Henty duplázott, a Puskás Akadémia nyert az Újpest vendégeként

Vágólapra másolva!
2019.08.03. 19:20
null
Ezekiel Henty győzelemre vezette a Puskás Akadémiát az Újpest ellen (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB I első fordulójában az Újpest pályaválasztóként 3–1-re kikapott a Puskás Akadémiától az Illovszky Rudolf Stadionban.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Újpest–Puskás Akadémia 1–3 (Balázs B. 52., ill. Henty 13., 31., Knezevic 69.)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2707 néző. Vezette: Vad II István

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Tanítani való kényszerítő után beadás jobbról, a középen érkező Balajti Ádám csak hajszállal fejelt a kapu fölé – remek támadást láthatott, aki csaknem egy órával hamarabb kilátogatott az Illovszky-stadionba. Szanyó Károly, a másodosztályú Vasas vezetőedzője ugyanis edzést vezényelt csapatának (bajnoki Dorogon vasárnap), s nem mindennapi látvány volt, amikor úgy ötven újpesti drukker követte figyelemmel az angyalföldiek gyakorlását.

Mint ismert, az Újpest a Szusza Ferenc Stadion talajának felújítása miatt ideiglenesen a Fáy utcában játssza hazai mérkőzéseit, az aréna melletti edzőpálya kis lelátóján békésen beszélgettek a lila-fehérek fanatikusai. Akkor viszont már hangosabbnak bizonyultak, amikor a klub belga tulajdonosáról, Roderick Duchatelet-ről alkottak véleményt, s a szappanopera hosszúságúra nyúló címerügyben fogalmazták meg kritikájukat. Utóbbit óriási drapériára is ráfestették: „Soha nem nyugszunk bele!”

A vendég felcsútiak pedig abba nem nyugodtak bele, hogy a két csapat bajnokiján 0–0 áll az eredményjelzőn, így a 7. percben Kamen Hadzsiev szerezhetett volna a vezetést, ekkor azonban még Filip Pajovics védett, de hat perccel később már nem háríthatott az újpesti kapus Ezekiel Henty fejesénél. 0–1

Ezekiel Henty első gólja

Csöndesen csordogált a mérkőzés, igazán nagy nyomást nem helyezett az Újpest a felcsúti csapatra, amely Ezekiel Henty újabb góljának köszönhetően megduplázta előnyét (0–2) – sőt David Vanecek kis túlzással el is dönthette volna a találkozót már az első félidőben, de Filip Pajovics bravúrral védett.

Ezekiel Henty második gólja

S milyen a futball: 0–3 helyett szépítettek a hazaiak, a csereként beálló Balázs Benjámin volt eredményes (1–2). Az újpestiek próbálkoztak a folytatásban, ám látszott, klasszikus csatár nélkül nem hatékony a támadójátékuk – Koszta Márk ebben a szerepkörben nem igazán hasznos, a korábbi kispesti egy sorral hátrébb jobb teljesítményre képes. De meg van kötve Vignjevics keze, hiszen Lacina Traoré a szerződése ellenére nem tért vissza Újpestre, s távozott Theophilus Solomon, valamint Tischler Patrik is.

Balázs Benjámin gólja

Úgy tűnt, tovaszáll az újpestiek esélye arra, hogy pontot szerezzenek – Josip Knezevic újra két gólra növelte a vendégek előnyét (1–3). A „hazai” szurkolótábor már nemcsak a tulajdonost, hanem Vignjevicset is távozásra szólította fel, s ollézott, amikor hátul passzolgattak a védők, majd a szurkolók feltették a kérdést: „Hol a csapatunk?”

Josip Knezevic gólja

Kétségtelen, az újpestiek széteső játékot mutattak be, s ha a felcsútiak jobban összpontosítanak, öt-hat gólt is szerezhettek volna. A végén zúgott a „Szép volt, fiúk!”, az más kérdés, hogy gúnyosan és az újpesti szektorokból.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2019–2020, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 3., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda Master Good–Paksi FC 1–0
Kisvárda, Várkerti SporttelepBogár Gergő
2128
Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE 1–0
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József 2245
Újpest FC–Puskás Akadémia FC 1–3
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Vad II István
2707
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Diósgyőri VTK–Bp. Honvéd 2–1Miskolc, DVTK StadionBognár Tamás
6139
Mol Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC 4–2
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Solymosi Péter
2881
A Ferencvárosi TC–Debreceni VSC mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik