Csak a nevében volt derbi: nem született gól az Újpest–FTC-n

BORBOLA BENCE, HATÁR DÁVID (közvetítés)BORBOLA BENCE, HATÁR DÁVID (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2018.03.31. 16:45
A labdarúgó NB I 24. fordulójában az éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott az Újpesttel a Szusza Ferenc Stadionban.
Nagy volt a csata, gól azonban nem született a 223. derbin (Fotó: Földi Imre)
Nagy volt a csata, gól azonban nem született a 223. derbin (Fotó: Földi Imre)

 

LABDARÚGÓ NB I
24. FORDULÓ

Újpest FC–Ferencváros 0–0
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 9596 néző. V: Iványi

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Megyeri úton telt ház, zsúfolt lelátók, füstbombák, hanggránátok, szép indítások, kisebb helyzetek is akadtak – csak éppen a legfontosabb, a játék sava-borsa hiányzott, a gól!

Hiába érkezett jó formában lévő Ferencváros a Szusza Ferenc Stadionba, a zöld-fehérek nem tudtak mit kezdeni az újpestiekkel, sőt Thomas Doll együttese az első félidőben meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott. Pedig joggal bízhattunk a gólgazdag kilencven percben, hiszen egyik oldalon a tizenhárom találatnál járó Novothny Soma, míg a másikon a tizenegy gólig jutó (eddig a tavaszi négy bajnokiján hétszer a kapuba találó) Böde Dániel rohamozott – hiába…

No, de kezdjük a történetet a mérkőzés elején!

A kezdeti, unalmasabb, visszafogott néhány perc után átvette az irányítást a hazai csapat. Az esőtől áztatott nedves talajon jobban érvényesült az alacsonyabb termetű újpesti középpályások játéka, gyakran egészen tetszetős adogatással jutottak el a ferencvárosi tizenhatosig, olykor az is előfordult, hogy – akár a kézilabdában – körbeadogatták a büntetőterület előtti pályarészt. Ebben a periódusban nagy helyzetbe mégsem kerültek Novothny Somáék, mindössze néhány távoli lövésből, illetve szöglet utáni szituációból voltak veszélyesek.

A vendég ferencvárosiak behúzódtak a kapujuk előterébe, ám a brazil Pedroso oldalán különösen bizonytalannak tűnt a védekezésük, hol a felfutó Balázs Benjámin, hol az előtte futballozó szerb Branko Pauljevics hatolt a hátvédsor mögé, csak az első negyvenöt percben legalább tucatnyi beadás érkezett a jobb oldalról a kapu előterébe. A dél-amerikai védő mentségére szóljon, az egy sorral feljebb futballozó Amadou Moutari nemigen segített be a védekezésbe, így sokszor két újpesti hozta a ferencvárosira a labdát…

A második félidő elején Iványi Zoltán játékvezető kénytelen volt két percre megállítani a játékot, a drukkerek olyan mennyiségű füstbombát és görögtüzet gyújtottak a lelátón, aminek füstjétől a játéktér egyes részeit nem lehetett látni. A helyi műsorközlő gyorsan be is mondta, jó lenne vigyázni, hiszen az MLSZ alighanem tetemes bírságot ró ezért ki a klubra.

Nos, a fontos emberek számára fenntartott szektorban ott is volt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azonban értelemszerűen nem a körülményekkel foglalkozott, inkább élvezte a mérkőzést. Mellette más közéleti személyiségek is helyet foglaltak a széksorokon, az egykori újpesti kedvencek közül több mint tucatnyian voltak a lelátón, többek között Szentmihályi Antal, Tóth József, Dunai Ede, Nagy László, Tóth András, Herédi Attila, Szendrei József, Szlezák Zoltán, vagy éppen Fehér Csaba. S nemcsak a korábbi játékosokat, hanem a magyar mellett a nemzetközi sajtót is megmozgatta a szombati budapesti derbi, a Megyeri útra több újságíró érkezett Németországból, Szlovákiából, Spanyolországból és Ausztriából is – a látványos szurkolói bemutatóknál nem győztek fényképeket készíteni.

A pályán zajló eseményekkel Thomas Doll volt elégedetlenebb, Varga Roland helyére Priskin Tamást cserélte be, ám aki azt várta, hogy ettől átáll a Fradi kétcsatáros játékra, tévedett. Priskin Tamás korábban nemigen látott módon a középpálya szélére került, Amadou Moutari átjött a jobb szélre, míg a csereként beálló játékos bal oldali futóként próbált veszélyt teremteni. Ha nem is ezért, de a küzdelem a fordulást követően némileg kiegyenlítettebb volt, a Ferencváros is eljutott néhányszor helyzetig, lövések és fejesek is érkeztek Filip Pajovics kapujára, hiába… A találkozó hajrájában mindkét vezetőedző becsülettel próbálkozott, Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll is kihasználta mindhárom cserelehetőségét, ám érezhető volt, ezen a napon már kisebb csodának kellene történnie, hogy gólt lásson a közönség.

A nap végére mégis mindenki boldog lehetett: az Újpest nem hagyta magát a tabellán előtte tizenhét ponttal álló ferencvárosiakkal szemben, míg a zöld-fehérek aligha bánták, hogy mivel a nagy üldöző Videoton sem győzött (a Puskás Akadémia otthonában játszott 0–0-t), maradt a hárompontos különbség.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2017–2018, 24. FORDULÓ
MÁRCIUS 31., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Mezőkövesd–Paks 2–3
Mezőkövesd, Városi StadionAndó-Szabó Sándor
Diósgyőr–Bp. Honvéd 1–1 Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
Újpest–Ferencváros 0–0 Budapest, Szusza Ferenc StadionIványi Zoltán
Puskás Akadémia–Videoton 0–0Felcsút, Pancho ArénaSzabó Zsolt
Balmazújváros–Vasas 1–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Berke Balázs
Haladás–Debrecen 1–1
Szombathely, Haladás StadionKassai Viktor
TABELLA • TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 24 15 6 3 52–22 +30 51
2. Videoton FC 23 14 6 3 48–24 +24 48
3. Paksi FC 24 9 8 7 35–34 +1 35
4. Újpest FC 24 8 10 6 31–29 +2 34
5. Debreceni VSC 24 9 6 9 38–31 +7 33
6. Budapest Honvéd 23 9 5 9 37–39 –2 32
7. Diósgyőri VTK 24 8 6 10 38–39 –1 30
8. Vasas FC 24 7 5 12 29–45 –16 26
9. Puskás Akadémia FC 24 6 8 10 28–37 –9 26
10. Mezőkövesd Zsóry FC 24 6 8 10 30–44 –14 26
11. Szombathelyi Haladás 24 7 3 14 25–39 –14 24
12. Balmazújváros 24 5 9 10 27–35 –8 24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik