Meglepő, de megérdemelt csákvári siker Budafokon

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 18:50
null
A hazai védők az első félidőben nem bírtak a csákvári támadókkal (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 2. fordulójában sokan biztos budafoki győzelmet vártak a Csákvár ellen, a vendégek mégis rácáfoltak a várakozásra. A szünet után emberhátrányban futballozva sem veszítették el a stabilitásukat, s ugyan az utolsó percekben beszorultak kapujuk elé, kiharcolták a 2–1-es sikert.

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–2 (0–2)
Promontor utca, 600
néző. Vezette: Rúsz Márton (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
BMTE: Bese – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Medgyes (Kotula, 36.) – Nándori (Papp M., 80.), Filkor (Soltész, 62.) – Ihrig-Farkas (László D., a szünetben), Zuigeber (Mervó, 62.), Szabó M. – Kovács D. Vezetőedző: Boér Gábor
AQVITAL: Auerbach – Csirmaz, Vaskó, Dulló, Bencze M. – Mészáros D. (Magyar, 68.), Bakos – Komáromi, Torvund (Kalmár, 68.), Baracskai (Posztobányi, a szünetben) – Takács T. (Murai, 77.). Vezetőedző: Mónos Tamás
Gólszerző:
Fótyik (80.), ill. Komáromi (27.), Torvund (34.)
Kiállítva: Bakos (38.), Posztobányi (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A vendég csákvári együttes – ahogy azt Mónos Tamás ígérte – egyetlen pillanatig sem állt be védekezni, azonnal megpróbálta uralni a mérkőzést. A hazaiak mintha túlzottan is elhitték volna az első fordulóban aratott győzelem után, hogy egyenesben vannak, s erre alaposan ráfizettek. A szünetig úgy került teljesen megérdemelten kétgólos előnybe az Aqvital, hogy még volt három ajtó-ablak ziccere, míg Auerbach Martin csupán egyszer találkozott a labdával. A Csirmaz, Komáromi jobbszárnnyal nem bírtak Medgyes Sinanék, nem véletlen, hogy még a szünet előtt belenyúlt a védelmébe Boér Gábor.

Bakos Szabolcs felesleges kiállítása felcsillantotta a reményeket a budafoki oldalon, de a második 45 percben is csak meddő fölényt tudott kiharcolni a házigazda. Sőt, ha Bese Balázs nem véd ilyen remek formában, még így is lezárhatta volna a meccset az Aqvital. A hajrára fordulva csak begyötört egy szépítő találatot Fótyik révén a Budafok, de a vendégkontrák továbbra is magukban hordozták a gólveszélyt.

A hosszabbításban Posztobányi Patrikot is kiállította a játékvezető, ám a kettős emberelőnyt már nem tudta újabb gólra váltani a házigazda, így bármennyire meglepő, megérdemelt győzelmet aratott az Aqvital. 1–2

Ihrig-Farkas (fehérben) nem tudott érvényesülni a csákvári védők között (Fotó: Földi Imre)
Ihrig-Farkas (fehérben) nem tudott érvényesülni a csákvári védők között (Fotó: Földi Imre)


2. FORDULÓ
Augusztus 8.
Kecskemét–Soroksár 5–2
Budaörs–Szolnok 2–3
Szentlőrinc–PMFC 1–1
Dorog–Békéscsaba 2–1
Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr 1–1
Tiszakécske–Nyíregyháza 1–4
Ajka–Siófok 1–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–III. Kerületi TVE 3–0
Budafok–Aqvital FC Csákvár 1–2
Augusztus 9.
20.00:
DVTK–Vasas (Tv: M4 Sport)

AZ NB II ÁLLÁSA
1. Nyíregyháza Spartacus227–3+46
2. Szeged-Csanád Grosics Akadémia224–0+46
3. Szolnoki MÁV FC2114–3+14
4. Szombathelyi Haladás2112–1+14
4. ETO FC Győr2112–1+14
6. Budafoki MTE2115–2+33
7. Kecskeméti TE2117–5+23
8. Vasas FC112–1+13
9. Diósgyőri VTK111–0+13
10. Budaörs2115–50 3
11. Dorogi FC2114–40 3
12. FC Csákvár2112–20 3
13. Szentlőrinc SE222–20 2
14. BFC Siófok221–10 2
15. FC Ajka2112–3–11
16. Pécsi MFC2111–2–11
17. Soroksár SC2112–5–31
18. Békéscsaba 1912 Előre221–3–20
19. Tiszakécske221–5–40
20. III. Kerületi TVE220–7–70


PERCRŐL PERCRE

A játékvezető lefújta a mérkőzést, a Csákvár a helyzetek alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset.

92. perc: Posztobányi reklamálásért sárgát kapott, a másodikat, ez is piros!

Négy perc a hosszabbítás.

88. perc: Bese ismét meccsben tartotta csapatát: Kalmár Benedek egészen az ötös bal sarkáig vezette a labdát, éles szögből leadott lövését a hazai kapus bravúrral hárította.

84. perc: Posztobányi kapott sárga lapot.

81. perc: Kovács Dávid kapott sárga lapot reklamálásért, de ő végezhetett el szabadrúgást. Bal oldali beívelését Fótyik csúsztatta a léc alá, 1–2.

80. perc: Utolsó hazai csere: Nándori le, Papp M. be.

77. perc: Murai Márk váltotta Takács Tamás a csákvbári oldalon.

72. perc: Vaskó szerelt határozottan a csákvári térfél közepén, majd azonnalk indította a felezővonalról meglóduló Posztobányit. A fiatal csákvári játékos rávezette a labdát Besére, majd elhamarkodottan, 10 méterről lőtt, a hazai kapus vetődve nagyot védett.

70. perc: Dulló kapott sárga lapot, miután akasztotta Lászlót.

68. perc: Kettőt cserél a Csákvár is: Torvundot Kalmár, Mészárost Magyar váltja.

63. perc: Kotula Máté kapott sárga lapot.

62. perc: Kettős hazai csere: lejött Filkor és Zuigéber, helyükre Soltész, és Mervó érkezett.

61. perc: Szabó Máté 22 méteres lövését Auerbach a léc fölé tenyerelte.

59. perc: Eldőlhetett volna ... Csirmaz jobb oldali beadását Takács Jagodics mögül hulló falevélszerűen megfejelte a a bal sarok irányába, Bese hihetetlen bravúrral ütötte ki a labdát.

58. perc: Budafoki helyzetecske: Zuigéber bal oldali beadását Kovács középen, kapura paskolta, Auerbach vetődve hárított.

5. perc: Filkor 16 méteres gyenge lövését biztosan fogta Auerbach.

46. perc: Mindkét csapat cserélt: Ihrig-Farkast László Dávid, Baracskai Rolandot Posztobányi Patrik váltotta a szünetben.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

Vége az első félidőnek.

Egy perc a hosszabbítás.

38. perc: Megfogyatkozott a Csákvár: Bakos a felezővonalnál sárga lapot érően buktatta Szabót, s mivel ez a második volt neki, villant a piros is.

36. perc: Hazai csere: Medgyes helyére Kotula érkezett.

34. perc: Itt a második csákvári gól: Komáromi jobb oldali beadását Bese csak tovább paskolni tudta, Baracskai a hosszú ötösről azonnal visszabelsőzte, de Jagodics a gólvonalról még kivágta a labdát. Komáromi 16 méterről azonnal kapura lőtt, Torvund pedig az ötösön, a kapunak háttal állva belesarkalt, becsapva ezzel a hazaiak kapusát, aki így csak nézte, amint a háló közepébe gurul a labda, 0-2.

27. perc: GÓL! Negyedik helyzetét már nem hibázta el a Csákvár! Komáromi a tizenhatos jobb sarkánál bátran tört be két hazai védő között, még kibillenteni sem tudták egyensúlyából, s 10 méterről, ballal a hosszú sarokba lőtt, 0-1.

24. perc: Az első hazai lehetőség: Szabó Máté félfordulatból, az ötös bal sarkáról megcélozta a rövid sarkot, de Auerbach leért a labdára.

Fél órát kellett várni az első budafoki helyzetre (Fotó: Földi Imre)
Fél órát kellett várni az első budafoki helyzetre (Fotó: Földi Imre)

23. perc: Baracskai rúgott oda Szalainak, ez is sárga.

20. perc: Bakos szemből ütközött Ihrig-Farkassal a kezdőkörben, a játékvezető szabálytalannak minősítette, ráadásul a sárgát is fel mutatta a vendégek középpályásának.

16. perc: Komáromi jobbról, ballal tekert a kapu elé, Takács feje felett elszállt a labda, a hosszún érkezett Torvund, ám az ötös sarkán nem tudott belepiszkálni.

15. perc: Újabb csákvári ziccer! Komáromi lefutotta Nándorit a jobb oldalon, élesen kapu elő lőtt, Takács elől a bevetődő Jagodics egy lépésről(!) a léc fölé kanalazta a labdát.

12. perc: Mi maradt ki! Mészáros remek tempóban indította a balösszekötő helyén kilépő Takácsot, aki a tizenhatos bal sarkánál csináltegy cselt visszafelé, majd jobbalmegcélozta a hosszú sarkot. Bese kapus már verve volt, ám a labda a kapufáról keresztbe vágódott a gólvonal előtt, majd a védők felszabadítottak.

7. perc: Bakos a kezdőkörben akasztotta a meglóduló Ihrig-Farkast, megúszta a sárgát ...

5. perc: Csirmazt buktatták a jobb oldali vonal mellett, az alapvonaltól 25 méterre. Bakos szabadrúgását középen Takács Tamás a léc fölé fejelte.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés: a hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta sárgában léptek pályára.

Nem lehet azt állítani, hogy a csákvári klub a szerencse kegyeltje lenne. A tavalyi, utolsó pillanatban kiharcolt bent maradást követően az új szezon első két fordulójában az előző idényben még élvonalban szerepelt együttesek vártak, várnak rá. A sorsolásnak köszönhetően a múlt heti, DVTK elleni összecsapás után ezúttal Budafokon próbálkozhat meg a pontszerzéssel az Aqvital. És akkor még nem is említettük a harmadik játéknapot, amikoris Angyalföldre, a Vasashoz látogat a gárda ...Mint a legtöbb kieső csapatnál, Budafokon is az azonnali visszajutásban reménykednek a szurkolók. A nyári keretátalakítás a jelek szerint jól sikerült a Promontor utcában, hiszen a nyitányon idegenben nyert 4-0-ra a piros-fekete legénység. A Csákvár ellen pedig esélyesként várja a folytatást ...

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a Budafok a DVTK elleni vereséggel nyitó Csákvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik