nemzetisport.hu
2015.03.03 19:07 Frissítve: 2015.03.31 01:20

Novák Dezső özvegyének drámai vallomása: 30 óra egy életért

Megdöbbentő vallomást olvashatnak a szerdai Nemzeti Sportban: Novák Dezső felesége, Erzsébet asszony Sinkovics Gábornak nyilatkozott az egy éve elhunyt legendás ferencvárosi játékos és edző életéről; a beszervezésről, az árulásról, a fájdalomról és a magányról.

 

Novák Dezső a felesége szerint senkinek sem ártott
(Fotó: Korponai Tamás)
– Ott volt mellette, amikor elment?

– Fogtam a kezét. A lányok is ott voltak, Dezső akkor már aludt, az arcán megmagyarázhatatlan nyugalom tükröződött, és egyszer csak megállt a szíve.

– Szokták mondani, hogy a súlyos betegségek mindig lelki eredetűek. Gondolom, százszor, ezerszer végigpörgette már az elmúlt évek eseményeit, és feltette a kérdést magában: nem az az átkozott ügynökhistória támadta-e meg a férje egészségét?

– Ebben egészen biztos vagyok. Amikor éppen önnek és fotós kollégájának, az azóta már elhunyt Németh Ferencnek elmondott a férjem mindent arról, hogy Nemere néven jelentéseket kellett írnia, hogy megzsarolták, hogy fenyegették, akkoriban derült ki, hogy beteg. Rengeteget őrlődhetett. Amikor nekem és a gyerekeknek elmesélte az igazságot, rendkívül rossz idegállapotban volt. Onnantól kezdve megváltozott az élete, rengetegen bántották, támadták és megbélyegezték. Pedig senkinek sem ártott. Én biztosan tudom.

– Látta az általa írt jelentéseket?

– Láttam szinte minden anyagot, amely vele kapcsolatos. Van egy ügyvéd barátnőm, akinek a segítségével bepillantást nyerhettem a dokumentumokba. Azokba, amelyeket Dezső írt, és azokba is, amelyeket róla írtak. Talán elég, ha az egyik tartótisztet idézem: „Ez a Nemere minket néz hülyének. Csupa olyan dolgot ír le, amelyet már mindenki tud…”

HA KÍVÁNCSI ARRA, PONTOSAN MI A TÖRTÉNETE NOVÁK DEZSŐ BESZERVEZÉSÉNEK, MIT MONDOTT ALBERT FLÓRIÁN, AMIKOR CSAPATTÁRSA FELHÍVTA A „NEMERE-ÜGY” KIROBBANÁSA ELŐTT, TOVÁBBÁ MELYIK KLASSZIS JELENTETT NOVÁK DEZSŐRŐL IS, OLVASSA EL A TELJES, EGYOLDALAS, MEGRÁZÓ INTERJÚT ÉS THURY GÁBOR KAPCSOLÓDÓ JEGYZETÉT A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..