Újpest: kölcsönvették a Napoli korábbi támadóját, de van egy bökkenő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.03. 13:25
null
Ha a FIFA-büntetést hatályon kívül helyezik, Novothny Soma Újpesten tölti a 2016–2017-es szezont (Fotó: ujpestfc.hu)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli a belga első osztályú Sint-Truidennel egyezett meg Novothny Soma játékjogának átadásáról, de ha az Újpest átigazolási tilalmát a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) augusztus 31-ig felfüggeszti vagy hatályon kívül helyezi, akkor a magyar futballista a 2016–2017-es szezont kölcsönben az Újpestnél tölti – adta hírül a lila-fehérek hivatalos honlapja.

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Darwin Andrade 2014-es átigazolása miatt zárta ki az Újpestet két átigazolási időszakból, ami azt jelenti, hogy bár a klub szerződtethet és kölcsönvehet játékosokat ebben az időszakban, a 2016–2017-es idényben hivatalos mérkőzésen nem küldheti őket pályára.

A klub jogorvoslatért a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, amely arról tájékoztatta az Újpestet, hogy szeptember 15-ére tűzte ki a FIFA-büntetés tárgyalását.

Ha azonban augusztus 31-ig a CAS mégis felfüggesztené vagy hatályon kívül helyezné a szankciót, az Újpest a 2016–2017-es szezonban Novothny Somát is a soraiban tudhatná – számolt be a hírről szerdán a klub hivatalos honlapja. A Sint-Truiden ugyanis megvásárolta a csatár játékjogát a Napolitól, és rögtön kölcsönadja az Újpestnek, amennyiben a lila-fehérek büntetését felfüggesztik.

„A kialakult helyzetre való tekintettel a belga Sint-Truiden egyezett meg Novothny Soma játékjogának megszerzéséről az olasz SSC Napolival. Az egyezség értelmében, ha és amennyiben a FIFA-határozat a nyári átigazolási időszak lezárása előtt felfüggesztésre kerül, vagy az átigazolási időszakon belül a CAS hatályon kívül helyezi, akkor a fiatal támadó Nebojsa Vignjevics rendelkezésére állhat mint kölcsönjátékos. Amennyiben nem születik ilyen ítélet augusztus 31-ig, vagy számunkra kedvezőtlen döntés lát napvilágot, akkor a futballista ideiglenesen a belga együttesben lép majd pályára” – írja az ujpestfc.hu.

Novothny Soma a legutóbbi idényt kölcsönben a DVTK-ban töltötte, amelynek színeiben 27 mérkőzésen nyolc gólt szerzett az NB I-ben.

A Sint-Truiden az előző évadban a 13. helyen végzett a belga bajnokság alapszakaszában, míg a jelenlegi kiírást győzelemmel kezdte.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
A FIFA ÁTIGAZOLÁSI EMBARGÓVAL SÚJTOTTA AZ ÚJPESTET!
Emiatt egyelőre kérdéses, hogy a jelzett átigazolások megvalósulhatnak-e. Részletek itt!»

Az Újpest tájékoztatása szerint a kérdéses játékengedélyű játékosok pályára léphetnek! Részletek itt!»

Érkezők:
Cseke Benjámin
(MTK, kölcsön után végleg), Nagy Tibor (MTK, kölcsön után végleg, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ismét kölcsönbe), *Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Szigetszentmiklós), Tóth Patrik (Budaörs)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Pávkovics Bence
Kiszemeltek: –
Távozók: Filkor Attila (Gyirmót, szabadon igazolhatóként), Kabát Péter (bejelentette visszavonulását, majd ETO FC Győr), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lencse László (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

*Novothny Soma abban az esetben léphet pályára az Újpestben, ha a CAS augusztus 31-ig felfüggeszti vagy hatályon kívül helyezi a FIFA-büntetést. Amennyiben ez nem történik meg, a futballista a 2016–2017-es szezonban a belga Sint-Truidennél szerepel, amely megvásárolta a játékjogát a Napolitól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik