nemzetisport.hu 2019.02.06 16:55 Frissítve: 2019.02.06 17:02

Újpest: a címer a Kúriánál, közeledés a szurkolók és a vezetőség között

Az Újpest FC a Ferencváros elleni szombati derbi előtt sajtóbeszélgetést rendezett, amelyen Berta Csaba ügyvezető igazgatóval készített interjút az NSO Tv stábja. Szóba kerültek az új igazolások, a címer, a szurkolókkal való viszony, az utánpótlásközpont építése és természetesen az FTC elleni mérkőzés is.

 

Berta Csabától, az Újpest FC ügyvezető igazgatójától először azt kérdeztük: a Ferencváros és a Mol Vidi FC mennyire lépett el háttérmunkában, apparátusban az NB I-es mezőnytől?

„Az anyagi lehetőségek csak számok. Sokkal fontosabb, hogy a klub mit tud a lehetőségei mögé pakolni. Lehetne számosítani, hogy ott hány orvos, hány scout van, nekünk hány van és milyen hatékonysággal dolgoznak, ám az eredmény úgyis magáért beszél. Hogy a pályán mi történik, az sok együttható összessége. Ahogy ez a bajnokság is mutatta, nem lehetetlen legyőzni sem a Ferencvárost, sem a Vidit. Utóbbit megvertük decemberben, de előbbi ellen sem fut ki az Újpest esélytelenül a pályára.”

A lila-fehérek két játékost igazoltak ezen a télen, a kiesőjelölt Haladásból Kovács Lórántot és Rácz Barnabást; kíváncsiak voltunk, mennyire elégedett ezzel?

„A vezetőedző és a tulajdonos is megerősítette, hogy a csapat magja most már másfél éve együtt van, erre lehet építeni. Van egy kirakós, aminek keressük a hiányzó darabjait, mi is látjuk, melyek a hiányos pontok a játékunkban. Az elmúlt meccseken az előrejátékban voltunk egy kicsit gyengébbek, a támadások befejezése nem a leghatékonyabb ebben a bajnokságban. Viszont kevés gólt kaptunk, úgyhogy a védelemben rendben vagyunk. Ha igazolunk, az minőségi javulást kell hozzon, de ez ma csatárposzton vagy a támadó középpályásokén irgalmatlanul nehéz. Még nincs vége az átigazolási időszaknak, nyilván szűkül a piac, azonban még nem tettünk le erről. Viszont amennyiben így marad a keret, akkor is alkalmasnak tartom arra, hogy elérje a célját, azaz hogy a dobogón végezzen.”

Reagált arra a felvetésünkre is, igaz-e, hogy csúsznak a Tábor utcai pályák építési munkálatai, illetve hogy tavaly tavasszal a játékosok a fizetéseiket is később kapták meg.

„Abszolút rendben vagyunk, a fizetését mindenki időben megkapta, ahogy az elmúlt időszakban mindig. Egy-egy napos csúszás lehet, hogy volt, ám ilyen jellegű problémák nincsenek a klubnál. Az utánpótlásközpont építése pedig az anyagi forrásokon múlik. Ahogy a klubnak a lehetőségei engedik, folyamatosan haladnak az építkezések, remélhetőleg a jövő nyárra teljesen el tud készülni minden.”

Az NSO Tv videójában Berta Csaba a címerügyről, valamint a klub és a szurkolók viszonyáról is beszél.

NB I, 2018–2019, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 9., SZOMBAT HELYSZÍN JÁTÉKVEZETŐ
17.00: Budapest Honvéd–Puskás Akadémia Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion  
17.00: Paksi FC–Szombathelyi Haladás Paks, Városi Stadion  
17.00: Mezőkövesd Zsóry–MTK Budapest Mezőkövesd, Városi Stadion  
17.00: Mol Vidi FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó  
17.00: Kisvárda–Debreceni VSC Kisvárda, Várkerti Sporttelep  
19.30: Újpest FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc Stadion  
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA

 

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.

2021.09.25 13:16:18

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első félidőben a felcsúti csapat állt közelebb a gólszerzéshez, majd Van Nieff piros lapja után is megtartotta az ikszet.

2021.09.25 13:16:18

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Horváth Ferenc csapata hatgólos mérkőzést nyert meg Csertői Aurél legénysége ellen.