Sajtóhír: 60 százalék az esélye annak, hogy Cristiano Ronaldo Újpestre igazol!

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 10:41
null
„Cristiano Ronaldo kölcsönben Újpestre szerződne, hogy megnyerje az NB I-et a klubbal” (Fotó: Getty Images)
Szürreális hír röppent fel a labdarúgók piaci értékére szakosodott Transfermarkt honlapján: a portál szerint 60 százalék esélye van annak, hogy a szaúdi Al-Naszr ötszörös aranylabdás játékosa, Cristiano Ronaldo az NB I-ben szereplő Újpest FC-be igazol – ez a szám csütörtökön még 70 százalék volt, tehát a honlap nem sok híján biztosra vette a transzfer megvalósulását. Előre elárulhatjuk: még az előző adatnál is jóval nagyobb eséllyel valótlan információról van szó, de azért rákérdeztünk az Újpest FC sajtóosztályánál.

 

Labdarúgó-átigazolási pletykákat egyes felhasználók is tölthetnek fel a portálra, ez történt jelen esetben is, a bejegyzést közzétevő Lfc1892_news szerint az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes 38 éves klasszis Újpestre akar szerződni kölcsönben, hogy megnyerje az NB I-et a 20-szoros bajnok újpesti klubbal. Arról nincs információnk, hogy ebből kiindulva a Transfermarkt milyen algoritmus segítségével számolta ki csütörtökön a 70 százalékos bizonyosságot – majd csökkentette azt pénteken 60-ra.

 

Az Lfc1892_news felhasználóról még annyit: az újpesti Csoboth Kevin profiljához azt jegyezte, hogy az angol Liverpool FC, a francia Lorient és a holland Twente is szerződtetné.

A CR-sztorinak feltehetően zéró a valóságalapja, de a móka kedvéért megkértük az Újpest sajtóosztályát, hogy reagáljon rá. A választ megkaptuk. Így szól: „A tárgyalások jól haladtak mindaddig, amíg a mezszámok elő nem kerültek. Mivel nálunk a 7-es és a 9-es mez is foglalt, így egyre távolodnak az álláspontok egymástól, jelenleg nem látunk rá esélyt, hogy a Paks otthonában lila-fehérben fusson ki a pályára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik