Újpest: Bundesliga-játékost igazoltak a középpályára

Vágólapra másolva!
2021.08.06. 20:10
null
A Stuttgartnál nevelkedő Luca Mack az Augsburg ellen debütált (Fotó: Újpest FC)
A német élvonalbeli VfB Stuttgarttól igazolt középpályást az Újpest. A 21 esztendős Luca Mack korábban a sváb együttes U19-es csapatának kapitánya is volt, sőt, az együttessel megnyerte a korosztályos Német Kupát is a 2018–2019-es idényben. Az egyszeres U20-as válogatott játékos középső középpályásként és középhátvédként egyaránt bevethető.

 

„Két napja érkeztem Budapestre, de még sok dolgom van. Még az orvosi vizsgálatból is van hátra, de eddig minden rendben. Mindenki azt mondta nekem, hogy a város csodálatos, úgyhogy nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek" – idézte az ujpestfc.hu Luca Mackot.

Az Újpest hivatalos bejelentése nem tesz említést a futballista esetleges átigazolási díjáról, sem a szerződés hosszáról. A 21 éves játékos 186 centi és 76 kilogramm.

Mack már a 2019–2020-as idényben is a Stuttgart első keretével készült, a VfB akkor még a Bundesliga második vonalában szerepelt, az akkor még védőként bevetett játékos pedig az utolsó fordulóban csereként kapott lehetőséget. A 2020–2021-es idényben ismét egy meccset kapott a bajnokságban: a német élvonal 32. fordulójában az Augsburg ellen esett át a tűzkeresztségen.

A Stuttgart hivatalos honlapján szintén beszámolt az átigazolásról, Sven Mislintat, a csapat sportigazgatója a távozó futballistát méltatva elárulta, utánpótlásszinten óriási potenciált láttak a játékosban, ám egy hosszú kihagyással járó sérülés miatt az elmúlt években nem tudta befutni a neki jósolt karriert. „Most lehetősége nyílt a magyar élvonal egyik ismert klubjába szerződni, és megkeresett minket azzal, hogy járuljunk hozzá ehhez a lépéshez. Mi pedig teljesítettük a kérését” – idézte Mislintat szavait a vfb.de.

Mack még 2019 őszén, Csehország ellen mutatkozott be a német U20-as válogatottban, ám az elitkörös találkozót követően több lehetőséget nem kapott a korosztályos együttesben.

A Transfermarkt szerint a német játékos piaci értéke 250 ezer euró.

Mack a hatos számú szerelést viseli majd a Megyeri útiaknál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Abdoulaye Diaby (mali, Antwerpen U21 – Belgium), Luca Mack (német, VfB Stuttgart – Németország), Sztefan Jevtoszki (északmacedón, Rabotnicski Szkopje – Észak-Macedónia), Fernando Viana (brazil, Kisvárda)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Fehér Csanád

Kiszemeltek:
Távozók: Bacsa Patrik (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Jovan Baosics (montenegrói, FK Buducsnoszt – Montenegró), Yassine El Ghanassy (belga, lejár a szerződése), Németh Márk (Kisvárda), Antonio Perosevic (horvát, lejár a szerződése), Kire Risztevszki (északmacedón, AEL Limassol – Ciprus)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Victor Kantabadouno (guineai, Wakriya AC – Guinea)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik