H. Á. 2019.08.15 14:07 Frissítve: 2019.08.16 23:21

Újpest: visszatér első európai klubjához az elefántcsontparti támadó

Az Újpest FC hivatalos honlapján közölte: eldőlt, hogy az elefántcsontparti támadó, Lacina Traoré távozik a klubtól, s Romániában, a kolozsvári CFR-nél folytatja pályafutását.

 

Traoré fél év után távozik a lila-fehérektől (Fotó: Szabó Miklós)

 

Az Újpest hivatalos honlapján megjelent alábbi közlemény tanúsága szerint Traoré a kolozsvári CFR-nél folytatja pályafutását, annál a klubnál, amelynél megkezdte európai karrierjét még 2008-ban.

„Lacina Traoré február végén csatlakozott csapatunkhoz, összesen 9 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amelyeken három gólt szerzett (mindegyiket büntetőből).

A 90-es számú csatár nem érkezett vissza június 20-ra, a felkészülési időszak kezdetére és azóta sem volt a Megyeri úton, a továbbiakban pedig a román élvonalban szereplő CFR 1907 Cluj együttesében szerepel majd” – áll az ujpestfc.hu szűkszavú közleményében.

 
Híreink Lacina Traoréról

A 29 éves elefántcsontparti csatár a kolozsvári CFR-ben kezdte meg európai karrierjét, 63 mérkőzésen 19 gólt és hat gólpasszt jegyzett a romániai csapatban. Innen Oroszországba igazolt, a Kubany Krasznodarnál egy idényt töltött, az Anzsi Mahacskalánál – amely 18 millió eurót fizetett érte – kettőt. A két orosz együttesben összesen 85 tétmeccsen 36 gólt szerzett. 2014 januárjában elvitte a Monaco, amely többször is kölcsönadta. Sorrendben az Evertonnak, a CSZKA Moszkvának, a Sporting Gijónnak és az Amiens-nek, majd tavaly nyáron szerződést bontott vele. Legutóbbi teljes idényében, a 2017–2018-as évadban az Amiens kölcsönjátékosaként 18 bajnokin egyetlen gólt sem szerzett.

A 203 cm magas Lacina Traoré az elefántcsontparti válogatottban 13-szor lépett pályára, négyszer volt eredményes. Tagja volt a 2015-ben Afrika-kupát nyerő csapatnak is, ám 2017 óta nem kapott meghívást.

Traoré idén februárban érkezett az Újpesthez, s kilenc bajnokin három gólt szerzett. A nyári szünet végén nem érkezett vissza a klubhoz, s a IV. kerületiek azt tervezték, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez fordulnak az ügyében. A papírokat össze is készítették, végül azonban a CFR-rel kötött megállapodás miatt nem adták be azokat a FIFA-hoz.

Romániai sajtóhírek szerint már július közepén fennállt annak a lehetősége, hogy Traoré visszatér Kolozsvárra, végül az átigazolás most valósult meg. Arról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, hogy a csatár milyen feltételekkel távozott, illetve mennyi időre írt alá új klubjához.

A kolozsvári egylet már be is mutatta Traorét.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Aron Bjarnason
(izlandi, Breidablik – Izland), Koszta Márk (Mezőkövesd), Mészáros Karol (szlovákiai, Haladás)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Katona Mátyás, Máté Zsolt
Kiszemeltek:
Távozók: Mijusko Bojovics (montenegrói, Kesla FK – Azerbajdzsán, szabadon igazolhatóként), Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Nagy Dániel (Mezőkövesd), Theophilus Solomon (nigériai, Partizani Tirana – Albánia), Tischler Patrik (kispesti kölcsön után Kisvárda), Lacina Traoré (elefántcsontparti, CFR Cluj – Románia)
Kölcsönbe távozók: Szűcs Kristóf (Vác FC). Kooperációs kölcsön (Vác FC): Filipovics Marko, Hajnal Balázs 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Giorgi Beridze (grúz, KAA Gent – Belgium), Lukács Dániel (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.