Videó: amikor Bodnár bombája alapozta meg a BL-csoportkört

Vágólapra másolva!
2020.09.01. 08:22
null
Jogosan ünnepelték (Fotó: AFP)
A múlt héten lezárult a Nemzeti Sport 20 év ászai elnevezésű olvasói szavazása, melyben az elmúlt húsz év magyar álomtizenegyét kerestük, s a következő napokban e csapat tagjainak egy-egy emlékezetes mérkőzését idézzük fel. Király Gáborral kezdtünk, most a jobbhátvéddel, Bodnár Lászlóval folytatjuk a sort.

Szegény jobbhátvédek a futballcsapatokban olyanok, mint a rockzenekarokban a dobosok, azaz mindenki rajtuk köszörüli a nyelvét. Jobbhátvédet drótból is lehet hajtogatni a gonosz szakértők szerint – e poszt képviselőinek szerencséjére megoszlik a humorheroldok figyelme köztük, a flúgosnak tartott kapusok és a fából faragott balhátvédek között... Az NS névsorában a 13 jobbhátvéd közül magabiztosan Bodnár László bizonyult a legjobbnak a szavazás során, a második helyre szorítva Lovrencsics Gergőt, és most egy gyönyörű, és fontos, no és őszintén reméljük, irányt mutató góllal idézzük fel Bodnár pályafutását.

2009-ben ugyanis a magyar bajnok Debrecen a Levszki Szófiával játszott fontos Bajnokok Ligája-selejtezőt, és ugyan nem a magyar csapat számított esélyesnek, de végül továbbjutott, és ehhez remek alapot teremtett Bodnár László közel 30 méteres bombagólja az első mérkőzés 12. percében. Szófiában 2–1-re nyert a Loki, a visszavágón kettő nullára, a hőn áhított csoportkör lett a jutalom.

„Amikor Czvitkovics Péter átpasszolta a labdát, lekezeltem, és észrevettem, hogy nem támadnak le a bolgárok, én pedig ilyen távolságból már el szoktam vállalni, ha tiszta a terep” – nyilatkozta a gólról Bodnár. A nagyszerű dolgok általában már csak ilyen egyszerűek, reméljük a következő selejtezőkön, pótselejtezőkön hasonló magyar gólokban gyönyörködhetünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik