Puskás Akadémia: Corbu elfogadta a román válogatott meghívót

Vágólapra másolva!
2022.09.16. 11:13
null
Corbu Marius nem vár tovább (Fotó: Árvai Károly)
Elfogadta a román válogatott meghívót Corbu Marius, a Puskás Akadémia 20 éves középpályása, akinek a FIFA szabályai szerint további három évet kellene várnia arra, hogy a magyar nemzeti csapatban szerepeljen.

A 20 éves középpályás a csángóföldi Magyarcsürgésen született, és 2020-ban került a felcsúti együtteshez. Mivel nagyapja, apja és ő is Magyarországon kívül született, a FIFA szabályai alapján legalább öt évet kell egyhuzamban hazánkban töltenie ahhoz, hogy a magyar nemzeti csapatban szerepelhessen, ebből pedig eddig csak kettő telt le.

Hiába érdeklődött iránta a magyar válogatott szakmai stábja, Corbu most elfogadta a Finnország és Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő román válogatott hívását.

„Kerestek, nem Marco Rossi személyesen, hanem a magyar válogatott stábja. Mondták, szeretnének együtt dolgozni velem és megpróbálnak mindent azért, hogy ez lehetséges legyen. Sajnos nem sikerült – idézi az m4sport.hu Corbut. – Ez egy nagyon nehéz helyzet, de örülök is, mert ez azt jelenti, valamit jól csinálok. Nagyon fiatal vagyok, a fociban egyik napról a másikra megváltozhat minden, ha nem használom ki a lehetőségeket, akkor lehet, hogy rosszul járok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik