Videoton: a videón nem azt látták Nikolicstól, amit élőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 08:12
null
A góllövőlistát fölényesen vezető Nikolicsnak az AEK megfigyelője előtt pont nem sikerült betalálnia (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Jó ajánlólevelet kapott az AEK Athén Nikolics Nemanjáról, de Branko Milovanovics sportigazgató a Videoton Kecskemét elleni, 0–0-ra végződő bajnokiján pont nem a csatár legjobb napját fogta ki. Az AEK-hoz közeli enwsi.gr portál és webrádió azt írja, hogy akit a szombati bajnokin látott, nem az a játékos volt, mint aki korábban a videofelvételeken villogott. A megvásárlásáról emiatt nem feltétlenül mondtak le.

Branko Milovanovics, a görög másodosztályban éllovas athéni klub sportigazgatója szombaton, Filipovics Vladan, Nikolics Nemanja menedzsere társaságában nézte meg a Kecskemét–Videoton (0–0) bajnokit, kedden pedig több görög hírportál is arról számolt be, hogy a futballistát már a télen megvásárolná az AEK.

„Az AEK görög viszonylatban gazdag klubnak számít, költségvetésébe beleférne Nikolics Nemanja megvétele – mondta a Nemzeti Sportnak Jannisz Horianopulosz, a Sportday nevű görög sportoldal munkatársa. – A csatárra azért lenne nagy szüksége az AEK-nak, mert a csapatok többsége csak védekezik ellene, a betömörülő védelemmel pedig meggyűlik baja. A klubnak nincs klasszikus befejező csatára, olyan, aki a tizenhatoson belül bármikor képes lenne helyzetbe kerülni, úgyhogy ezt a gondot szeretnék orvosolni Nikolics megvételével. Mielőtt Branko Milovanovics Magyarországra utazott, több felvételt is megnézett róla, a statisztikái is rendkívül imponáltak neki.”

Tegyük ehhez hozzá: mint azt szeptember közepén elemeztük is, Nikolics legnagyobb erőssége a rendezetlen védelem elleni játék, nem pedig a felállt védelem elleni.

Az athéni klubhoz közel álló enwsi.gr szerint azonban Milovanovics nem volt teljesen elragadtatva attól, amit a KTE elleni meccsen látott.

„A felvételeken nem azt látta, amit szombaton élőben. Lassú és ártalmatlan volt, nem tudott bekapcsolódni a csapata játékába. Persze a legkiválóbb labdarúgóknak is lehet rossz napjuk” – írta az enwsi.gr, megjegyezve, hogy Milovanovics ettől még nem mondott le Nikolics megszerzéséről.

„Együtt néztük a Kecskemét elleni találkozót Branko Milovanoviccsal, ám nem szeretném elmondani, miről beszélgettünk, ez csak kettőnkre tartozik – mondta a Nemzeti Sportnak Filipovics Vladan, a játékos menedzsere. – Nikolics Nemanját szerződés köti a Videotonhoz, ráadásul fontos válogatott mérkőzés előtt áll, nem hiszem, hogy most az AEK érdeklődése a legfontosabb. Egyébként sem az athéni klub az egyetlen kérője.”

A csatár szerződése a nyáron jár le a Videotonnál, így nagy valószínűséggel a téli átigazolási időszak kínálja az utolsó lehetőséget, hogy klubja pénzhez jusson eladásából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik