A Békéscsaba kiejtette a Gyirmótot

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 16:50
null
Fotó: Békés megyei Hírlap/Imre György
Meglepetésre a Békéscsaba jutott a a legjobb nyolc közé a MOL Magyar Kupában, miután gól nélküli első félidő után két gyors találattal meglepte gyirmóti ellenfelét. Bár a Csertői-csapat szépített, Hodonicki utolsó percben szerzett találata eldöntötte a továbbjutás kérdését.

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–GYIRMÓT FC GYŐR 3
–1 (0–0)
Békéscsaba, 1060néző. Vezette: Antal Péter (Punyi Gyula, Kovács Gábor)
BÉKÉSCSABA:Czinanó – Bora, Zvara, Mikló, Sipos (Szabó Cs., 60.), Albert I. – Hodonicki, Horváth P., Gránicz (Váradi, 60.) – Ilyés T. (Oláh Á., 79.), Paudits (Varga Sz., 79.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
GYIRMÓT:Hársfalvi – Major M. (Szegi, 54.), Ikic, Karacs, Zeke – Ventúra – Van Kessel (Medgyes, 54.), Kovács D., Vogyicska (Nagy P., 63.), Herjeczki (Hasani, 54.) – Mayer Á. (Varga B., 54.).Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző:
Ilyés T. az 51., Gránicz az 53., Hodonicki a 90., ill. Ventúra a 68. percben.
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– Hétvégén volt egy nagyon rossz eredményünk, viszont sikerült rendet raknunk, sok helyen változtattam a csapaton. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten játszottunk, a szünet után ültek a kontrák, sok lehetőségünk volt. A mérkőzés összképét nézve elmondható, hogy egy nálunk erősebb csapatot sikerült legyőznünk, ami bravúr. Helyenként jól játszottunk, de az akarásnak köszönhetően megérdemelten nyertünk ma.
Csertői Aurél: – Nem játszottunk jól, olyan gólokat kaptunk, hogy én szégyellem magam a srácok helyett, de gondolom, ők is szégyellik magukat. Sokkal jobban játszott a Békéscsaba, megérdemelten jutott tovább.

ÖSSZEFOGLALÓ

Egyetlen komolyabb helyzetet jegyezhettünk fel az első félidőben, amel Herjeczki Kristóf nevéhez fűződik. A gyirmóti játékos a lefújás előtti pillanatokban kínálta meg egy igen kellemetlen lövéssel Czinanó Antalt. Ezenkívül még szintén Herjeczki és a hazai oldalon egy ízben Horváth Péter veszélyeztetett. Nem rágta le a körmét izgalmában az szép számú, a mintegy 1000 fős publikum. Jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, a játékosok igyekeztek, hajtottak, futottak, de túlságosan is sokat hibáztak, és csak elvétve jutottak el az ellenfél kapujáig. A két edző – láthatólag – a bajnokságra gondolván főként azokat a játékosokat szerepeltette, akik máskor kevesebb játékpercet kapnak. Az igyekezetre nem lehetett panasz, de kiugró teljesítményt egyik oldalon sem láttunk.

Mintha nem is ugyanazt a mérkőzést láttuk volna a szünet után, pedig egyik edző sem változtatott. Két mintaszerű akció végén két perc alatt két gólt lőtt a Békéscsaba. Előbb Ilyés Tamás, majd Gránicz Patrik vette be Hársfalvi András kapuját. Hirtelen sürgőssé vált a gólszerzés a gyirmótiaknak, Csertői Aurél vezetőedző egyszerre négy, amúgy alapembert is harcba dobott, csapata pedig beszorította kapuja elé a Békéscsabát. Jól állta a sarat a csabai védelem, s bár Ventúra szépített, újabb gólt már nem tudott lőni az élvonalbeli csapat, sőt a 90. percben a Csaba növelte az előnyt, eldöntve minden fontos kérdést.
A Békéscsaba teljesen megérdemelt győzelmet aratott a kisalföldi csapat ellen.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: A játékvezető lefújta a mérkőzést.

90+2. perc: Oláh viharzott el a bal oldalon beadott, a berobbanó Váradi 6 m-ről a lécre fejelt.

90. perc: GÓÓÓL! Hodonicki lőtt balllal 18 m-ről, a labda Zekét is érintve a jobb alsó sarokba csapódott,3–1.

88. perc: Zvara is besárgult, aki Kovács Dominikot kaszálta el.

83. perc: Az ellenfelét buktató Váradi és Karacs is besárgult, miután kisebb kakaskodás alakult ki a két csapat játékosai között.

81. perc: A frissen beállt Oláh Ákos kínálta meg egy lövéssel Hársfalvit, akiről kipattant a labda de a védők kisegítették.

79. perc: Kettős csere a csabaiakanál: Paudits helyén Varga Szabolcs, Ilyés helyén Oláh Ákos a pályán.

77. perc: Albert istván szánta el magát lövésre mintegy 20 m-ről, a labda kevéssel a léc fölött hagyta el a játékteret.

74. perc: Hasani ballal 25 m-ről ballal lőtt, centikkel a kapu fölé.

72. perc: Farkas Márk érkezett Mikló helyére a csabaiaknál.

70. perc: Kovács D. adta be a labdát jobbról és Varga 5 m-ről centikkel fejelt mellé.

68. perc: GÓL!Jobb oldali bedobás után Ikiccsúsztatta meg a labdát, Ventúra pedig néhány lépésről jobbal a jobb alsóba passzolt.2–1

67. perc: Czinanó kapott sárga lapot időhúzásért.

63. perc: Nagy Patrik is a pályán a vendégeknl, aki Vogyicskát váltotta.

60. perc: Változtatott Schindler Szabolcs is: Gránicz helyett Váradi Ádám, Sipos helyett Szabó Csaba a pályán.

54. perc: Rögtön hármat is cserélt Csertői Aurél: Van Kesselt Hasani, Herjeczkit Medgyes, Mayert Varga Barnabás váltotta.

53. perc: GÓÓÓL!Mikló indult meg a saját kapuja elől, aki Hodonickihez játszott, ő Grániczot hozta helyzetbe, aki jobbal a bal alsóba lőtt.2–0

51. perc: GÓÓÓL! Zvara ívelt középre gyönyörűen Ilyés Tamáshoz, aki egy lövőcsellel becsapta Karacsot, és a kapus mellett higgadtan, jobbal a bal alsó sarokba helyezett.1–0

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45. perc: Véget ért az első félidő.

45. perc: Herjeczki a 16-os sarkáról jobbal tekerte kapura a labdát, ám Czinanó bravúrral védett.

36. perc: Sipos indította Horváth Pétert, aki középről, mintegy 20 m-ről, jobbal lőtt, de a kapus védett.

13. perc: Vogyicska adott be jobbról, Mayer Ádám rosszul találta el a labdát, így az Czinanó könnyű zsákmánya lett.

11. perc: Horváth Péter iramodott meg a jobb oldalon, de Karacs jól keresztezett, oda a helyzet.

A hivatalos nézőszám: 1060

5. perc: Herjeczki 25 m-es szabadrúgása után alig szállt kapu fölé.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB II-ben jelenleg 13. helyezett békéscsabai gárda az élvonalba idén felkerült, most tizedik Gyirmót FC Győrt fogadja. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, ha a rendes játékidő végéig a két csapat ugyanannyi gólt ér el, 2x15 perc hosszabbítás következik, ha az sem hoz döntést, tizenegyespárbaj következik.

A két együttes legutóbbi 11 mérkőzéséből csak egyet nyert meg a Békéscsaba, még 2013 októberében idegenben (2–1). Azóta három döntetlen mellett hétszer nyertek a gyirmótiak, akik az előző három találkozójukon gólt sem kaptak a lila-fehérektől.

Február 9., szerda
13.00: FC Nagykanizsa (NB III)–ETO FC (NB II) – élőben az NSO-n!
17.00: Aqvital FC Csákvár (NB II)–Paksi FC – élőben az NSO-n!
17.15: Kecskeméti TE Hufbau (NB II)–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Vasas FC (NB II)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Kedden játszották:
Újpest FC–Kisvárda Master Good
Szeged-Csanád GA–Mol Fehérvár

Szombaton játszották:
Ceglédi VSE (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III) 0–1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik