Egygólos hátrányból fordított a Kisvárda a ZTE otthonában

TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 17:40
null
Végül biztosan nyert a Kisvárda (Fotó: Szabó Miklós)
A ZTE FC büntetőből szerzett előnyt a Kisvárda ellen az NB I 4. fordulójában, de hamar egyenlített a várdai együttes, majd a második félidőben még két gólt szerzett és 3–1-re győzött.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda Master Good 1–3 (1–1)
Zalaegerszeg,ZTE Aréna,2062 néző.Vezette:Bogár
Gólszerző: Tajti (27. – 11-esből), ill. Camaj (30. – 11-esből), Melnik (57., 87.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Kizárólag légiósok szerepeltek a Kisvárda kezdőjében a Zalaegerszeg elleni vasárnap kora esti bajnokin. Az előző idényben Révész Attila, a korábbi sportigazgató többek között kijelentette, az elmúlt tíz év akadémiai képzése kidobott pénz a magyar labdarúgás számára, mert nem volt megfelelő a rendszer, s ezért elmaradt a modern képzés is. A szakvezető akkor hozzátette, a közelmúltban változott a koncepció, már felfedezhető a tudatosság, ráadásul a klub kárpátaljai játékosainak mentalitása kezd átragadni a magyar labdarúgókra is, és öt-hat éven belül érzékelhető lesz a változás. Nos, az öt-hat év rengeteg idő, de hogy nem a ZTE FC ellen kezdődött vagy folytatódott a változás, az biztos. A piros-fehérek kezdőcsapatában Hej Viktor ukrán anyanyelvű, míg Hindrich Ottó U20-as román válogatott. A tények mellett ugyanakkor a mérkőzés elején (és itt tegyük már hozzá, hogy a végén is) a kisvárdai szakmai stábot igazolta a külföldi labdarúgók szerepeltetése, mivel a 2. percben Rafal Makowski, a 7. percben Jasir Asani szerezhetett volna gólt, de a lengyel középpályás lövését és az albán támadó fejesét is védte a gólvonalon álló Demjén Patrik.

A hazaiknál Ricardo Moniz vezetőedző folytatta az idény elején megszokott játékospolitikát, vagyis a lehető legtöbb magyar fiatalnak próbál játéklehetőséget biztosítani, Huszti András 21, Májer Milán 23, Németh Dániel 18, míg Szalay Szabolcs 20 éves. A vezetést azonban Tajti Mátyás szerezte meg, aki 24 évesen és 85 élvonalbeli bajnokival már a rutinos futballistákhoz tartozik a kék-fehérek keretében, ő büntetőből vette be Hindrich Ottó kapuját a 27. percben, mert előtte az ukrán Anton Kravcsenko kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül (a teljes képhez tartozik, hogy tíz perccel korábban Kálnoki-Kis Dávid, a testétől eltartott bal kezére pattant a labda a hazaiak tizenhatosán belül, de a videobírózást követően nem járt büntető a Kisvárdának).

Sokáig nem örülhetett a vezetésnek a Zalaegerszeg, mert a középkezdés után a Kisvárda a bal oldalon vezetett támadást és tizenegyeshez jutott, ugyanis a ZTE egyik legrutinosabb labdarúgója, a kétszázadik NB I-es bajnokijához közelítő Bojan Szankovics buktatta Matheus Leonit. A megítélt büntetőtDriton Camaj értékesítette. Az első félidő hajrájában jobbára a hazaiak veszélyeztettek, Huszti András mellel megtolva a labdát a kapufát is eltalálta, a további két helyzetnél a kisvárdai kapus védett.

Camaj is gólt szerzett büntetőből (Fotó: Szabó Miklós)
Camaj is gólt szerzett büntetőből (Fotó: Szabó Miklós)

A fordulás után a vendégek könnyedén szereztek labdát a pálya középső területén, a ZTE ekkor korántsem tudta megismételni az előző két bajnokiján, a Bp. Honvéd (1–0) és az Újpest (1–1) ellen látott letámadásos futballját. A Kisvárda ezzel mindenképpen ellenfele fölé nőtt, sőt az 58. percben Bohdan Melnik góljával átvette a vezetést is. A kapott gól után a hátrányba kerülő kék-fehéreknél is egyértelművé vált, az eredményesség mindennél előbbre való, és a magyar fiatalok közül Májer Milán, Németh Dániel és Szalay Szabolcs is elhagyta a pályát, helyettük három légiós, Eduvie Ikoba, Zoran Lesjak és Christy Manzinga lépett pályára az utolsó szűk fél órára. A változtatással gyorsabbá vált a ZTE futballja, de a csapat helyzetig nem jutott, mert rengeteget állt a játék a szabálytalanságok miatt.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt magyar labdarúgó is pályára lépett a Kisvárdában. Az augusztusban megszerzett, pályafutása eddigi szakaszában külföldön futballozó Vida Kristopher állt be, aki az előző fordulóban mutatkozott be az élvonalban. A hajrában Bohdan Melnik másodszor is betalált: ugyan kihagyta a tizenegyest, de a kipattanó labdát nem rontotta el. Győzelmével a Kisvárda megőrizte veretlenségét a bajnokságban.

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 2 2 10–6 +4 8
2. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
3. Kecskeméti TE 4 1 3 3–2 +1 6
4. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
5. Puskás Akadémia 4 1 2 1 4–3 +1 5
6. Zalaegerszegi TE 3 1 1 1 3–4 –1 4
7. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–9 –4 4
8. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
9. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
10. Vasas FC 4 3 1 4–5 –1 3
11. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
12. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1
NB I, 2022–23, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 19., péntek
Puskás Akadémia–Kecskemét 1–1
Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
980
Augusztus 21., vasárnap
ZTE–Kisvárda 1–3Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő
2062
Vasas–Honvéd 1–2
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Bognár Tamás2966
Augusztus 22., hétfő
20.00: Mezőkövesd Zsóry–DVSC (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
A Paksi FC–Ferencváros és a Mol Fehérvár–Újpest FC mérkőzéseket későbbre halasztotta az MLSZ versenybizottsága

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik