Cs. B 2021.06.10 19:04 Frissítve: 2021.06.10 19:04

DVTK: A Grozav-üzlet még nem véglegesedett – Benczés

A labdarúgó NB I-től búcsúzó Diósgyőri VTK májusban jelentette be, hogy Kondás Elemér veszi át a csapat irányítását, és az új tréner csütörtökön megtartotta első edzését a miskolci klub játékosainak. Kondás és Benczés Miklós sportigazgató a DVTK hivatalos oldalának adott interjújában beszélt a felkészülésről, illetve a keret mélységéről is.

Benczés kiemelte, az MTK bejelentése ellenére, még nem zárult le Gheorghe Grozav ügye (Fotó: Pusztai Sándor)
Benczés Miklós kiemelte, az MTK bejelentése ellenére még nem zárult le Gheorghe Grozav ügye (Fotó: Pusztai Sándor)

 

Kondás Elemér a felkészülési procedúra ismertetésével kezdte az interjút.

„A sok új játékos miatt minél hamarabb el akartuk kezdeni a közös munkát, viszont a nyolc hét egybefüggő edzés sok, elsősorban mentálisan fárasztó, ahogy azt játékosként magam is megtapasztaltam. Ezért két hét munka után egy hét szünet következik, majd a felkészülés célegyenesében öt hét alatt hat edzőmeccsen lépünk pályára – mondta a frissen kinevezett Kondás Elemér, aki négy NB I-es és két NB II-es csapat ellen kezdi meg a felkészülést a DVTK élén. – A felkészülési időszakban szeretek erős ellenféllel játszani, ott jönnek ki a hibák, így lehet felkészülni a bajnokságra.

A DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós a keret átalakításáról beszélt, érintve a légiósok távozását. Hangsúlyozta, az MTK Budapest bejelentése ellenére a Gheorghe Grozavot magába foglaló üzlet nem véglegesedett.

„A külföldiektől megváltunk, a távozók szerződését előnyösen bontottuk fel, semmilyen hátrány sem érte a klubot. Két labdarúgó játékjogát viszont értékesíteni akarjuk. Gheorghe Grozav leigazolását az MTK már bejelentette, mi pedig ezt azért nem tettük meg, mert még nem véglegesedett az üzlet. A másik Sztefan Drazsics, aki a Mezőkövesdhez áll a legközelebb, de bejelentkezett érte a Kisvárda, a DVSC, az Újpest, és határozott lengyel érdeklődés is mutatkozik iránta” – mondta Benczés Miklós.

Benczés az érkezőkről is beszélt.

„Hatékonyan dolgoztunk, már öt játékost igazoltunk, valamint a kölcsönben lévők is visszatértek. Nem álltunk le a munkával, hiszen további erősítésekre is szükség van. Határozott elképzelések alapján posztra igazolunk, de ez nem úgy megy, hogy rámutatunk valakire, és másnap itt edz Diósgyőrben.”

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.