Újpest: ha nem indulhatnak az El-ben, Vignjevics távozhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 19:56
null
Elképzelhető, hogy Nebojsa Vignjevics (fent) kupagyőzelemmel búcsúzik az Újpesttől (Fotó: Mirkó István)
A Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége volt Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója. A beszélgetés során szóba került a Mezőkövesd óvása és az El-indulásért való küzdelem is.

 

„Nekem szívügyem az Újpest, és amikor bele kellett abba gondolni, hogy akár mondjuk BLASZ IV-es lesz a csapatunk, az szörnyű érzés volt. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy mindenki ugyanúgy kiment volna egy olyan találkozóra is” – árulta el a Sport TV Mai helyzet című műsorában Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója, milyen érzés volt, amikor úgy tűnt, az újpesti labdarúgás a legalacsonyabb budapesti ligába lesz visszasorolva. Hozzátette, az elmúlt hónapokban bánatukban és örömükben is sírtak a klubnál, de a krízishelyzet megmutatta, egymásért is tudnak harcolni a játékosok és a klubvezetők.

Az ügyvezető a műsorban reagált a Mezőkövesd óvására is. „Mi teljesen jogszerűen jártunk el, az MLSZ a szabályzatait követve hozta meg határozatait. Megvan az ok, amiért elutasították a Mezőkövesd óvását, mint megalapozatlant – foglalta össze röviden. Kitért arra is, hogy másodfokon tovább tárgyalják az ügyet. – Mivel biztos vagyok benne, hogy minden szabályszerű volt, és a szabályzatok, illetve a jogszabályok alapján született minden határozat, én nem gondolom, hogy más határozat születhetne.”

Vasárnap a lila-fehérek tizenegyesekkel megnyerték a Magyar Kupát, ám jelen állás szerint nem indulhatnak az Európa-ligában. Az MLSZ ugyanis az NB I-es licencet megadta a klubnak, az UEFA-licencet nem. Az Újpest fellebbezett, arra hivatkozva, hogy kérelmük van elbírálás alatt a nemzetközi szövetségnél, amely arról szól, hogy a csapatnak adjanak felmentést a sportági szakszövetségben való hároméves folyamatos tagságot érintő szabály alól. Ilyenre azonban még nem volt példa. „Arra sem volt még, hogy az indulási jogot átruházták volna. Az sikerült nekünk, mert hittünk benne, most ebben is hiszünk, és ezért harcolunk” – mondta el Gyarmati Eszter, hogy mennyire eltökéltek a nemzetközi kupaindulás ügyében.

„Hatalmas élményt a szurkolóknak és a csapatnak, és az igazolásokat is befolyásolni fogja – vázolta fel, hogy mit jelentene Újpesten, ha a klub számára kedvező döntés születne, de azt is elmondta, mi történne, ha mégsem. – Az elnök úr bízik benne, hogy sikerül elérni, hogy indulhassunk az El-ben, de azt nem rejti véka alá, hogy ettől függ, milyen mértékű beruházással erősíti meg a keretet.”

Ha a lila-fehérek indulhatnak a nemzetközi porondon, és így erősebb kerettel vághatnak neki a következő szezonnak, Nebojsa Vignjevics vezetőedző is nagyobb eséllyel folytatja a munkát a csapatnál. Az ügyvezető igazgató bízik benne, hogy marad a szakember. Azt azonban még a klub képviselői sem tudják, mikor dönt az UEFA az ügyükben. „Az UEFA szabályzatai általában úgy fogalmaznak, hogy in due time (kellő időben – a szerk.), ez minden bizonnyal még a sorsolás előtt bekövetkezik.”

Update: Az Újpest FC késő este korrigálta a megjelent sajtóközleményt és annak Nebojsa Vignjevics maradására vonatkozó részét. A klub ebben tudatta: az edző nem jelentette ki, hogy maradásának feltétele az El-indulás, a folytatás attól függ, hogy megerősítik a keretet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik