A 96. percben mentett pontot a DVTK a Honvéd otthonában

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2017.07.22. 17:51
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a teljes második félidőt emberhátrányban töltő a Bp. Honvéd 2–1-re fordított a DVTK ellen, ám  Diego Vela a 96. percben egyenlített, így 2–2-es döntetlen született a Bozsik-stadionban.

Eppel Márton kettős diósgyőri őrizetben (Fotó: Földi Imre)
Eppel Márton kettős diósgyőri őrizetben (Fotó: Földi Imre)
Eppel Márton kettős diósgyőri őrizetben (Fotó: Földi Imre)
Eppel Márton kettős diósgyőri őrizetben (Fotó: Földi Imre)
Eppel Márton kettős diósgyőri őrizetben (Fotó: Földi Imre)

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Budapest,
Bozsik-stadion.V:Solymosi
Bp. Honvéd–Diósgyőr 2–2(Eppel 62., Lanzafame 74., ill. Vela 41., 96. – az elsőt 11-esből)

A mérkőzés online tudósítását ide kattintva olvashatja!

Még a zsíros kenyerét majszoló srác is felkapta a fejét.

Közelgő átadás
A terv szerint halad az új diósgyőri stadion építése, így ha mindegy jól megy, már nem kell sokáig ingázniuk a „hazai” mérkőzéseikre a DVTK szurkolóinak. A létesítmény 2018 február végére, március elejére elkészül, vagyis a tavasszal már nincs szükség ideiglenes albérletre, és a szimpatizánsoknak sem kell többletköltségbe verniük magukat az utazások miatt.

Persze nem csoda, hogy a kislegény tekintete a két táborra meredt – szegénynek még a lilahagymája is leesett a földre –, hiszen a kispesti és a diósgyőri ultrák is rendesen kieresztették a hangjukat a kezdéskor (is).

Végre futballmérkőzésen érezhette magát az ember.

Pedig a DVTK-szurkolóknak eredetileg nem is kellett volna útra kelniük, ám csapatuk felcserélte a pályaválasztói jogot, ugyanis egyik ideiglenes otthonában, Debrecenben Campus Fesztivált rendeztek, míg Mezőkövesden bajnokira került sor szombaton, ráadásul a kövesdiek jelezték, a pályájuk nem bírja el a dupla terhelést, ezért a Diósgyőr az első négy fordulóban négyszer(!) játszik idegenben.

Sőt úgy festett, hátrányba is kerül, előbb Tömösvári Bálint lövését öklözte ki Ivan Rados, majd Djordje Kamber kísérlete suhant el a bal kapufa mellett. A kezdeti Honvéd-fölény elhalványult, olyannyira, hogy Nono majdnem kilőtte a jobb alsó sarkot.

A spanyolt és Davide Lanzafamét is nehezen lehetett feltartóztatni, ám Diego Vela is fickándozott – és mire ezt a mondatot leírtuk, a spanyol kiharcolt, majd értékesített egy tizenegyest. S mivel a szabálytalankodó Nagy Gergő megkapta második sárga lapját, villant a piros is.

S itt meg is állhatunk egy gondolat erejéig: a kispesti középpályás azért kapta meg az első sárgáját, mert nem engedett elvégezni egy szabadrúgást a középpályán. Utólag persze okos az ember, de ez nem volt túlságosan bölcs tett a hazaiak hetvenhetesétől. A tizenegyesre visszatérve: Diego Velát valóban átkarolta Nagy Gergő, de a légiós tovább is vihette volna a labdát. Maradjunk annyiban: megadható tizenegyest ítélt Solymosi Péter.

A megfogyatkozó fővárosiaknak veszélybe került a remek sorozatuk, amelyben az utóbbi tizenegy(!) hazai bajnokijukon egyaránt győzelmet arattak. De nem adta fel Erik van der Meer együttese, sőt tizenegyeshez is juthattak volna a piros-feketék, mert Óvári Zsolt eltalálta Tömösvári Bálint lábát, igaz, néhány perccel később pedig Ivan Lovric lépett oda a tizenhatoson belül Óvári Zsoltnak – büntetlenül. Ugrai Roland pedig kissé kiszorított szögből lőtt, ahelyett, hogy középre gurított volna valamelyik társának, majdnem le is vették a fejét a vendégek. S milyen a futball: kis túlzással az ellentámadásból egyenlített a Honvéd – Kadima Kabangu jobb oldali beadását Eppel Márton értékesítette.

Nyílttá vált a mérkőzés, helyzet adódott is itt, ott is, sőt a Honvéd szerezte meg a vezetést! Davide Lanzafame mesteri módon tekert a bal felső sarokba, igaz, Ivan Rados hibázott, ugyanis bemozdult a sorfal mögé. Az olasz így már a negyedik idénybeli tétmeccsén negyedik gólját jegyezte.

Micsoda fordulat!

Dejan Karan fejelt egy lesgólt, Gróf Dávid védett egy óriásit, de Diego Vela lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult, kiegyenlítettek a vendégek.

A srác közben megette a második zsíros kenyerét is, majd száját megtörölve mondta: micsoda meccset látott!

A mérkőzés online tudósítását ide kattintva olvashatja!

AZ ÁLLÁS
1. Mezőkövesd Zsóry FC225–3+26
2. Videoton FC2114–2+24
Diósgyőri VTK2114–2+24
Budapest Honvéd2114–2+24
5. Vasas FC2111–2–13
Szombathelyi Haladás2111–2–13
7. Újpest FC224–40 2
8. Ferencvárosi TC223–30 2
9. Paksi FC2114–5–11
10. Balmazújváros2111–2–11
11. Puskás Akadémia FC2112–4–21
12. Debreceni VSC221–3–20
NB I, 2017–2018, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 22., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–Paks 3–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Szabó Zsolt
2356
Bp. Honvéd–DVTK 2–2Budapest, Bozsik József Stadion Solymosi Péter
2605
Haladás–DVSC 1–0 Sopron, Városi Stadion
Berke Balázs1260
JÚLIUS 23., VASÁRNAP
Puskás Akadémia–Videoton 1–3Felcsút, Pancho Aréna Farkas Ádám
1983
Balmazújváros–Vasas 0–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
1396
Újpest–Ferencváros 2–2Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
6567
A 2. forduló teljes nézőszáma: 16 167; meccsenkénti átlag: 2 695
TABELLA •NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik