéhez fűződik, tekerését könnyedén fogta Csáki.

Zöld mezben és fekete nadrágban a házigazda, tiszta fehérben a szolnokiak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A találkozót megelőzően a budaörsiek átvehették a legutóbbi szezon legsportszerűbb csapatának járó Fair Play-serleget.

Érkeznek a pályára a csapatok, hamarosan kezdünk.

Közel öt és fél év után játszik ismét hazai környezetben a Budaörs, a zöld-fehérek legutóbb 2016. április 16-án léptek pályára az Árok utcában.

A két csapat egymás elleni mérlege kiegyenlített, a legutóbbi kilenc bajnokin három-három szolnoki, illetve budaörsi győzelem mellett három döntetlen született.

„Ha már az első fordulóban sikerült nyernünk, akkor szeretnénk folytatni a sort – nyilatkozta a Budaörs honlapjának Molnár Csaba, aki ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet. – A Szolnokot egy kicsit sötét lónak látom. Az előző szezonban főleg a védekezésükre építettek, kíváncsi vagyok, hogy a mostani idényben is maradnak-e ennél a felfogásnál, vagy esetleg más játékra számíthatunk tőlük. Mindezzel együtt mi továbbra is a saját játékunkra koncentrálunk, és újabb három pontot szeretnénk szerezni.”

A Budaörs ezzel a mérkőzéssel avatja új stadionját. Márkus Tibor együttese kedvező előjelekkel várhatja a hazai nyitányt, az első fordulóban ugyanis Kecskemétről tudta elhozni a pontokat. A Szolnoki MÁV fölényben játszott a Szentlőrinc elleni találkozón, mégis hátrányba került, de Sipos Zoltán góljával összejött az egyenlítés, így döntetlennel zárult az összecsapás.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy új stadionjának avató mérkőzésén a nyitó fordulóban Kecskeméten 3–2-re győztes Budaörs és a bajnokságot hazai pályán a Szentlőrinc ellen hazai 1–1-gyel indító Szolnoki MÁV.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik