DVTK: Németh Márió a klub új szerzeménye

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 14:37
null
Németh Márió a DVTK-ban folytatja pályafutását (Fotó: dvtk.eu)
Korábbi utánpótlás-válogatott középpályással erősített a DVTK labdarúgócsapata: a 26 éves Németh Márió eddigi egyetlen profi klubja a Szombathelyi Haladás volt, amelyben csaknem 150 mérkőzésen lépett pályára – adta hírül a klub honlapja.

 

Németh Márió pályafutása a Répcelaki Sportegyesületben kezdődött, amelyből hamar Szombathelyre került. A szamárlétrát végigjárta a zöld-fehérek utánpótlás-nevelőműhelyében, és 2012 novemberében, mindössze 17 esztendősen az Eger ellen bemutatkozott a felnőttcsapatban. A 2013–2014-es idényben folyamatosan pályára lépett az NB I-ben, a DVSC ellen szerezte az első gólját a legmagasabb hazai osztályban. Tagja volt a 2014-es U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon és a 2015-ös U20-as világbajnokságon résztvevő magyar utánpótlás-válogatottnak. A 2015–2016-os NB I-es idényben 31 mérkőzésen szerepelt, ezeken az összecsapásokon 7 alkalommal volt eredményes. A következő évadban, 2016 októberében súlyos sérülést szenvedett a Mezőkövesd elleni mérkőzésen, felépülése után a következő év szeptemberében lépett újra pályára, és a Fehérvár ellen csereként beállva második labdaérintéséből gólt szerzett. Pályafutását 2019-ben újabb sérülés szakította meg, rehabilitációja után azonban ismét a Haladás erőssége volt. A most véget érő idényben 25 mérkőzésen négyszer talált az ellenfelek kapujába. Szerződése lejártát követően szabadon igazolható labdarúgóként érkezett a DVTK-ba.

„Komoly célokkal érkeztem Diósgyőrbe – mondta Németh Márió, a DVTK új igazolása a klub honlapjának.Kilenc éven keresztül a Haladásban játszottam, és most hagyom el először a nevelőklubomat. Szeretnék a csapat vezére lenni, és mindent megteszek annak érdekében, hogy visszajussunk az élvonalba. Egyúttal bizonyítani szeretném, hogy helyem van a DVTK-ban. Jól ismerem a DVTK szurkolótáborát, ellenfélként mindig nehéz volt Diósgyőrben játszani, most viszont szeretném kiérdemelni a támogatásukat, ami megsokszorozza az erőnket.”

Nem sokkal később újabb erősítést jelentettek be a diósgyőriek: szerződtették a DVSC-ben jelentős élvonalbeli rutint szerző középső védőt, Szatmári Csabát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik