Újpest–FTC: szurkolók kint és bent – minden infó a derbiről egy helyen

Vágólapra másolva!
2015.09.11. 12:30
Szombat 20.30 órától játsszák az Újpest–Ferencváros derbit. Összeszedtünk a találkozóról minden fontos információt, szurkolónak, érdeklődőnek, hivatalos személyeknek, újpesti lakosnak, egyszóval mindenkinek!

UGORJON A LÉNYEGHEZ!
♦ ÚJPEST-SZURKOLÓKNAK
♦ FERENCVÁROS-SZURKOLÓKNAK
♦ VIP, HIVATALOS SZEMÉLYEKNEK
♦ HA NEM LESZ OTT A STADIONBAN…

♦ AZ SZSZJN MEGMOZDULÁSA
♦ A RENDŐRSÉG TÁJÉKOZTATÁSA
♦ ÚTLEZÁRÁSOK, KORLÁTOZÁSOK

UGORJON A LÉNYEGHEZ!
♦ ÚJPEST-SZURKOLÓKNAK
♦ FERENCVÁROS-SZURKOLÓKNAK
♦ VIP, HIVATALOS SZEMÉLYEKNEK
♦ HA NEM LESZ OTT A STADIONBAN…

♦ AZ SZSZJN MEGMOZDULÁSA
♦ A RENDŐRSÉG TÁJÉKOZTATÁSA
♦ ÚTLEZÁRÁSOK, KORLÁTOZÁSOK

ÚJPEST-SZURKOLÓKNAK

Az Újpest-drukkereknek pénteken 17–22 óráig, szombaton pedig 16.30-tól lesz jegyelővétel a Mildenberger utcai jegypénztárban (a Megyeri úti pénztár nem lesz nyitva). Akik elővételben veszik meg a belépőjüket, azok részt vesznek egy nyereményjátékon is. A megadott időpontokban klubkártya kiváltására nem lesz lehetőség.

Biztonsági okokból az online elővételes jegyvásárláskor csak klubkártyával lehet belépőt venni, személyes vásárlás esetén azonban nem kötelező a klubkártya. Egy személy maximum négy belépőt vehet meg. A jegyárakról itt, az online belépővásárlásról itt tájékozódhat bővebben!

Az ujpestfc.hu tájékoztatása szerint péntek délelőttig csaknem 7000 jegy kelt el. Összesen 9750 belépő találhat gazdára, ebből 8500-at kapnak a hazai hívek, és 1250-et a vendégek.

FERENCVÁROS-SZURKOLÓKNAK

A Fradi-drukkerek már csak péntek 18 óráig válthatnak belépőt egységes, 1700 forintos áron. Online a meccsjegy.mlsz.hu-n, személyesen az Üllői úti stadion jegypénztárában. A vendégek csak FTC szurkolói kártyával léphetnek be a Szusza Ferenc Stadionba.

A fradisták buszokkal tudnak eljutni az újpesti arénáig. A fradi.hu tájékoztatása szerint nemcsak a Fradi-stadionnál, hanem a Pólus Centernél is fel lehet szállni a járművekre – előbbi helyen 18.00-tól és 18.45-től, utóbbin 18.30-tól. A buszokra kizárólag jeggyel lehet felülni, de a ruházat átvizsgálását csak a Szusza Ferenc Stadionnál végzik el.

Az FTC vidéken élő szurkolóinak is szervez utazást, erről bővebben itt.

VIP, HIVATALOS SZEMÉLYEKNEK

Baranyai Imre, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. biztonsági igazgatója felhívta a VIP-vendégek és a hivatalos személyek figyelmét, hogy az újpesti stadiont a Fóti út felől közelítsék meg, mert a Váci utat a Megyeri út sarkánál szombat 19 órától előreláthatólag 23 óráig lezárják.

HA NEM LESZ OTT A STADIONBAN…

…a találkozót a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével követheti nyomon 20.30-tól. A mérkőzést az M4 közvetíti a televízióban.

AZ SZSZJN MEGMOZDULÁSA

A Váci úti lezárására a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport demonstrációja miatt van szükség. A ferencvárosi drukkerek a stadionon kívül, kivetítőn keresztül követik a mérkőzést. Mivel a Váci utat teljes szélességében lezárja a rendőrség, ezért arra szombat este egyéb célból sem lehet majd autóval közlekedni.

A RENDŐRSÉG TÁJÉKOZTATÁSA

„A rendőrség a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja a rendezvényt – válaszolta a Nemzeti Sport Online-nak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata. – A rendőrség a demonstrációt is a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja.”

Az ORFK azt is közölte, hogy a Magyarország–Románia Eb-selejtező napján történtek nem befolyásolják a mostani események kezelését.

ÚTLEZÁRÁSOK, KORLÁTOZÁSOK

„A derbi napján már reggeltől korlátozásokra lehet számítani Újpesten, ezért fontos, hogy a stadion területére érkező szurkolók a megszokottakhoz hasonlóan a Szusza Ferenc Stadion hazai szektorait a Mildenberger utca irányából közelítsék meg. A megközelítéshez érdemes hozzátenni, hogy azt csak a Baross utca irányából tudják megtenni.

Demonstráció miatt ugyanis a Váci út egy szakasza le lesz zárva: az Újpest Városkapu és a Váci út–Megyeri út kereszteződés közötti szakasz a forgalom elől elzárásra kerül, így már órákkal a mérkőzés előtt lehetetlen lesz a stadiont a Váci út felől megközelíteni. Kérjük, hogy mindazon vendégeink, akik a stadiont kocsival vagy tömegközlekedéssel kívánják megközelíteni, számoljanak a lezárással és személygépjárművek esetén a Baross utca irányából (Újpest-központ felől) közelítsenek, illetve buszok esetében a 30, 230 és 147 jelű buszokat vegyék igénybe (szintén Újpest központ felől).

Demonstráció miatt lezárásra kerül a Váci út egy szakasza az Újpest Városkapu és Megyeri út között, ezért a stadiont ebből az irányból megközelíteni nem lehet! A stadionba a Fóti út irányából érdemes érkezni. A vendégszurkolók beléptetése miatt a stadion előtti szakasz is lezárásra kerül. A mérkőzésre a javasolt érkezési időpont 19.30 óra. A mérkőzés után kb. 30-60 percig a stadiont a Megyeri út irányába elhagyni nem lehetséges, ebben kérjük szíves együttműködésüket” – írja az Újpest hivatalos honlapja.

Nagyobb méretért kattintson a képre! (Forrás: ujpestfc.hu)
Nagyobb méretért kattintson a képre! (Forrás: ujpestfc.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik