Óriási meglepetés, a Ferencváros kikapott odahaza a Kisvárdától!

Vágólapra másolva!
2021.07.31. 17:35
Óriási meglepetésre a címvédő Ferencváros 2–1-re kikapott odahaza a Kisvárdától a labdarúgó NB I 1. fordulójában.
Nagyon hajtott a piros mezes vendégcsapat (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!
Nagyon hajtott a piros mezes vendégcsapat (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I, 2021–2022
1. FORDULÓ
Ferencváros–Kisvárda Master Good 1–2
(0–0)
Budapest,
Groupama Aréna, 6139 néző. Vezette: Káprály
Gólszerző: R. Mmaee (79. – 11-esből), ill. Leoni (46.), Navrátil (64.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Program volt bőven. A családi szektorban a Buborék együttes muzsikált, a stadion bejáratainál arcfestő hölgyek tartóztatták fel a szurkolókat, míg odabent a lelátón zöld-fehér pólókat lőttek ki a legjobban nyújtózkodó drukkereknek. Újraindult az élet a Groupama Arénában, Peter Stöger bajnoki bemutatkozó mérkőzésére a nyári szünet közepette tekintélyes létszámban voltak kíváncsiak az FTC-drukkerek. Az osztrák vezetőedző NB I-es debütálására némi meglepetést is tartogatott, a kapuban Bogdán Ádám kezdett, a csapat néhány kulcsembere már a Slavia Praha elleni, szerda esti BL-meccsre pihenhetett, a kezdés előtt Somália a lelátón beszélgetett, a cserének jelölt Ihor Haratin vagy éppen Myrto Uzuni a kispad előtt dekázgatott.

Uzuni nem sokáig lazíthatott, a szünetben már intenzíven melegített, Kristoffer Zachariassennel együtt a szakmai stáb csatasorba állította.

Nem véletlenül.

Hiába az első félidei magas – 71 százalékos – labdabirtoklás, az FTC kevés helyzetet alakított ki, Dombó Dávidnak az első félidőben gyakorlatilag egyetlen védeni valója sem volt. Lassan, körülményesen formálódtak a hazai akciók, a vendég várdaiak pedig megpróbáltak jól sáfárkodni a hozzájuk kerülő labdákkal és a lehető legkevesebb passzból eljutni az ellenfél kapujáig.

A kisvárdai Joao Janeiro is életében először dirigált magyar élvonalbeli találkozón, ám a taktikán, a csapaton nem látszott, hogy bunkerfocira érkezett volna a Groupama Arénába. S hogy megérte a támadásra játszani, azt bizonyította, hogy röviddel a fordulás után a brazil Matheus Leoni mesteri technikával nyeste el a labdát a kapu bal oldalába. A 29 esztendős védő ott folytatta a bajnokságban, ahol az utolsó fordulóban abbahagyta, a Paksnak lőtt első NB I-es gólját a Groupama Arénában követte az újabb fontos találat.

A kisvárdaiak – ahogy mondani szokás – megérezték a vérszagot.

A zöld-fehérek ugyan mentek előre – Zachariassen a kapu torkában állva rúgott lyukat –, ám minden helyzet kimaradt, s az egyenlítés helyett jött a hideg zuhany, a vendégek megduplázták előnyüket.

A Ferencváros rákapcsolt, Peter Stöger csereként pályára küldte a gólfelelős Ryan Mmaeet, aki rögtön összehozott egy büntetőt – ezzel a videóbírós rendszer az Üllői úton is bemutatkozott, a visszajátszásokból derült ki, hogy a ferencvárosi bokáját találta el az ellenfél. A VAR-ítélet által megítélt büntetőt Ryan Mmaee magabiztosan értékesítette – a 23 esztendős játékos az eddigi öt ferencvárosi tétmérkőzésén négy gólt szerzett és két gólpasszt adott.

Az 1. forduló legnagyobb meglepetését azonban ő sem tudta megakadályozni, a Kisvárda kibekkelte a hátralévő időt, sőt, Driton Camaj a felső lécet is telibe találta, a piros mezesek a lefújást követően ünnepeltek – óriási bravúrral kezdték az idényt: legyőzték a bajnokcsapatot.

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
NB I, 2021–2022, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
JÚLIUS 30. (péntek)
Paks–Mezőkövesd 2–3
Paks, Paksi FC Stadion
Berke Balázs
1311
Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1–1
Gyirmót, ALCUFER Stadion
Zierkelbach Péter
1200
JÚLIUS 31. (szombat)
Ferencvárosi TC–Kisvárda 1–2Budapest, Groupama Aréna
Káprály Mihály
6139
20.00: Budapest Honvéd–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport+)Budapest, Bozsik ArénaBognár Tamás
AUGUSZTUS 1. (vasárnap)
17.45: ZTE FC–Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport+)Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Stadion
20.00: Újpest FC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport+)Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik