NB I: rutinos kapus és válogatott játékosok távoznak a kiesőtől

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 09:09
Laczkó Zsolt, Vaskó Tamás és Vukasin Polekszics sem marad a labdarúgó NB I-ből kieső Békéscsabánál a másodosztályban.

Zoran Szpisljak vezetőedző 25 fős keret kialakításán fáradozik. A vezetők megegyeztek a csapat egyik legnagyobb erősségével, a debreceniek által is csábított Bényei Balázzsal, a védelem közepén bevethető Fehér Zsolttal, a kölcsönből visszatérő Bagi Istvánnal, a rutinos Spitzmüller Istvánnal, a gólerős Birtalan Botonddal, és továbbra is Békéscsabán futballozik Takács Péter, Viczián Ádám, Huszár Gergő, Pilán Márkó, Szélpál Norbert, Tóth Dániel, Szalai Dániel. Bényei Balázzsal, a védelem közepén bevethető Fehér Zsolttal, a kölcsönből visszatérő Bagi Istvánnal, a rutinos Spitzmüller Istvánnal, a gólerős Birtalan Botonddal, és továbbra is Békéscsabán futballozik Takács Péter, Viczián Ádám, Huszár Gergő, Pilán Márkó, Szélpál Norbert, Tóth Dániel, Szalai Dániel.

A kapus Mursits Roland ugyancsak Csabán folytatja. Ő korábban kijelentette, csak abban az esetben marad az Előrénél, ha legfőbb vetélytársa, Vukasin Polekszics távozik a klubtól, hiszen számára az a legfontosabb, hogy állandó játéklehetőséghez jusson. A vele kötött megállapodásból világossá vált, hiába tűnt úgy, hogy Polekszics a másodosztályban is kitart a csabaiak mellett, a montenegrói válogatott kapus távozik.

„Már beadtuk a magyar állampolgársági kérelmét, a játékos egyelőre légiósnak számít, márpedig mi kizárólag magyar futballistákkal vágunk neki az új idénynek – mondta Igricz Mihály klubigazgató a Nemzeti Sportnak. – A brazil származású Fabio esete más, ő futballmagyarnak számít, vele közel állunk a megállapodáshoz, minden bizonnyal nálunk folytatja pályafutását. Közel a megegyezés Beszterczei Attilával és Konyecsni Zoltánnal is. Balog Zsolttal, Juhász Györggyel, Hudák Martinnal és Máthé Gáborral még le kell ülnünk tárgyalni.”

Zoran Szpisljak további négy-öt rutinos futballistával szeretné megerősíteni keretét. Eldőlt ugyanakkor az előző szezonban a csabai együttesben meghatározó szerepet játszó Vaskó Tamás és Laczkó Zsolt sorsa, legalábbis a tekintetben, hogy egyik válogatott futballista sem marad a klubnál. Hogy hol folytatják pályafutásukat, egyelőre nem tudni, bár Vaskó kapcsán a minap felvetődött a lehetőség a Vasasnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik