Pintér: A labda ide-oda pattant, a bíróval sem voltam megelégedve

Vágólapra másolva!
2017.07.24. 10:14
A labdarúgó NB I-ben vasárnap rendezett meccsek közül az Újpest–Ferencváros (2–2) derbi után már idéztük a vezetőedzők értékelését, most lássuk a Balmazújváros–Vasas és a Puskás Akadémia–Videoton meccs mestermérlegeit.


Pintér szerint ide-oda pattant a labda a PAFC–Videoton meccsen (Fotó: Földi Imre)
Pintér szerint ide-oda pattant a labda a PAFC–Videoton meccsen (Fotó: Földi Imre)

 

BALMAZÚJVÁROS–VASAS 0–1

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Korán belekényszerültünk egy olyan helyzetbe, amilyet nem szerettünk volna. Az első félidő második felére rendeződtünk, a másodikat már mi irányítottuk, szerintem nem érdemeltünk vereséget. Büszke vagyok a srácokra, megtettünk mindent, ez ma ennyire volt elég. Amíg a Videoton otthonában bátran játszott a csapat, hazai pályán mintha kicsit megilletődött volna az első fél órában. Nagy a váltás az NB II és az élvonal között, a múlt héten, például, hat élvonalbeli újoncot avattunk. A Vasas tele van jól passzoló játékossal, nem akartunk nekik teret hagyni. Ahogy egyre jobban összecsiszolódunk, úgy jön meg a bátorságunk is, illetve egyre gördülékenyebb lesz a játékunk. Sajnos nincsenek magas játékosaink. El kell ismerni, hogy a magas beadásokkal gondjaink vannak, dolgozunk rajta, hogy ezen változtatni tudjunk.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Örülök, hogy sikerült nyernünk, mert így elhárul rólunk az a fenyegető nyomás, hogy meg kell szereznünk az első pontot vagy az első győzelmet. Számítottunk rá, hogy az első hazai NB I-es meccsén megilletődött lesz a Balmazújváros, ezért az elején nagy nyomás alá helyeztük ellenfelünket. Jó ideig kézben tartottuk a mérkőzést, de utána csökkent a koncentrációnk. Meg kellett volna szereznünk a második gólt is, hogy lezárjuk a meccset, de a lényeg, hogy így is megvan a győzelem. A szokottnál óvatosabban játszottunk, nehogy ellentámadásokból gólt kapjunk, ha nagyon kitámadunk. Az első félidőt uraltuk, a második játékrész kiegyensúlyozottabb volt.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–VIDEOTON FC 1–3

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: – Két perc sem telt el a meccsből, amit elterveztünk, működött. Csakhogy… Gyermeteg hibákat követtünk el, magunknak köszönhetjük, hogy a Videoton könnyedén fordított. Meg volt beszélve, mit kell tenni bedobás után, szögleteknél, szabadrúgásoknál, ehhez képest ebből semmi nem valósult meg. A labda olykor ide-oda pattant, és a magam részéről a játékvezetővel sem voltam megelégedve, hogy finoman fogalmazzak. Elismerem, a második gól abszolút gyerekes hiba volt, s a székesfehérváriak vannak olyan rutinosak, hogy ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználják. A fehérváriak jobbak nálunk. Próbáltunk támadni, szépíteni, futni az eredmény után. Összességében azt mondom, nem játszottunk gyengébben, mint a Videoton. Sőt, megnéztem, a labdatartásunk jobb volt, mint az ellenfélé. Az ellenfél csatárai döntötték el a mérkőzést.

MARKO NIKOLICS, a Videoton FC vezetőedzője: – Hamar gólt kaptunk, de szerencsére a játékosok nem ijedtek meg a helyzettől, gyorsan talpra álltak. Érdekes volt ez a mérkőzés, hiszen idegenben játszottunk, mégis valamelyest odahaza, hiszen Felcsút is a mi otthonunk ezekben a hónapokban. Fejes góllal egyenlítettünk, a fejeseket különösen sokat gyakoroljuk az edzéseken. Megérdemeltük a győzelmet, kétség sem férhetett hozzá, kié lesz a három pont ezen a napon. A harmadik gól után egyértelműen mi irányítottuk a mérkőzést, és benne volt a találkozóban, hogy újabb gólokat szerzünk. Megvan az első bajnoki győzelmünk ebben az idényben, lélektanilag ez nagyon fontos. Kemény hét vár ránk, a Bordeaux elleni meccs nem akármilyen összecsapás lesz. Háromnaponta játsszuk a mérkőzéseket, sokszor nagyon melegben, de ez nem lehet kifogás, bírni kell a tempót. Mi maradtunk az egyedüli magyar csapat a nemzetközi porondon, megpróbálunk továbbjutni, meglepetést szerezni.

AZ ÚJPEST–FERENCVÁROS MECCS MESTERMÉRLEGEIT ITT OLVASHATJA!

NB I, 2017–2018, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 22., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–Paks 3–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Szabó Zsolt
2356
Bp. Honvéd–DVTK 2–2Budapest, Bozsik József Stadion Solymosi Péter
2605
Haladás–DVSC 1–0 Sopron, Városi Stadion
Berke Balázs1276
JÚLIUS 23., VASÁRNAP
Puskás Akadémia–Videoton 1–3Felcsút, Pancho Aréna Farkas Ádám
1983
Balmazújváros–Vasas 0–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
1396
Újpest–Ferencváros 2–2Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
6567
A 2. forduló teljes nézőszáma: 16 183; meccsenkénti átlag: 2697
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik