Paks: Csertői a vezetőedző, Tököli a pályaedző - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 09:05
null
Csertőiék munkába álltak Pakson (Fotó: Czerkl Gábor)
Az MVM-Paks labdarúgócsapata ma hivatalos sajtótájékoztatón jelentette, be, hogy a távozó vezetőedző, Horváth Ferenc helyett tavasszal – előzetes információnknak megfelelően – Csertői Aurél irányítja az együttest. Pályaedzője a csapat csatára, Tököli Attila lesz.


A Nemzeti Sport a héten már jelezte, hogy Csertői Auréllal várhatóan másfél éves szerződést köt a Paks, és ezt a klub ma hivatalosan is megerősítette sajtótájékoztató keretében.

Az új vezetőedző pályaedzője Tököli Attila lesz, aki a tavaszi szezonban még futballozik is, azonban szeretne belekóstolni a tréneri munkába is, és erre most lesz lehetősége Csertői mellett. A 37 éves csatárra a pályafutása befejezését követően is számítanának Pakson, ennek első lépéseként kapott most feladatot a szakmai stábban.

„Nagy kihívás számomra ez a munka, tudom, hogy nehéz helyzetben van a csapat, és kőkeményen kell dolgozni, hogy elérjük a célunkat, azt, hogy a Paks bennmaradjon az NB I-ben” – kezdte székfoglalóját az új vezetőedző, Csertői Aurél.

„Az ősszel megszerzett tizenhét pontnál tavasszal többet kell gyűjtenünk a bennmaradáshoz. A csapatnak a védekezés a gyengéje, ezen kell mindenképpen javítanunk, mert a támadásnak is a biztos védekezés az alapja” – fogalmazott az új szakvezető, aki részletesebb szakmai elemzésbe egyelőre nem kívánt bocsátkozni.

Haraszti Zsolt ügyvezető elmondta, a Győrbe távozó Horváth Ferenc ügyében (az ETO-nál délután jelenthetik be az új vezetőedzőt) mindenben megállapodtak a kisalföldiekkel. A sportvezető cáfolta, hogy az egyezség keretében Győrből játékost kapnak majd, de ennek ellenére nem zárta ki, hogy lesz olyan futballista, aki a bajnoki címvédőtől visszatér Paksra. Elsősorban alighanem Lázok János jöhet szóba, aki a tolnaiak kölcsönjátékosaként került nyáron az ETO-hoz (a kölcsönszerződése még fél évig érvényes, de nem zárható ki, hogy már előbb visszatér).

Haraszti Zsolt elmondta, lesznek a keretben további változások, távozók és érkezők is, ám a kulcsembereket nem kívánják eladni, konkrét nevekről nem beszélt. Mint ismeretes, korábban beszámoltunk róla, hogy Bori Gábor és Szabó János iránt is van érdeklődés, például a DVTK részéről, de könnyen elképzelhető, hogy ebben a helyzetben hozzájuk is ragaszkodik majd a paksi vezetőség, hiszen eddig mindketten alapembernek számítottak.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MVM-PAKSI FC-NÉL
Érkezők:
Távozott/távozhat:
Kiszemeltek: Lázok János (Győri ETO, kölcsönből vissza?), Tóth Bence (Lombard Pápa)
EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2013–2014-ES SZEZONBAN
2013. október 20.: Marc Leliévre és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevics – Újpest
2013. december 1.: Ricardo Moniz helyett Máté Csaba megbízottként – Ferencváros
2013. december 19.: Pintér Attilát kinevezik szövetségi kapitánynak, helyette január 9-től Horváth Ferenc – Győr
2013. december 19.: Thomas Dollt kinevezik – Ferencváros
2014. január 3.: Prukner László helyett január 7-től Selymes Tibor – Kaposvár
2014. január 9.: Horváth Ferenc helyett Csertői Aurél – Paks
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik