Vasas: a cél 40 pont és a Puskás AFC középpályása

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.01.20. 09:13
null
Kondás Elemér célja a 40 pont elérése a Vasassal (Fotó: Vasas FC)
Kondás Elemér, az angyalföldiek vezetőedzője szerint az edzőtáborban még egységesebbé vált az együttes, de szóba került az eddig mellőzött csatár, Zimonyi Dávid és a középpályás Urblík József is, aki információnk szerint a klubhoz szerződik.

 

 

A cél nem más Angyalföldön, mint a 40 pont megszerzése – Kondás Elemér, a Vasas FC vezetőedzője úgy számol, ha a jelenlegi tizenöt mellé még gyűjtenek huszonötöt, nem esnek ki az első osztályból.

„Amióta tizenkét csapatos az NB I – ez már a nyolcadik ilyen idény –, rendre elég volt harminckilenc pont a bennmaradáshoz, kivéve a 2019–2020-ast, amikor még a Debrecen vezetőedzőjeként nem sikerült megragadnunk az élvonalban  – mondta lapunknak Kondás Elemér, a Vasas FC vezetőedzője. –Akkor negyvenegy kellett a Paksnak. Úgy érzem, ha most negyvenig eljutunk, alattunk húzzák meg a vonalat májusban. Ennek az összegyűjtéséhez tizenhét bajnoki áll a rendelkezésünkre, ez ugye ötvenegy megszerezhető pont, vagyis körülbelül a felét kellene megkaparintanunk. Bizakodó vagyok, hiszek benne, hogy sikerülhet. A törökországi edzőtáborban tartalmas és értékes időt töltöttünk el, a kemény fizikai felkészítés mellett nagy hangsúlyt fektettünk a kohézió kialakítására, ami sikerült is, még erősebbé, egységesebbé vált a csapat.”

A Vasas öt felkészülési mérkőzést játszott odakint (Neftci 1–1, Novi Pazar 1–1, Ceské Budejovice 3–2, Austria Wien 1–3, Baník Ostrava 1–0), s itthon még vár rá egy összecsapás: szombaton a Gyirmót FC Győrrel méri össze az erejét.

„Kifogástalan körülmények között készülhettünk és minőségi ellenfelekkel csaptunk össze: azeri, szerb, osztrák és két cseh csapattal találkoztunk, ráadásul valamennyi élvonalbeli. Bár ilyenkor az eredmény másodlagos, fontos, hogy mindegyiken sikerült gólt szereznünk, igaz, egy kivételével mindegyiken kaptunk is. Zimonyi Dávid? Örömteli, hogy eljutott két gólig, többek között azzal a céllal utaztunk ki, hogy mindenkinek megfelelő játékpercet és lehetőséget adjunk a bizonyításra. Az ősszel kevés időt töltött a pályán, láttam rajta, hogy rendkívül motiváltan játszik Törökországban, meg akarja mutatni, lehet rá számítani. Mindenkivel elégedett lehetek, a velünk tartó fiatalokkal is. Ami a tavaszt illeti, fontos és döntő lehet a bennmaradás szempontjából, hogy melyik együttes képes kiegyensúlyozottan szerepelni: valószínűleg nem fér majd bele, mint ősszel, hogy például bravúrral legyőztük itthon a Mol Fehérvárt, majd ugyancsak Angyalföldön egy héttel később vereséget szenvedtünk a Kecskeméttől. Ugyanez a forgatókönyv valósult meg a következő két fordulóban: sikerként könyvelhettük el a Paks ellen idegenben szerzett három pontot, de néhány nappal később három-nullára kikaptunk a Lokitól. Nem szabad hullámzóan teljesítenünk!”

Ebben segíthet Urblík József, információnk szerint ugyanis az angyalföldi klub szerződtetné a Puskás Akadémia középpályását. A helyzetet kissé nehezíti, hogy a játékos szlovák állampolgár, s mint ismert, a Vasas csak magyar futballistákat szerződtet. Úgy tudjuk, már intézik a magyar állampolgárságát, így minden akadály elhárulhat a klubcsere elől. A szakmai stábnak azért van szüksége Urblík Józsefre, mert Vida Mátét és Faragó Bálintot megműtötték, s friss hír, hogy Pátkai Máté is kiesett a sorból: a 23-szoros válogatott az edzőtáborban elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Sérüléssel bajlódik a kapus Jova Levente és két védő, Litauszki Róbert és Silye Erik is. Hivatalosan eddig egy labdarúgó érkezett, a védő Hegedűs János Diósgyőrből, míg senki sem távozott. Kondás Elemér elmondta, a játékosállomány létszáma megfelelő, hiszen az NB II-es Dorogi FC-vel való kooperációban és a második, NB III-as csapatban is több futballista kap játéklehetőséget. A tréner hozzátette, átigazolási pletykákat nem kommentál – a Mol Magyar Kupával kapcsolatban viszont volt mondanivalója.

„A Honvédot fogadjuk február hetedikén, s bár az elsődleges célunk egyértelműen a bennmaradás kiharcolása, a kupában a tét a legjobb nyolc közé jutás, így nem vehetjük, s nem is akarjuk félvállról venni a sorozatot. Egyelőre csak a Ferencváros elleni, jövő heti bajnokira koncentrálunk, meglepetést akarunk szerezni.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők:
Hegedűs János (Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Újvárosi Ádám (Debreceni EAC, lejár a kölcsönszerződése)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Urblík József (szlovákiai, Puskás AFC)
Távozók: –

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik