S. ZS.
2023.09.21 07:41 Frissítve: 2023.09.21 09:48

Paks: Beke Péter triplázás után, debütálás előtt

Magyar Kupa-specialista – így is nevezhetjük Beke Pétert. A Paks támadója szombaton három góllal vette ki a részét a BKV Előre otthonában aratott 7–0-s győzelemből.

 

Beke Péter igazi Magyar Kupa-specialistának számít (Fotó: Paksi FC)

 

Emlékezhetünk: az előző kupaidényben is főszereplő volt, hat gólt szerzett a Budafoki MTE színeiben, amely a döntőbe verekedte magát – igaz, ott a ZTE FC jobbnak bizonyult (2–0). A sorozat gólkirálya lett holtversenyben, mivel az MK-meccsek tengerében találni még hatgólos játékosokat: a nagyatádi Horváth Péter az Ócsárd és a Deszk ellen triplázott, a Lenti SE játékosa, Lukács Máté a Gerjen elleni 7–1 alkalmával négyszer volt eredményes, az Issimo ellen duplázott: Beke Péter a Bölcske, az Iváncsa és a Kisvárda ellen szerzett gólt, majd triplázott a Vasas elleni elődöntőben.

„Ezek szerint megy nekem a kupameccseken – nevetett Beke Péter, aki már kilenc gólnál jár az MK-ban. – Az a klub keres majd, amely sikeres akar lenni a kupában…”

A nyáron Paksra szerződött, és mert korábban Hahn János, Ádám Martin és legutóbb Varga Barnabás volt az NB I gólkirálya a tolnaiak mezében, sokan az élvonalbeli bemutatkozás előtt azt várták tőle, hogy folytassa a nagyszerű hagyományt. Ám az indulás nem volt gördülékeny. Bár mind az öt eddigi bajnokira benevezték, még nincs NB I-es mérkőzése.

„Én sem erre számítottam. Tudtam, sokat kell dolgoznom azért, hogy pályára léphessek. Ugyanakkor fiatal vagyok, a másodosztályból érkeztem, és Bognár György vezetőedző elmondta, ez másik bajnokság, fel kell vennem a ritmust. Az edzéseken próbálom a legtöbbet kihozni magamból, hogy amikor lehetőséget kapok, élni tudjak vele.”

Elmondta, mára beilleszkedett a közösségbe, élvezi a heti közös programokat, volt már horgászat és halászléfőzés is.

„A társaság nagyon jó, mindenki segítőkész, befogadó a közösség. Ilyen erős keret tagjaként meg kell dolgoznom a játéklehetőségért, minden edzés vagy felkészülési mérkőzés, egy Magyar Kupa-összecsapás is esély, lehetőség nekem. Csak arra koncentráltam, hogy azon a szombati mérkőzésen gólt szerezzek, legalább kettőt, és nyilván jót tett a lelkemnek, hogy hármat sikerült. Nem nagyképűségből mondom, valami ilyet vártam magamtól, úgy készültem, hogy ha be akarok kerülni NB I-es meccsen is a csapatba, jól kell teljesítenem a kupamérkőzésen. Dolgozom tovább, és bizakodom, hogy hamarosan megmutathatom, mire vagyok képes a legmagasabb osztályban.”

2023.12.06 17:10:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A klubok költségvetését tekintve Dávid harcol Góliáttal.

2023.12.06 23:28:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.06 15:43:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vasárnap a két csapat az Üllői úton döntetlent játszott, szerdán azonban már a Ferencváros akarata érvényesült.

2023.12.04 22:31:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem kérdés, az elvakult futballőrület éppoly veszélyes, mint a közéleti sértettségtől vezérelt, zsigeri futballgyűlölet. Furcsán hangzik esetleg, de a magyar válogatott kínálta közös élmény attól egyedülálló, hogy még a politikai harcok ellenében is képes egységet teremteni, különbözőségeket feledtetni, a szétszabdalt társadalomnak szívmelengető összetartozás-érzést nyújtani.

2023.12.03 23:56:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az Újpest ellen is csak honfitársaink léptek pályára.