Újpest: a korábbi román sztár fiát szerződtetik – NS-infó

Vágólapra másolva!
2023.07.20. 10:32
null
George Ganea (balra) Újpesten folytathatja a pályafutását (Fotó: AFP, archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC szerződtetheti a korábbi 45-szörös román válogatott sztár, Ionel Ganea fiát, George Ganeát. A 24 éves csatár érkezését az orvosi vizsgálatokat követően, pénteken jelenthetik be.

 

A Nemzeti Sport Romániából úgy értesült, hogy az Újpest FC megállapodott a szabadon igazolható George Ganeával, hogy Nebojsa Vignjevics csapatában folytatja pályafutását. A szerződtetését az orvosi vizsgálatok eredményének ismeretében, pénteken jelentheti be a klub.

A korábbi román sztár, a német Stuttgartban hírnevet szerző, 45-szörös válogatott Ionel Ganea fia, George Ganea 24 éves, volt már román bajnok a CFR-rel, illetve kupa- és szuperkupagyőztes a Viitorullal. Az édesapjához hasonlóan csatár, a román élvonalban 122 meccsen lépett pályára, 15 gólt szerzett. Az előző idényben az FC U. Craiovában futballozott, 30 bajnokin (a Konferencia-ligáért folyó rájátszással együtt) négy gólt lőtt. Az idény végén lejárt a szerződése, így szabadon igazolható játékosként kerülhet Újpestre.

George Ganea 2016 és 2018 között olasz utánpótláscsapatokban is szerepelt, egy idényt az AS Roma U19-es gárdájánál is eltöltött, és végigjárta a román korosztályos válogatottakat is (a felnőttválogatottban nem szerepelt).

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként), Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Máté Zsolt (Tiszakécskei FC), Ognjen Radosevics (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos
Kiszemeltek:
George Ganea (román, FC U Craiova – Románia, szabadon igazolható)
Távozók: Nemanja Antonov (szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként),Giuseppe Borello(olasz, szabadon igazolható),Abdoulaye Diaby (mali, FC St. Gallen 1879 – Svájc), Petrus Boumal Mayega (kameruni, Al-Bataeh – Egyesült Arab Emírségek, szabadon igazolhatóként), Ognjen Mudrinszki (szerb, szabadon igazolható), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Yohan Croizet (francia, kikerült az első csapat keretéből), Luis Jakobi (német, kikerült az első csapat keretéből)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik