Megszakadt a Békéscsaba nyeretlenségi szériája

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 14:20
null
Kasik Ákos alaposan megszenvedett a győri játékosok gyűrűjében (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
A második félidőben a kapujára nehezedő nagy nyomást is kibírta a Békéscsaba, és a jól játszó ETO ellen – 2021-ben először – sikerült megkaparintania a három pontot.

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–WKW ETO FC GYŐR 1–0 (1–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Norbert (Márkus Péter, Punyi Gyula)
BÉKÉSCSABA:Krnács – Szabó P., Babinyecz, Bora, Kasik – Horváth P., Kovács Á. (Sipaki, 81.), Kitl M., Styecz (Pantovics, 57.) – Máris (Ilyés, 65.), Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor
ETO: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes – Berki, Egerszegi (Erdei, 75.), Kiss M., Vitális (Farkas B., a szünetben) – Májer M., Horváth O. (Szimcso, a szünetben).Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Kovács Á. (3.)

MESTERMÉRLEG

Preisinger Sándor: – Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, úgy gondolom, az első félidőben időnként jól játszottunk, voltak lehetőségeink, és ezekből egyet értékesíteni is tudtunk. A második félidőben eléggé ránk jött az ETO, de az előző hetekben annyiszor voltunk már a rossz oldalon, hogy a futball most végre visszaadott nekünk valamit azzal, hogy bár a Győrnek is volt három-négy helyzete, azokból egyet sem tudott berúgni.
Csató Sándor: – Az elején nem figyeltünk és egyből gólt kaptunk, de utána hamar lábra kaptunk. A második félidőben már kifejezetten jól játszottunk, megvolt a lehetőségünk arra, hogy egyenlítsünk, de sajnos a helyzeteink kimaradtak, ezért csalódottak vagyunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A meccs előtt nagyon fogadkoztak a békéscsabai játékosok, hogy mindent megtesznek a három pont megszerzése érdekében, és lám, nem kellett három perc, máris vezettek a Győr ellen. Ehhez kellett Kovács Ádám vállalkozókedve, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve távolról kapura tette a labdát, amire senki, még a győri kapus, Gundel-Takács Bence sem számított. A gól után élénk maradt a játék, helyzeteket is kialakítottak a csapatok, ebből többet a győri kapu előtt láttunk. Ha jobban koncentrálnak a lila-fehérek, nagyobb előnnyel is zárhatták volna az első félidőt, így azonban nyílt maradt a mérkőzés a második játékrészre is.

Várható volt, hogy a fordulás után a győriek minden követ megmozgatnak azért, hogy egyenlítsenek és megfordítsák az eredményt. A második félidőben nem kis nyomást helyeztek a csabaiak kapujára, olykor felbillent a pálya, és ha Krnács Richárd nem véd szenzációsan, akkora a kisalföldi alakulat nyeri meg a mérkőzést. Végül kihúzta kapott gól nélkül a hazai együttes és az idei hetedik bajnoki mérkőzésén végre megszerezte az első győzelmét.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ért a találkozó, győzött a Békéscsaba. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+2. perc: Temesvári labdájába Fejes ért bele, ám Krnács óriási bravúrral hárított.

90. perc: Győri szabadrúgást követően Berki csúsztatta meg a labdát Horváth rúgta ki a mezőnybe a labdát.

90. perc: Négy percet hosszabbít a játékvezető.

87. perc: Pantovics került ígéretes helyzetbe, lőtt, de a kapus nagy nehézségek árán megkaparintotta a labdát.

83. perc: Krnács Richárd időhúzásért érdemelte ki a sárga kártyát.

81. perc: Kovács Ádám helyett a fiatal Sipaki Patrik kapott játéklehetőséget.

78. perc: Berki pöckölte rá közelről a labdát, Krnács óriásit védett.

75. perc: Váltottak a győriek:Egerszegi helyett Erdei Milán folytatja a játékot.

70. perc: Kitl Miklós rúgta felKovács Krisztiánt, amiért járt a sárga kártya.

69. perc: Kovács Ádámot taszigálták a felezővonal közelében, aki elterült a földön, de nem volt szükség ápolásra.

66. perc: Májer szabadrúgásból az oldalvonal mellől tekerte be a bal felső sarokba a labdát, ám a játékvezető lökés miatt nem adta meg a találatot, a reklamáló Májernek pedig kiosztott egy sárga lapot.

65. perc: Máris megsérült, a helyére Ilyés érkezett.

63. perc: Berki sárgult be, Kasikot lökte el a saját 16-osán belül.

57. perc: Pantovics érkezett Styecz Bence helyett a pályára.

Ezen a mérkőzésen nem lehetett panasz a lila-fehérek elszántságára (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Ezen a mérkőzésen nem lehetett panasz a lila-fehérek elszántságára (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

54. perc: A frissen beállt Farkas Balázs küldte keményen kapura a labdát, ami centikkel a felső léc fölött zúgott el.

52. perc: Berki lőtt mintegy 25 méterről, de a labda elkerülte a csabai kaput.

46. perc: Kettős cserét hajtott végre Csató Sándor a szünetben: Horváth Olivért Szimcso Viktor, Vitális Milánt Farkas Balázs váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc:A játékvezető lefújta az első félidőt.

45. perc: Csató Sándor, a győriek edzője kapott sárga lapot reklamálásért.

44. perc: Májer bombázta kapura a labdát, de Krnács szépen védett.

40. perc: Kitl Miklós végzett el 25 méterről szabadrúgást, labdája alig szállt a kapu fölé.

Tömegjelenet a győri kapu előtt, az első félidőben még inkább Gundel-Takács Bencének akadt több dolga (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Tömegjelenet a győri kapu előtt, az első félidőben még inkább Gundel-Takács Bencének akadt több dolga (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

35. perc: Bora szabadrúgása után Lipták próbált hazapasszolni, de majdnem túl rövidre sikeredett, Styecz megszerezte a labdát, azonban már nem tudta kapura lőni.

34. perc: Egy ütközés után a gólszerző Kovács Ádám maradt a földön, de rövid időn belül folytatta a játékot.

29. perc: Kovács Krisztián beadás-lövésszerű labdájára remek ütemben mozdult ki Krnács kapus.

26. perc: Horváth bedobását követően Styecz bólintott a kapu felé, de a győri kapus megfogta a labdát.

23. perc: Paudits térült-fordult a 16-oson belül, váratlanul középre passzolt, Gundel-Takács az utolsó pillanatban tisztázott.

22. perc: Horváth Péter kísérletezett a jobb oldali oldalvonal közeléből, a labda kevéssel szállt el a léc fölött.

17. perc: Kasik indította Pauditsot, aki a saját térfeléről meglódult, becselezte magát a 16-oson belülre, visszatolta a labdát Márisnak, aki kapásból, centikkel mellé.

13. perc: Temesvári kapott sárgát rúgásért.

Békéscsabai gólöröm, a 3. percben szerzett találat megadta a mérkőzés alaphangulatát (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Békéscsabai gólöröm, a 3. percben szerzett találat megadta a mérkőzés alaphangulatát (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

3. perc: Vezet a Békéscsaba. Kovács Ádám vezette fel a labdát, és 18 méterről ballal nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba, 1–0.

1. perc: A Békéscsaba kezdte a mérkőzést.

 

A békéscsabaiak célja nem lehetett más, mint a győzelem megszerzése (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
A békéscsabaiak célja nem lehetett más, mint a győzelem megszerzése (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a 2021-ben még nyeretlen Békéscsaba az előző két fordulóban hat pontot szerzett ETO ellen.

ELŐZMÉNYEK

Nincs túl rózsás hangulat a békéscsabaiaknál, akiknél továbbra is várat magára az idei első győzelem. A viharsarkiaknak 6 pontot kellene gyűjteniük ahhoz, hogy befogják az előttük álló Szolnokot és ugyanennyi választja csak el őket a még kiesést jelentő helyet elfoglaló Csákvártól.
– A hét végi ellenfelünk az utóbbi időben nem szerepel túl jól, biztos vagyok benne, hogy ellenünk próbálnak meg javítani. Ettől függetlenül természetesen nekünk az a célunk, hogy pontokkal térjünk haza Békéscsabáról – mondta a mérkőzést megelőzően az egykori békéscsabai közönségkedvenc, Csató Sándor, a győriek vezetőedzője.
– Próbáltuk rendezni a sorainkat. A korábbi mérkőzésekkel ellentétben Nyíregyházán nagyon nem voltunk rendben semmilyen tekintetben – jegyezte meg Preisinger Sándor, az Előre vezetőedzője. – Arra próbáltam felhívni a játékosok figyelmét, hogy minimális kötelessége mindenkinek sprintelni és futni a pályán, amíg ereje van, hogy ne kerüljön nehezebb helyzetbe a csapat. Másfajta védekezési módszert fogunk alkalmazni, ahol mindenkinek megvan a maga felelőssége, senki nem tud kibújni ez alól. Az ellenfelünk masszív csapat, nagyon remélem, hogy mi is ezt az arcunkat fogjuk mutatni és akkor mindkét gárdának egyforma sansza lesz a győzelemre.
A Győr 11 győzelem, 6 döntetlen, 10 vereség, valamint 39 pont birtokában a 10. pozíciót foglalja el, míg a Békéscsaba 8 győzelem, 9 döntetlen, 10 vereség után, 33 egységgel a tabella 12. helyén áll. A két csapat utolsó két találkozása alkalmával döntetlen eredmény született
A békéscsabaiaknál csapatra való játékos hiányzik, Hursán György, Hodonicki Márk, Gránicz Patrik és Pilán Márkó továbbra is sérült. Mészáros Márk, Nagy Sándor, Farkas Márk és Király Patrik szereplése bizonytalan, Fazekas Lóránt agyrázkódást szenvedett a Nyíregyháza ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik