Paks: Érzem, hogy Waltner Róbert vezetőedző bízik bennem – Hahn János

Vágólapra másolva!
2022.09.23. 06:58
null
Hahn János szerint a válogatottban nem lehet érdemtelenül bekerülni (Fotó: Szabó Miklós)
Nem úgy sikerült Hahn János előző idénye, ahogy remélte, ám érzi, Pakson mindenki bízik benne, és ezt szeretné jó játékkal, gólokkal meghálálni.

 

– Megsérült Kesztyűs Barna belépőjénél? Erre enged következtetni, hogy négy perccel a pécsi játékos kiállítása után Waltner Róbert lecserélte.
– Fájt a lábfejem, hiszen korábbi paksi csapattársam a talpával eltalálta, de nem sérülés miatt cserélt le a vezetőedzőnk – felelte Hahn János, aki a nyári átigazolási időszak legvégén igazolt a szlovákiai DAC-tól korábbi klubjába, a Paksi FC-be. – A PMFC jó csapat, nem véletlenül veretlen az NB II-ben: tipikus idegenbeli kupameccsen meg kellett szenvednünk a továbbjutásért a hétvégén. Lehetett volna jobb is a játékunk, de a legfontosabb célunkat elértük, továbbjutottunk.

– A Paks augusztus utolsó napján jelentette be a visszatérését, azóta két bajnokin, a KTE és a DVSC ellen lépett pályára, valamint a pécsi Magyar Kupa-meccsen jutott szóhoz. Saját mércéje szerint milyen állapotban van?
– Nyilván még nem százszázalékosban. Pakson bíznak bennem, amit jól jelez, hogy a hazatérésem óta mindhárom találkozón kezdő voltam. A kecskeméti bajnokit sajnálom, hiszen vereséget szenvedtünk, de utána a DVSC ellen javítottunk, és a kupában is ott vagyunk a legjobb harminckettő között. Befogadtak, támogatnak, de tisztában vagyok vele, vissza kell nyernem a korábbi formámat.

– Ezébe jutott az elmúlt néhány napban, hogy ha minden „kerek' lenne ön körül, most jó eséllyel a válogatott kerettel lenne?
– Sajnos nem volt olyan a teljesítményem, amivel kiérdemeltem volna a meghívót. A válogatott erős csapatot alkot, érdemtelenül nem lehet bekerülni.

– Legutóbb majd' egy évvel ezelőtt, 2021. november 15-én, a Lengyelországban 2–1-re megnyert vb-–selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben. Ha nem is kívülállóként, mégis távolról nézve, mit érzett a Nemzetek Ligája-meccseket látva?
– Természetesen a televízióban figyelemmel követtem a mérkőzéseket, szurkoltam és örültem, hiszen fantasztikus eredményeket ért el a válogatott. Marco Rossi tavaly június negyedikén adott először lehetőséget nekem a válogatottban, éppen aznap, amikor a kislányom, Sára megszületett. Aztán egy évvel később mi történik ugyanezen a napon? A válogatott egy nullára legyőzi Angliát! Ami pedig tíz nappal később a visszavágón történt, arra szinte nincs is jelző, hihetetlenül nagy siker az a négy nullás győzelem.

– Két alapember, Nagy Zsolt és Sallai Roland is megsérült, nélkülük mire lehet képes a csapat pénteken Németországban, majd három nappal később hazai pályán Olaszország ellen?
– Éppen azért volt erős az elmúlt időszakban a nemzeti együttes, mert bárki is esett ki a keretből, a szakmai stáb megoldotta a helyettesítését. Marco Rossi teljes joggal mondta korábban, nem lehet elvárás, hogy a Nemzetek Ligájában megnyerjük a csoportunkat, ugyanakkor ha sikerül továbbvinni az előző négy meccsen mutatott futballt, szépen zárhatjuk a sorozatot. A saját kezünkben van a sorsunk, és bár nehéz két találkozó következik, úgy érzem, a srácok megoldják a feladatot.

– Ugorjunk egy kicsit vissza az időben: tavaly nyáron nem volt kérdés, hogy gólkirályként légiósnak áll, végül a DAC ajánlatát fogadta el. Talán nem tévedünk, amikor azt mondjuk, az az időszak nem úgy alakult, ahogy remélte.
– Amikor Dunaszerdahelyre kerültem, nagyon jól éreztem magam, rögtön az első meccsemen a fantasztikus szurkolóink előtt betaláltam a Slovan ellen, igaz, hosszas videózást követően végül a játékvezető nem adta meg a gólt. Aztán sajnos nem úgy ment a játék, ahogy reméltem, nem jöttek a gólok és a gólpasszok, nem tudtam kijönni a gödörből – de ha nem próbáltam volna ki magam, most azért lenne hiányérzetem. Tény, voltak problémáim, a térdemmel sokat bajlódtam, de még véletlenül sem szeretnék erre hivatkozni, nem akarok kifogásokat keresni.

– A Paks az ötödik helyről várja a bajnokság jövő heti folytatását. Támadóként, korábbi gólkirályként milyen idényt remél?
– Fontos a folyamatos játéklehetőség, az önbizalom visszaszerzése. Érzem, hogy Waltner Róbert vezetőedző bízik bennem, ezt szeretném meghálálni. Támadóként gólokat, gólpasszokat várnak tőlem, és én is magamtól, de elsősorban jó formába akarok kerülni, az magával hozza a gólokat és a kulcspasszokat is. Amikor huszonkét találattal gólkirály lettem, az speciális helyzet volt, hiszen elsősorban a támadásokra helyeztük a hangsúlyt, azóta viszont kompaktabb lett a csapatunk. Bízom benne, sikerül maradandót alkotnunk, és nem elégszünk meg azzal, hogy van egy csapatunk, amelynek nincsenek kiesési gondjai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik