Sportrádió: az FTC ellen továbbjutó Iváncsa első két góljának szerzője civilben Fradi-szurkoló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.20. 19:57
null
Történelmi siker után vannak az Iváncsa játékosai (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Kupában a Ferencvárost legyőző Iváncsa két játékosa, az FTC ellen egyaránt gólt szerző Aradi Csaba és Suszter László volt a Hazafutás vendége.


Az ünneplésről a második iváncsai gólt szerző Aradi Csaba azt mondta, nem csaptak nagy bulit a Fradi-verést követően.

„Szolid bulizgatásnak mondanám azt, ami történt, kilenc-tíz felé már mindenki hazaért. Készülünk a hétvégére, másnap mindenki ment dolgozni, nem húzhattuk sokáig az estét.”

Suszter László hozzátette, amatőr csapat lévén mindegyik játékos dolgozik, majd a munkát követően, délután edzenek.

Az online felületeken meg szoktuk ezeket beszélni, de szerintem mindenki otthon nézi a sorsolást. Igazából úgy vagyok vele, hogy mindegy, kit kapunk, ugyanazt próbáljuk játszani, amit eddig. Aztán meglátjuk, mire lesz elég” – árulta el Suszter a csütörtök esti sorsolás kapcsán. Arra a kérdésre, hogy kivel csapnának össze, ha ők választhatnának ellenfelet, mind a ketten azt felelték, ismét egy nagyobb csapattal mérkőznének meg. Aradi elmondta, a csapat és a falu számára is nagy dolog volt, hogy tv-s meccset játszottak.

A meccs után szurkolókkal, családtagokkal beszélgettünk. Gyerekek jöttek oda autogramot kérni, ez nagy elismerés volt nekünk, hogy számukra akkor mi voltunk a példaképek” – árulta el Aradi.


Az Iváncsa két hőse egyébként egyaránt a Ferencvárosnak szurkol, Aradi Csaba ugyanakkor hozzátette, természetesen ha bármelyik magyar csapat szerepel a nemzetközi porondon, akkor szurkol neki.

Az esetleges távozás kapcsán már nem egyezett a futballisták véleménye.

„Nem gondolkodtam ilyenben, ez a tizedik évem itt Iváncsán, jól érzem magam, nem tervezem, hogy távozom innen” – felelte Aradi, ezzel szemben Suszter szeretné magát magasabb szinten is kipróbálni.

„Az egyik életcélom, hogy kipróbálhassam magam felsőbb osztályban. Jól érzem magam itt, Iváncsán, de szeretnék magasabb szinten játszani.”

„Szerintem erre a sikerre még harminc év múlva is az egész falu fog emlékezni. Lehet, hogy emléktáblánk nem lesz, de a fejekben ez megmarad” – vélekednek az Iváncsa játékosai az FTC elleni kupagyőzelemről.

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

IVÁNCSA KSE (NB III)–FERENCVÁROSI TC 3–2
(1–2, 2–2, 3–2)
Iváncsa, 1000
néző. Vezette: Derdák M. (Buzás, Huszár)
Iváncsa:
Varga Á. – Aradi, Barta, Cseszneki, Horváth Bence (Pribék, 72.) – Kercsó, Kovács S. (Vámosi R., 117.), Nyilas B., Petrezselyem (Jova B., 84.) – Suszter (Fehér I., 100.), Vellejos (Maka, a szünetben). Vezetőedző: Tóth András
Ferencváros: Bogdán – Botka (Wingo, 66.), S. Mmaee, Thelander (Pászka, 106.), Knoester – Besic (Vécsei, 57.), Laidouni – Zachariassen (Marquinhos, 78.), Mercier (Gojak, 57.), A. Traoré – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Suszter (7.), Aradi (55.), Kercsó (96.), ill. Zachariassen (4.), R. Mmaee (19.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik