nemzetisport.hu 2015.08.19 19:54

Vidi: Most is a mi játékosaink a legjobbak – Pető Tamás

A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton menesztette Bernard Casonit, így a Lech Poznan elleni Európa-liga playoffmeccsen a francia eddigi segítője Pető Tamás vezeti a székesfehérváriakat. Az ideiglenes vezetőedző szerint az a legfontosabb feladata, hogy hitet adjon önbizalmukat elvesztő játékosainak.

 

„Nagyon gyorsan történtek az események a szombati, Vasas elleni bajnoki óta – mondta Pető Tamás a vidi.hu-nak. – Miután felkértek, hogy ideiglenesen vállaljam el a vezetőedzői posztot, egy percig sem gondolkodtam a válaszon. Szeretnék segíteni a klubnak, a csapatnak és természetesen személyesen is egy óriási lehetőség ez nekem.”

„A legfontosabb az volt az előző napokban, hogy a játékosok fejében rendet tegyünk. Két hónapja bajnokságot nyertek ezek a srácok, őket ünnepelte az egész város, nem felejtettek el futballozni, most is ők a legjobbak, de ebben nekik is újra hinniük kell. Az elmúlt hetekkel nem szeretnék bővebben foglalkozni, inkább előre tekintenék. Sok időnk nem volt, de azt hiszem, sikerült őket a helyes vágányra visszaállítani gondolkodásban. Felszabadultan kell játszaniuk és úgy is fognak csütörtökön.”

Csodát semmiképp sem szeretnék ígérni. Abban viszont biztos vagyok, hogy olyan csapatot láthat a közönség a Lech Poznan ellen, amelyik megszakad a sikerért. Semmivel sem vagyunk gyengébbek a Lechnél, ugyanakkor egy nagy feladat előtt állunk és ezt mindenki tudja a csapatnál. Elszántságot láttam az arcokon az elmúlt napokban, mindenki bizonyítani akar magának, a szurkolóknak és egész Magyarországnak. Csütörtök este arra törekszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Pető Tamás elmondta azt is, mit vár az ellenféltől.

„A Lech Poznan a bajnoki címvédő Lengyelországban, tisztában vagyunk vele, hogy remek csapat, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy jelenleg nincs a legjobb passzban. Biztos, hogy sokat jelent nekik a hazai pálya és az, hogy nem zárt kapuk előtt kell fogadniuk bennünket, vagyis több tízezer ember biztatja őket. Ebből a helyzetből azonban még mi is kijöhetünk jól, a sok szurkoló minket is fel tud tüzelni, és tudjuk, Fehérvárról érkeznek a mi szurkolóink, ami nagyon sokat jelent majd.”

2021.01.21 11:52:47

Labdarúgó NB I P. Gy.

Az Újpest új edzővel szeretne visszavágni a Fehérvárnak a kiadós őszi vereségért.

2021.01.22 20:42:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ünnep lesz, akárhogy is produkálnak a tizenkettek a hátralévő tizenhét fordulóban.

2021.01.21 23:27:00

Labdarúgó NB I P. K.

A Puskás Akadémiának sikerült formába lendülnie. Az MTK-nál gondot jelenthet a sok hiányzó.