D. S. B.
2023.09.21 11:21 Frissítve: 2023.09.21 12:10

NB I: túl a műtéten a Várda támadója és a rehabilitáción a Kövesd szélsője

Túl van a műtéten a megyei első osztályú Pilisi LK elleni Magyar Kupa-mérkőzésen megsérült kisvárdai támadó, Milos Szpaszics – közölte honlapján a játékos klubja, míg a Mezőkövesd arról számolt be, hogy keresztszalag-sérülése után ismét a csapattal edz az U19-es válogatott Kállai Zalán.

A Kisvárda ősszel már nem számíthat Milos Szpaszicsra (Fotó: Szabó Miklós)

 

A Kisvárda közlése szerint Milos Szpaszics a Pilisi LK ellen magas külboka-csonttörést szenvedett, amit a csapat orvosa, dr. Kósa Jenő operált meg, a csontot szegecsekkel és csavarokkal kellett rögzíteni, de a beavatkozás komplikációmentes volt. A szerb támadó szerdán hagyhatta el a kórházat, tíz napig fekvőgipszet, utána négy hétig járógipszet kell viselnie, a rehabilitációt pedig hat hét múlva kezdheti, így az ő játékára ősszel már nem számíthat a Kisvárda.

A Mezőkövesdhez viszont hosszú kihagyás után tért vissza a március 14-én keresztszalag-sérülést szenvedő U19-es válogatott Kállai Zalán, aki szerdán már a csapattal edzett.

„Amikor megtudtam, hogy ilyen hosszú kihagyás vár rám, nagyon szomorú voltam, de minden nap azon dolgoztam, hogy minél hamarabb visszatérjek. Nagyon jó érzés volt végre a csapattal kimenni az edzésre, bár az egymás elleni játékba még nem állhatok be a nagy kontaktok miatt. Ahhoz, hogy, újra játszani tudjak, meg kell várnom az utolsó kontrollt, ami október nyolcadikán lesz. Bízom benne, hogy a vizsgálaton minden rendben lesz, a pályára lépést már eszméletlenül várom” – mondta Kállai Zalán.

2023.12.06 17:10:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A klubok költségvetését tekintve Dávid harcol Góliáttal.

2023.12.06 23:28:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.06 15:43:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vasárnap a két csapat az Üllői úton döntetlent játszott, szerdán azonban már a Ferencváros akarata érvényesült.

2023.12.04 22:31:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem kérdés, az elvakult futballőrület éppoly veszélyes, mint a közéleti sértettségtől vezérelt, zsigeri futballgyűlölet. Furcsán hangzik esetleg, de a magyar válogatott kínálta közös élmény attól egyedülálló, hogy még a politikai harcok ellenében is képes egységet teremteni, különbözőségeket feledtetni, a szétszabdalt társadalomnak szívmelengető összetartozás-érzést nyújtani.

2023.12.03 23:56:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az Újpest ellen is csak honfitársaink léptek pályára.