Tíz emberrel szerzett gólokkal nyert az FTC a ZTE ellen

Vágólapra másolva!
2020.08.30. 17:29
Idegenben 2–1 győzött a Ferencváros a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A meccs kétharmadában a Ferencváros emberhátrányban játszott, de így is szerzett két gólt.
A Ferencváros (zöld-feketében) emberhátrányban is bátran támadott Zalaegerszegen (Fotó: Szabó Miklós) – GALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!
A Ferencváros (zöld-feketében) emberhátrányban is bátran támadott Zalaegerszegen (Fotó: Szabó Miklós) – GALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Zalaegerszegi TE–Ferencvárosi TC 1–2 (0–1)
Zalaegerszeg,ZTE Aréna,8429néző.Vezette:Pintér Csaba
Gólszerző:Babati (83.), ill. Civic (41.), Haratin (56.)
Kiállítva:
Lesjak (93.), ill. Botka (31.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Zeg, Zeg, Zeg, Zalaegerszeg! Zengett a ZTE Aréna. Ez aligha meglepő, csakhogy a kórus ezúttal a vendégszektorból harsant fel, a hazai közönség meg vastapssal köszöntötte az udvarias, barátságos ferencvárosi szurkolókat. Egészen más így a hangulat, ha csak a pályán van küzdelem.

Az egész napos rekkenő hőséget éppen a kezdés előtt váltotta fel egy iszonyatos erejű zápor, így a kérdés az volt, melyik együttes tud jobban alkalmazkodni a kétségkívül rendkívüli körülményekhez. Ha már eső: rögtön az első percekben Botka Endre lába csúszott ki a nedves füvön, úgy tűnt, megsérült a védő, de tudta folytatni a játékot. A vendég Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov négy helyen változtatott a hétközi, Skóciában látott kezdőcsapatán, míg a ZTE FC együttese egy helyen módosított az egy hete Mezőkövesden felálló kezdőjéhez képest. Boér Gábor Koszta Márkot vezényelte előre, de mögötte három támadó középpályás feladata volt felzárkózni az akciókhoz, és letámadni már a saját térfelén a Ferencvárost. A házigazda agresszív játékkal próbálta megakadályozni, hogy a zöld-fehérek nyugodtan passzolgatva építsék fel a támadásaikat.

Franck Boli lövése jelentette az első izgalmat, miközben a nézők közül sokan a telefonjuk kijelzőjét figyelték, mit mondanak a meteorológusok, eláll-e az eső valamikor. Pedig a mobil helyett érdemes volt a pályát nézni, hiszen jó tempóban zajlott a mérkőzés: a Ferencváros, ahogy azt várni lehetett, megpróbálta ráerőltetni akaratát a kék-fehérekre, de a hazai csapat szervezetten védekezett, és igyekezett lezárni a kapuja felé vezető területeket.

Aztán egy pillanat alatt forró katlanná változott az aréna: tizenegyeshez jutott a hazai csapat, de Babati Benjámin lövését Dibusz Dénes védeni tudta. A zalaiak azonban azt reklamálták, hogy a büntető előtt kiállított Botka Endre még nem hagyta el a pályát, amikor a játékvezető engedélyt adott a tizenegyes elvégzésére – tegyük hozzá, a ferencvárosiak hátvédje sem Babatit, sem Dibuszt nem befolyásolta, zavarta meg, de az biztos, hogy Pintér Csaba korán adott jelet.

Közben Lasa Dvali megsérült, és mert Lovrencsics Gergő sérülése miatt elfogytak a Fradi jobbhátvédjei, Eldar Civic lett a jobb oldali védő, Dvali helyett pedig Adnan Kovacevic lépett pályára. S milyen az élet? Eldar Civic talán életében először játszott ezen a poszton, de hamar feltalálta magát: jobbról ballal lőtt hatalmas gólt a jobb felső sarokba. Amikor Babati a büntetőhöz készülődött, kevesen gondolták volna, hogy néhány perc múlva már 0–1 lesz az állás.

BOTKA KIÁLLÍTÁSA, BABATI KIHAGYOTT TIZENEGYESE

CIVIC BOMBAGÓLJA

A ZTE FC mindenesetre azonnal megpróbálta kihasználni a létszámfölényt, és a félidő hátralevő részében már a vendégek térfelén zajlott a játék.

A második félidőt egyértelműen a Ferencváros kezdte jobban: kiállítás ide, emberhátrány oda, a vendégcsapat tűnt agresszívebbnek. Myrto Uzuni került lövőhelyzetbe, a védők szögletre mentettek, s a sarokrúgást követően Ihor Haratin megduplázta a Fradi előnyét. Aligha ezt a forgatókönyvet képzelték el a hazaiak, de a Ferencvárosnak nagyon jól jött a második gól: megnyugodott, és magabiztosan őrizte előnyét. A ZTE FC persze próbált ritmust váltani, de úgy tűnt, a bajnoki címvédő elég erős és kellőképpen dörzsölt ahhoz, hogy okos és fegyelmezett védekezéssel eltüntesse a létszámkülönbséget. Nem volt ez rossz meccs, mindkét csapat becsülettel harcolt.

A hajrában Babati Benjámin szépíteni tudott, a gól felpörgette az egerszegieket, de már nem volt több erő bennük. Annyi legalábbis biztosan nem, hogy az egyenlítő gól is megszülessen. A Ferencváros különleges mérkőzésen szerezte meg mindhárom bajnoki pontot – és nem érdemtelenül. 1–2

A meccs előtt eldöntöttem, hova rúgom Dibusznak a büntetőt – Babati

A Celtic ellen néha úgy éreztem, nekem kell szervezni a játékot – Dibusz

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!


NB I, 2020–2021, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 28., PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
DVTK–MTK Budapest 1–1 Miskolc, DVTK Stadion4353Berke Balázs
AUGUSZTUS 29., SZOMBAT
Paks–Mezőkövesd 1–2 Paks, Városi Stadion1398Káprály Mihály
AUGUSZTUS 30., VASÁRNAP
Budafok–Mol Fehérvár 1–4 Budapest, Budafoki MTE Sporttelep2000Antal Péter
ZTE–Ferencváros 1–2 Zalaegerszeg, ZTE Aréna8429Pintér Csaba
Puskás Akadémia–Újpest FC 3–2Felcsút, Pancho Aréna700Karakó Ferenc
Budapest Honvéd–Kisvárda 1–2 Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion2183Farkas Ádám
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár 3 1 2 8–5 +3 5
2. MTK Budapest 3 1 2 5–3 +2 5
3. Ferencvárosi TC 2 1 1 3–2 +1 4
3. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–2 +1 4
5. Újpest FC 3 1 1 1 5–5 0 4
6. Mezőkövesd 3 1 1 1 4–4 0 4
7. Budafoki MTE 3 1 1 1 4–6 –2 4
8. Puskás Akadémia 1 1 3–2 +1 3
9. Kisvárda 2 1 1 3–3 0 3
10. Zalaegerszegi TE 3 2 1 5–6 –1 2
11. Paksi FC 3 1 2 3–5 –2 1
12. Budapest Honvéd 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik