A Zalaegerszeg egy pontot otthon tartott a Fehérvár ellen

VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 17:30
Hiába szerette volna elhozni idegenből a három pontot a Mol Fehérvár, amely többet támadott a mérkőzésen, és a vezetést is megszerezte, mivel a ZTE szervezetten védekezett, és még egyenlíteni is tudott. A vége 1–1-es döntetlen lett, aminek a hazaiak örülhettek jobban.
Az időjárási viszonyokkal is megküzdöttek a csapatok Zalaegerszegen (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!
Az időjárási viszonyokkal is megküzdöttek a csapatok Zalaegerszegen (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

ZTE–Mol Fehérvár 1–1 (0–0)
Zalaegerszeg,ZTE Aréna.Vezette:Andó-Szabó
Gólszerző:Babati (69.), ill. Dárdai P. (47.)

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

Hatalmas zápor zúdult a ZTE FC pályájára (is) a Mol Fehérvár FC elleni bajnokit megelőző órákban, ezért aztán a pesszimistább zalaegerszegiek már azt terjesztették, elmarad a mérkőzés, ugyanis „tenger” borítja a stadion gyepszőnyegét. Bizony, nagyot tévedtek, mert az igaz, hogy szakadt az eső, ám a nyáron felújított és korszerűsített játéktér a kezdésre alkalmassá vált a futballra. Ez korábban, legalábbis ilyen égi áldás esetén, elképzelhetetlen lett volna.

Persze, a fű csúszott, s néhol azért tocsogott a talaj, de Andó-Szabó Sándor játékvezető is a meccs kezdése mellett döntött. Jól tette, mert mindkét csapat játékosai elég hamar alkalmazkodtak a gyors és csúszós talajhoz, ezért aztán megpróbáltak rövid és lapos passzokkal futballozni.

A mérkőzés elején a vendégek uralták a játékot, a ZTE-nek negyedóra kellett ahhoz, hogy felvegye a ritmust. Az első hatalmas helyzet azonban a fehérváriak előtt adódott: a Ferencvárostól érkező Marcel Heister lapos beadása után Nikolics Nemanja öt méterről alig lőtte a labdát a jobb kapufa mellé, rá két percre jött a hazaiak válasza, amikor is Zimonyi Dávid fejelte a labdát centikkel a kapufa mellé. Egyébként a ZTE 4–3–3-as, míg a Mol Fehérvár 4–2–3–1-es hadrendben futballozott, ám a huszadik perctől a vendégek támadások esetén a 3–4–1–2-es formációt alkalmazták oly módon, hogy Nikolics mellé Dárdai Pál zárkózott fel éknek, a két szélső hátvéd, Fiola Attila és Marcel Heister pedig szélsőszerűen futballozott. A hazaiak is a középpályát erősítették meg, és Tajti Mátyásra, valamint a nyáron igazolt Emir Halilovicra várt a csapat mozgatása, az akciók befejezése pedig a gyors csatárokra, ám a nagyobb helyzetek mégis Demjén Patrik kapuja előtt adódtak. A 34. percben például ismét a válogatott Nikolics került helyzetbe, ám kapkodott, így ezúttal sem sikerült megzörgetnie a ZTE hálóját.

A gyors pályának, no meg a csapatok nyílt, győzelemre törő játékának köszönhetően nem unatkoztak a nézők – csak a gólok, a távoli lövések hiányoztak. Igaz, ez is csak az első félidőben, mert szünet után alig jöttek ki a pályára a csapatok, Dárdai Pál húsz méterről, védhetetlenül vágta a labdát a hazaiak kapujába. Hirtelen megjött a lövőkedv, míg az első félidőben egyetlenegyszer sem kísérleteztek távoli bombákkal a csapatok, addig a folytatásban tizenöt perc alatt négyszer is „elsültek” a lábak, igaz, gól egyikből sem lett, de a körülmények okán ezúttal a szándék is dicsérni való.

A vezetés tudatában hátrébb húzódott a Mol Fehérvár FC, de csak azért, hogy szűkítse a hazai csatárok előtti területeket, és hogy a megszerzett labdákkal kontraakciókat vezethessen. Működött a taktika, mert a zalaegerszegiek, bár többet birtokolták a labdát, lassan szőtték a támadásokat, és amikor a tizenhatoson belülre kellett volna passzolni a labdát, akkor pontatlanok voltak az átadások. Egészen a 69. percig, mert akkor váratlanul egyenlített a ZTE: a VAR-szobában ülők ugyan megállították a játékot, ám a felvételek is a vezetőbíró ítéletét támasztották alá, az egyenlítés pedig a hazaiak elszántságát és fölényét igazolták.

A kapott gól után a vendégek is rákapcsoltak, de a ZTE zártan védekezett, ha meg sikerült átlőni a védők fölött a labdát, ott volt a kapuban Demjén. Az átlagon felüli iram a hajrára tovább fokozódott, mindkét csapat nyerésre játszott, de az eredmény már nem változott, döntetlen lett a meccs vége. 1–1

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

NB I, 2021–2022, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
JÚLIUS 30. (péntek)
Paks–Mezőkövesd 2–3
Paks,Paksi FC Stadion
Berke Balázs
1311
Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1–1
Gyirmót,ALCUFER Stadion
Zierkelbach Péter
1200
JÚLIUS 31. (szombat)
Ferencvárosi TC–Kisvárda 1–2Budapest,Groupama Aréna
Káprály Mihály
6139
Budapest Honvéd–DVSC 1–4
Budapest,Bozsik ArénaBognár Tamás
3257
AUGUSZTUS 1. (vasárnap)
ZTE FC–Mol Fehérvár 1–1Zalaegerszeg,Zalaegerszegi Városi StadionAndó-Szabó Sándor
20.00:Újpest FC–Puskás Akadémia FC(Tv:M4 Sport+)Budapest,Szusza Ferenc StadionPintér Csaba

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik