MTI 2015.09.18 12:01 Frissítve: 2015.09.18 12:15

Videoton: januárban kezdődik a Sóstói Stadion bontása

Januárban kezdődik meg a székesfehérvári Sóstói Stadion bontása, erről a város közgyűlése hozott döntést zárt ülésén pénteken.

 

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy közbeszerzési eljáráson választották ki a nyertes vállalkozást, amely december közepén-végén veszi majd át a munkaterületet. Hozzátette, a bontás, amely többek között a földlelátókat érinti, az előzetesen becsült bekerülési összegnél több tízmillió forinttal lesz olcsóbb.

A városvezető közölte azt is, hogy az önkormányzat – a döntés értelmében – megvásárolja a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) azt a kiviteli tervet, ami alapján a stadion építése megtörténik. Jelezte, hogy még idén elindítják a közbeszerzési eljárást a kivitelezéssel kapcsolatban.

Megjegyezte, hogy a tervezés a TAO-rendszeren belül készült, így a városnak csak a 30 százalékos önerőt kell biztosítania, ami nettó 94 millió forintot jelent. Mint mondta, a korábban bemutatott látványtervekhez hasonló lesz a stadion végleges formája, csak a külső elemei változtak meg a tervezés végstádiumában. A végleges látványterveket várhatóan október-novemberben mutatják be.

Tavaly novemberben Vígh László, a beruházásért felelős akkori miniszteri biztos jelentette be, hogy 14 250 fő befogadására alkalmas, UEFA IV-es besorolású stadion létesül Székesfehérváron. A többfunkciós létesítmény a jelenlegi stadion helyén épül meg, a mostani főépület szerkezete megmarad, viszont felújítják, bővítik.

A tervek szerint a létesítmény nézőtere 100 százalékban fedett lesz, a főlelátón a VIP-lelátó mellett VIP-skyboxokat is kialakítanak, valamint helyet kap a stadionban a sóstói természetvédelmi területet bemutató látogatóközpont, egy klubmúzeum és egy ajándékbolt is.

Cser-Palkovics András idén áprilisban közölte, hogy az eredetileg kilencmilliárd forint összköltségű beruházáshoz a kormány további kétmilliárd forintot biztosított: a támogatásból a létesítmény felszereltségét és a szurkolók kiszolgálásának minőségét javítják majd, egyebek mellett teljes wifilefedettséget, gyengeáram-fejlesztést, a stadion épületének burkolását, pályavédő rendszer kiépítését, belsőépítészeti munkák elvégzését valósítják meg. Akkor azt mondta, a fejlesztés befejezése 2017 tavaszán-nyarán várható.

A tervek szerint a Videoton FC az építkezés ideje alatt a felcsúti Pancho Arénában játssza bajnoki mérkőzéseit.

2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.