BODNÁR ZALÁN
2022.06.17 13:23 Frissítve: 2022.06.17 13:31

Évforduló: a Paksi FC-vel és legendás trióval ünnepel a Kecskéd

Megalakulásának 75. évfordulóján egész napos program várja a Komárom–Esztergom megyei csapat szurkolóit és az érdeklődőket, a gálameccsen az NB I hatodik helyezettje lép pályára.

Szombaton lesz 75 éves a Kecskéd

Június 18-án, szombaton ünnepli 75. születésnapját a Komárom–Esztergom megyei I. osztályban szereplő Kecskéd KSK, a jeles évfordulóra tartalmas rendezvénysorozattal készül a klub.

Délelőtt fél tizenegykor kezdődik a program az új öltözőnk átadási ünnepségével, amelyen közreműködik és beszédet mond Dr. Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője – mondta a nemzetisport.hu-nak Szabados Szabolcs, a Kecskéd KSK elnöke. – A nap során lesznek U7-es, U9-es, U11-es és U13-as korosztályos tornák, öregfiúk-mérkőzést játszunk a közeli Vértessomló csapatával, amellyel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, lesz óriáscsúszda, ugrálóvár a gyerekeknek, este retro buli. A nap fő eseményére tizenegy órától kerül sor, amikor gálamérkőzést játszunk az NB I-es Paksi FC-vel. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy az élvonalbeli csapat, elfogadta a meghívásunkat, mindannyian egyetértettünk abban, hogy őket szeretnénk meghívni, hiszen mindenkinek szimpatikus a csapat a látványos támadójátéka miatt, és azért, mert csak magyar futballistái vannak, náluk játszik a gólkirály is. Nagy köszönettel tartozunk Vincze Istvánnak, hogy segített a kapcsolatfelvételben a paksiakkal.”

Vincze Istvánra más szerep is vár ezen a szombati napon. Mivel Kecskéd nagyon közel, tíz–tizenkét kilométerre van Tatabányától, a környéken még élénken él a nyolcvanas években remeklő Tatabányai Bányász mítosza. Legendás csatárhármasát alkotta annak a csapatnak Kiprich József, Plotár Gyula és Vincze István, így őket hívták meg díszvendégnek az eseményre, közönségtalálkozó keretében mesélnek majd a sikerekben gazdag pályafutásukról.

A pályán is lesz Kiprich, Plotár és Vincze, ha nem is a három visszavonult legenda, hanem a fiaik, akik maguk is igazolt labdarúgók, és környékbeli csapatokban játszanak – árulta el a Kecskéd elnöke. – Ily módon ér majd egybe a múlt, a jelen és a jövő, újra láthatunk egy Kiprich, Plotár, Vincze hármast a pályán.”

A kecskédi futballcsapat mintegy két évtizede a megyei első osztályban szerepel, 2013-ban és 2015-ben is bajnoki címet nyert. 2020 őszén a Magyar Kupa országos főtábláján az NB I-es Kisvárdával mérkőzhetett meg. Kilenc korosztályban százötven igazolt játékosa van, és a tervek szerint hamarosan újra lesz női együttese is.

A Pakssal játszik gálameccset a Kecskéd (Fotó: Szabó Miklós)

 

2022.12.04 02:08:06

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Négy gólt szerezve győzte le a Balaton-partiakat az újonc.

2022.12.04 02:15:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Tisza-parti csapat már a meccs elején büntetőt hibázott, majd nem tudta megőrizni az előnyét.

2022.12.03 17:34:17

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Szeged nem bírt a Szparival, így öt mérkőzés is 1–1-gyel végződött a 19. fordulóban.

2022.12.01 08:39:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Horváth Dávid vezetőedző irányítása alatt hatodik mérkőzésén maradt veretlen a fővárosi kék-fehér csapat.

2022.12.01 08:39:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Már a találkozó elején előnybe került a házigazda, a végjátékban válaszoltak a vendégek.