Újpest: BL-szereplő kérők, szédületes vételár Bardiért – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 08:17
A koszovói Gazeta Metro és a horvát sportarena.hr cikke szerint a Dinamo Zagreb, valamint az ukrán  Sahtar Doneck is kiszemelte magának Enisz Bardit, a nyáron mindkét csapat szerződtetné a hatszoros macedón válogatott középpályást.

Bár a Nemzeti Sport információi szerint a donecki érdeklődésnek nincs valóságalapja, ettől még elképzelhető, hogy a szezon végén csapatot vált a 21 éves futballista.

A horvát lap szerint az Újpest hatmillió eurót – vagyis 1.86 milliárd forintot – is elkérhet érte. Az összeg elsőre talán szédületesnek tűnik, még akkor is, ha a magyar bajnokság szintjén kiemelkedő képességű labdarúgóról van szó.

A lila-fehérek 2014 nyarán a svéd negyedosztályú KSF Prespa Birliktől szerződtették Enisz Bardit, aki ebben az idényben az élvonal egyik legjobb futballistájává nőtte ki magát.

Teljesítményére nemrég a spanyol Marca és a holland voetbalzone.nl is felfigyelt, a kontinens legnagyobb ígéretei között emlegették. A Dinamo Zagreb az európai kupaszereplés miatt lehet vonzó. A horvát együttes (ahogy egyébként az ukrán Sahtar is) ebben a szezonban a BL főtábláján szerepelt, és két fordulóval a bajnokság vége előtt az El-selejtezőt érő második helyen áll, öt ponttal lemaradva a Rijeka mögött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik