Lukics duplájával fordított a Honvéd Kecskeméten a Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2022.02.09. 17:05
null
Hiába támadott az első félidőben többet a lila mezes Kecskemét, szünet után a Honvéd fordítani tudott (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerda kora esti mérkőzésén az NB II-ben harmadik helyezett kecskeméti gárda hiába jutott vezetéshez, a szerb légiós, Nenad Lukics duplájával a Bp. Honvédot megfordította a mérkőzést és bejutott a legjobb nyolc közé. Nebojsa Vignjevics irányításával először nyertek tétmérkőzést a nyolc közé jutott kispestiek.

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–BP. HONVÉD 1–2 (0–0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2800 néző. Vezette: Csonka Bence (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert)
KECSKEMÉTI TE:
Kersák – Gál, Belényesi, Szalai G.(Szabó A., 88.) – Vágó, Rjasko – Nagy K., Szuhodovszki (Tóth B., 79.), Grünvald – Lukács D., Tóth D. (Buna, 87.) Vezetőedző: Szabó István
BP. HONVÉD: Tujvel – Lovric, Bardea, Baráth (Batik, 68.), Tamás K. – Pantelics, Petrusenko (Nagy D., 58.) – Májer (Zsótér, a szünetben), Machach (Gale, 58.) Drazsics – Lukics (Hidi, 88.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Belényesi (51.), ill. Lukics (60., 78. – a másodikat 11-esből)
Továbbjutott: a Bp. Honvéd
MESTERMÉRLEG

Szabó István: – Méltó ellenfelei voltunk a Honvédnak. Testközelből tapasztaltuk, hogy jó játékosok alkotják a kispestiek keretét. Nagy akarattal futballoztunk, benne volt a mérkőzésben a hosszabbítás kicsikarása.
Nebojsa Vignjevics: – Örülök a továbbjutásnak, csapatként harcoltunk. Keményen kellett játszanunk, mert a Kecskemét megnehezítette a helyzetünket. Az Újpesttel sikeres voltam a kupában, a Honvédnál egyelőre nem ígérek semmit, de ott vagyunk a következő körben, bármi megtörténhet.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Megelevenedett a múlt. A Széktói Stadion környékén újra kígyózó sorokban araszoltak az emberek a jegypénztárak irányába, a lilák hét évvel ezelőtti NB I-es búcsúja óta kevésszer pezsdült fel ennyire az élet aréna közelében. A helyiek jó futballra kiéhezve ültek a lelátóra, és az első félidőben nem is kellett csalódniuk. A KTE nagy lelkesedéssel vetette magát a játékba, a szünet előtt Lukács Dánielék álltak közelebb a gólhoz. A kispestiek elmaradt büntetőt kértek számon Csonka Bence játékvezetőn, a hazaiak pedig két-három nagy lehetőséget is elpuskáztak, a legnagyobbat Szuhodovszki Soma, aki hét méterről bárhova rúghatta volna a labdát, mégis Tomás Tujvel kezébe lőtt.

Nem úgy Belényesi Csaba a fordulást követően! A kecskeméti védő távolról lőtte ki a bal alsó sarkot, Nebojsa Vignjevics nyomban előkapott egy papírdarabot a zsebéből, felvésett rá valamit, majd cserélt. Nagy Dominik pályára küldése nagyszerű húzásnak bizonyult, a szélső két perccel beállását követően gólpasszt adott Nenad Lukicsnak, majd a hajrában büntetőt harcolt ki, amelyet ugyancsak Lukics értékesített. A találkozó utolsó perceiben ment előre a Kecskemét, Szabó István együttese mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, ám a Honvéd megtartotta előnyét. Nebojsa Vignjevics újpesti időszakában kupaspecialistának számított – 2014-ben és 2018-ban is megnyerte a sorozatot –, most első kispesti kupameccsén bizonyította, a Magyar Kupa valóban az ő területe.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: vége a mérkőzésnek, 2–1-re nyert és továbbjutott a Bp. Honvéd. Küöszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Tujvel húzta az időt, ez is sárga lap.

90. perc: Tóth Barna beszédért kapott sárgát.

90. perc: négy perc lesz a ráadás.

88. perc: egy csere itt, Szalai helyett Szabó A., és egy a másik oldalon, Lukics helyett Hidi.

87. perc: Tóth Dániel helyén Buna játszik tovább a KTE-nél.

87. perc: Tóth Dániel löketét kapta kia a bal alsó sarokból Tujvel.

Kettős cserére készül a Kecskemét.

86. perc: Lukics szorul ápolásra.

A Kecskemét az NB III Közép csoportjának második helyén végzett 2021-ben, azonban a bajnok Iváncsa nem vállalta a feljutást, így a Bács-Kiskun megyei együttes került az NB II-be, ahol remek teljesítménnyel a harmadikok a tabellán jelenleg, mindössze két ponttal lemaradva az éllovas DVTK-tól.

82. perc: kecskeméti labdaeladás után Lukics bombázta a labdát a jól helyezkedő Kersákba!

80. perc: Szalai löketét a léc alól ütötte ki szögletre Tujvel.

79. perc: Szuhodovszki–Tóth Barna csere a KTE-nél.

78. perc: GÓÓÓL! Lukics 11-esével előny a Honvédnál. A kispesti támadó ballal laposan a jobb alsó sarokba helyezett, Kersák a másik oldalra vetődött, 1-2.

77. perc: 11-es a Honvéd javára! A kifutó Kersák kapus elütötte Nagy Dominikot. A kapusnak a sárgát is felmutatta Csonka Bence.

Lukács Dániel az előző szezonban a Honvéd második csapatának tagja volt, nyáron igazolt Kecskemétre és 12 találatával a második az NB II góllövőlistáján.

Három Kispesten nevelkedett játékos szerepel a KTE keretében: Buna Gábor, Lukács Dániel ésTóth Barna.

74. perc: Nagy Krisztiánt kell ápolni, miután Bardea megtaposta.

73. perc: Zsótér veszélyes szögletet tenyerelte ki Kersák.

70. perc: Lukics alapvonali centerezését szögletre mentették a hazai védők, a kornerből nem lett semmi, majd Drazsics ívelését húzta le Kersák.

69. perc: Kecskeméti szabadrúgást követően Szuhodovszki előreívelését Vágó tisztán 4 méterről fölé fejelte.

68. perc: Baráth le, Batik be a kispestieknél.

Ideiglenesen emberhátrányban a Honvéd.

66. perc: Baráth megsérült, úgy kell letámoatni a pályáról. Batik áll majd be.

65. perc: Szalai buktatta Gale-t, ez is sárga lap.

61. perc: Lukács Dániel is besárgult a hazaiaknál.

61, perc: Lukács újra vezetéshez juttathatta volna a KTE-t, ám célt téveszett.

60. perc: GÓÓÓL! Egyenlített a Honvéd. A frissen beállt Nagy Dominik jobbról ballal ívelt a kapu elé, Lukics az ötös bal sarkától előrevetődve a jobb alsó sarokba fejelt, 1–1.

58. perc: kettős csere a Honvédnál. Petrusenko helyén Nagy Dominik, Machachén Gale folytatja.

Cserére készül a Honvéd, Nagy Dominik fog beállni.

Máris harsányan adnak hangot elégedetlenségüknek a kispesti drukkerek.

53. perc: Nagy Krisztián bevághatta volna a másodikat, ám 8 méterről jobbal azn égbe lőtt...

51. perc: GÓÓÓL! Vezet a Kecskemét! Egy védők által kifejelt labdát Belényesi 20 méterről, kissé jobbról ballal a bal alsó sarokba bombázott, 1–0.

49. perc: a hazaiknál Nagy Krisztiáné az első sárga lapos figyelmeztetés.

47. perc: Tamás lövése méterekkel kerülte el a jobb felső sarkot.

46. perc: Májert Zsótér váltotta a Honvédban.

46. perc: Elindult a második játékrész.

45+3. perc: Vége az első félidőnek, egyelőre nincs gól. Eddig többet volt a labda kispestieknél, de a kecskenétieknek adódtak nagyobb helyzetei.

45+2. perc: Machach távoli ballábas löketét másodszorra kaparintotta meg Kersák.

45. perc: Tóth Dániel 8 méteres lövésébe Petrusenko önfeláldozóan belevetődött.

43. perc: Machah kiosztott egy kötényt a bal szélen Vágónak, majd a beadását Májer 6 méterről lehajolva mellé bólintotta.

Mezőnyjátékkal telnek msot percek, többnyire a kecskeméti térfélen van a labda.

Áll a játék, majd kiderül, hogy Tujvel vállalja a folytatást.

34. perc: Lukács beadására jó ütemben lépett ki Tujvel az ötös jobb sarkánál és megfogta a labdát. Tóth Dániel rálépett Tujvel comjára, ápolni kell a Honvéd kapusát. Szappanos már leindult melegíteni...

33. perc: Lukácsot Lovric önfeláldozó bevetődéssel szögletre szerelte, majd Gál lövése elakadt saját csapattársában, Belényesiben.

A Kecskemét kispadján Szabó István ül, aki különleges helyzetben van, hiszen nemcsak a Honvéd, hanem a fia, Banó-Szabó Bence ellen meccselhet most. Ha utóbbit beküldi a kispadról Vignjevics.

28. perc: Szuhodovszki ballábas tekerése megpattant egy kispestin, így csemege lett Tujvelnek.

Telt ház, 2800 néző van a lelátókon Kecskeméten, a Széktói Stadionban.

25. perc. Tamás Krisztiáné az újabb sárga, mert lerántotta Nagy Krisztiánt.

21. perc: Hatalmas kecskeméti helyzet maradt ki! Lukács jobbról centerezett, Szuhodovszki 7 méterről középről a jobb alsót célozta meg, de Tujvel oda várta a labdát és vetődve megfogta.

19. perc.Drazsics feldobta magát a Honvéd 16-osán belül Kersál kapus mellett, így ő is besárgult.

16. perc: Machach faultolt újra, de megúszta a pirosat. Csonka szóban figyelmeztette.

15. perc: Szuhodovszki szabadrúgásból fejbe lőtte Bardeát, aki kicsit megszédült.

13. perc:Machah gyűjtött be a meccs első sárga lapját.

12. perc: Lukics szöktette a bal oldalon Tamás Krisztiánt, aki 12 méterről futtából ballal fölé bombázott.

Eddig kétszer találkozott a Honvéd a Kecskeméttel a Magyar Kupában, s a fővárosi csapat mindkétszer a döntőig menetelt. 1990-ben elbukta a finálét a Pécsi MSC ellen, 2009-ben viszont a Győri ETO-t legyőzve elnyerte a díszes serleget.

5. perc: Egy bal oldali kispesti szögletet magabiztosan húzott le Kersák.

2. perc: Májer került földre a jobb szélen, az alapvonalnál, de Grünvald nem bántotta. Kirúgás.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak tiszta lilában, a kispestiek tiszta sárgában játszanak.

A Honvédnál rotálta a csapatot Nebojsa Vignejvics, hiszen a megszokott kezdőcsapatból Szappanos, Batik, Hidi, Zsótér és Nagy Dominik is csak a kispadon kapott helyet.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „KISPEST 19%09 HONVED BUDAPEST HONVÉD KEZDŐ TUJVEL BARÁTH (CSK.) BARDEA LOVRIC TAMÁS Κ. PANTELIC PETRUSENKO MÁJER MACHACH DRAZIC LUKIC KISPEST HONVED MAGYAR KUPA T:PPM E KECSKEMÉTI HUFBAUS BUDAPESTHOED BUDAPEST MOL MAGYAR KUPA 2022/02/09 SZERDA 17:15 KECSKEMÉT, SZÉKTÓI STADION”

ELŐZMÉNYEK

Szabó István, a KTE HUFBAU
vezetőedzője: – Szeretnénk abban hinni a stábommal és a csapatommal, hogy méltó ellenfelei leszünk a Honvédnak. A Honvéd egy nagyon nagy brand, egy nagyon nagy név. Most is állítom, hogy rendkívül erős játékosállományuk van, akár a külföldi, akár a magyar játékosaikat nézzük, többen a válogatott kapuján is kopogtattak már, mögöttük van ráadásul az ország egyik legjobb akadémiája. Természetesen bízunk abban, illetve el is akarjuk hitetni egymással, hogy egyetlen mérkőzésen egy olyan teljesítményt tudunk nyújtani, amivel meg tudjuk nehezíteni a Honvéd dolgát. Emellett mindenki bízik benne, hogy át tudunk élni egy olyan csodát, mint amit tavaly ősszel a Debrecen ellen.

Nebojsa Vignjevic, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Következő riválisunk keretében is szerepelnek ismerős játékosok, a Kecskemét újonc a másodosztályban, ehhez képest az NB I-be jutásra esélyes csapatok egyike, ennek megfelelően nem számítok könnyű meccsre szerdán, de tudjuk, nyernünk kell. Komoly céljaink vannak a kupában, úgy kell megérkeznünk Kecskemétre, hogy készen állunk a küzdelemre és kiharcoljuk a továbbjutást! Ellenfelünknél több rutinos játékos és tehetséges fiatal is szerepel, biztos motiválja őket, hogy NB I-es csapattal találkoznak, viszont tudom, hogy az én játékosaim is motiváltak lesznek, hiszen tovább akarunk jutni. Számomra minden mérkőzés egyformán fontos, nem teszek különbséget a bajnokság, a kupa, vagy éppen a barátságos meccsek között. Ráadásul mi vagyunk a Budapest Honvéd, ennek megfelelően kell teljesíteni, és el kell kezdenünk gyűjteni a győzelmeket. (Forrás: Bp. Honvéd)

 

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II-ben újonc létére jelenleg harmadik helyezett gárda az élvonalban bukdácsoló Bp. Honvédot fogadja. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, ha a rendes játékidő végéig a két csapat ugyanannyi gólt ér el, 2x15 perc hosszabbítás következik, ha az sem hoz döntést, tizenegyespárbaj következik.

A két gárda 2008 és 2015 között 14-szer csapott össze az NB I-ben, és a Honvéd csak egyszer, a legutóbbi alkalommal tudott nyerni. A kecskemétiek kilencszer győztek, négy találkozó döntetlenre végződött.

Február 9., szerda
13.00: FC Nagykanizsa (NB III)–ETO FC (NB II) – élőben az NSO-n!
17.00: Aqvital FC Csákvár (NB II)–Paksi FC – élőben az NSO-n!
17.00:Békéscsaba 1912 Előre–Gyirmót FC Győr – élőben az NSO-n!
20.00: Vasas FC (NB II)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Kedden játszották:
Újpest FC–Kisvárda Master Good 2–1
Szeged-Csanád GA–Mol Fehérvár 0–3

Szombaton játszották:
Ceglédi VSE (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III) 0–1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik