MTK: az eddigi legsikeresebb monori edző érkezett a klubhoz

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 15:47
null
Monoron sikeres volt Horváth Dávid, most az MTK U19-es csapatát veszi át (Fotó: Monori SE Facebook-oldala)
Az MTK Budapest megállapodott Horváth Dáviddal, így az elmúlt években a labdarúgó NB III-ban szereplő Monort trenírozó fiatal szakember irányítja a folytatásban a kék-fehérek U19-es együttesét – számolt be róla a klub honlapja.

Horváth Dávid rendhagyó módon már 25 éves korától tudatosan elkezdett készülni az edzői szakmára. Az első időszakban – még aktív játékosként – a monori utánpótlásban dolgozott ígéretesen, az U14-es, az U15-ös és az U19-es korosztályokkal foglalkozott, így komoly tapasztalatra tett szert a fiatalokkal való közös munka terén is. Addigi munkájának köszönhetően, 31 évesen vette át a Monor felnőttcsapatának irányítását, négy és fél évig edzette az együttest.

A monori klub honlapjának jellemzése szerint ezen időszak alatt az eddigi legsikeresebb monori edzővé lépett elő. Összesen 141 alkalommal ült tétmeccsen a kispadon; először a második helyen végzett csapatával az NB III-ban, majd feljutott az NB II-be, méghozzá veretlenül (ilyen mérlegre egy évtized után került sor ismét a magyar futballban). Az akkor 33 éves trénernek a másodosztályban nem sikerült bent maradnia csapatával, a kiesés után pedig – ismét – az NB III-ban dobogós helyen állt együttesével, amikor márciusban félbeszakították az idényt.

Ezt követően érkezett az MTK hívása, s Horváth Dávid több megkeresése ellenére örömmel mondott igent a felkérésre, így a folytatásban ő irányítja a felnőttfutball előszobájának tekintett U19-es csapat szakmai munkáját. Az eddigi U19-es edző, Pölöskei Gábor marad az MTK kötelékében, de egy más jellegű, ám rangját tekintve fontos szakmai pozíciót tölt be a továbbiakban.

Nagyon megtisztelő volt, amikor Polyák Balázs sportigazgató megkeresett és felvázolta a lehetőséget – mondta az mtkbudapest.hu-n Horváth Dávid a megállapodást követően. – Számomra döntő szempont, hogy a legjobb szakmai minőség mellett dolgozhassak, s ez a Sándor Károly Akadémiánál adott. Az a szintű tudás, feltételrendszer és infrastruktúra, ami itt megvan, csak az első két profi osztály jellemzője. Minden mérhető kimutatás szerint a Sándor Károly Akadémia a legproduktívabb hazai elitakadémia. Döntésemben szerepet játszott, hogy a Monor edzőjeként korábban több MTK-s fiatal játékos fejlődésének részese lehettem. Az egyéni fejlődésük szempontjából hasznos időszakot töltöttünk együtt, például Palincsár Martin lett idén a szezon felfedezettje az MTK-nál a szurkolók szerint, akivel korábban sikeresen dolgoztunk együtt Monoron, de említhetném Szerencsi Miklóst is, aki szintén szép fejlődési ívet ért el az együtt töltött időszak során. Döntésemben fontos szempont volt még, hogy működik a klubnál a felfelé áramoltatás, erről az útról továbbra sem szeretne letérni az MTK, ez pedig az én munkámnak az értékét is növeli – alig várom, hogy a részese legyek ennek a jól felépített rendszernek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik