Női MK: pazar második félidő, kupagyőztes az ETO

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 21:58
Az ETO FC Győr nyerte meg a női labdarúgó Magyar Kupát, miután a döntőben 4–1-re legyőzte a Puskás Akadémiát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Kupagyőztes az ETO (Fotó: Török Attila) – a galériához kattintson a képre!

CÍMVÉDŐKÉNT JUTOTT EL a sorozat utolsó mérkőzéséig az ETO FC, ráadásul a bajnokságban is jobban szerepel, mint a Puskás Akadémia (második helyezettként tíz ponttal előzi meg negyedik riválisát), mégsem lehetett kijelenteni, hogy egyértelmű esélyese a Simple Női Kupa döntőjének. Győrben senki sem felejtette el, a két együttes októberi bajnoki meccse úgy végződött 2–2-re, hogy az ETO hazai pályán csak a 86. percben tudott egyenlíteni, s figyelmeztető volt az is, hogy a Puskás Akadémia a kupa elődöntőjében a bajnokságban éllovas Ferencvárost búcsúztatta 1–1-es döntetlent követően tizenegyesekkel.

A szerdai találkozó első félidejének nagy részében a Dörnyei Balázs irányította ETO futballozott kapura veszélyesebben, és a vezetést is megszerezhette volna a 40. percben, ám Tiffany Cameron szólója után hiába került Németh Loretta ziccerbe, hat méterről rendkívül gyengén lőtt, a kaput sem találta el. Három perccel később jött is a büntetés: a jobb oldalról elvégzett szöglet után Kovács Aida emelkedett a legmagasabbra, és hétméteres fejese után a labda a lécről pattant a gólvonal mögé.

A fordulás után szinte azonnal egyenlített az ETO, Tamila Himics gól előtti légstoppos labdaátvétele a meccs addigi legszebb jelenete volt. A 61. percben Tiffany Cameron beadása után Süle Dóra óriási helyzetben hosszan vette át a labdát, a 83. percben azonban pazar megoldást választva jobb talppal elhúzta a labdát a felcsúti kapus mellett, majd hat méterről ballal az üres kapuba lőtt. Herczeg Andrea szabadrúgása után Kocsán Petra fejesét sem tudta védeni Emilia Dannback, a végén pedig Tiffany Cameron is betalált éles szögből, kilenc méterről. Nem kérdés, az ETO megérdemelten nyert, és védte meg címét.

„Ez volt a legszenzációsabb mérkőzés! Az első félidőben sem volt probléma a játékunkkal, de amit az utolsó tíz percben műveltek a lányok, az elképesztő. Szombaton is találkozunk a Puskás Akadémiával, a három pont megszerzése a cél” − nyilatkozta az M4 Sportnak a mérkőzés után Dörnyei Balázs.

Süle Dóra gólja

NŐI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
ETO FC Győr–Puskás Akadémia 4–1 (0–1)

HIDEGKUTI NÁNDOR STADION, 500 néző. Vezette: Urbán Eszter (Gavalla-Kulcsár Judit, Majorné Nagy Petra)
ETO FC:
Borók – Kaziupa, Nagy F., Savanya – Öreg, Herczeg (Sali, 87.), Süle, Himics, Németh L. (Kocsán, 60.) – Cameron, Vida (Kovács L., 82.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
PUSKÁS AKADÉMIA: Dannback – Bokor, Szemán-Tóth, Kovács A., Palakovics – Kovács E. – Tamók (Tuza, a szünetben), Szarvas (Harmat, 56.), Nagy L. (Tavares, 81.), Sinka – Diószegi (Zán-Fábián, 56.). Vezetőedző: Halászi Kinga
Gólszerző: Kovács A. (0–1) a 43., Himics (1–1) a 49., Süle (2–1) a 83., Kocsán (3–1) a 86., Cameron (4–1) a 90+2. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik