Munkatársunktól 2020.06.08 23:08 Frissítve: 2020.06.09 07:33

NB I: rendőrségi eljárás indult az Újpest–Honvéd meccs miatt

Közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség a szombati Újpest–Honvéd NB I-es bajnokin történteket, miután a szurkolók egy része nem tartotta be a távolságtartásra vonatkozó járványügyi előírásokat – ezt a hatóság is megerősítette. 200 ezertől 2 millió forintig terjedő összegre büntethetik az Újpestet mint a meccs szervezőjét – számolt be róla hétfő este az Index.

 

Nem tartották be a szabályokat... (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK A SZOMBATI NB I-ES MÉRKŐZÉSEK KÉPEIBŐL

A május 27-i kormányrendelet tette lehetővé, hogy ismét nézők előtt rendezzenek labdarúgó-mérkőzéseket, ám ezt bizonyos szabályok megtartásával engedélyezte csak a rendelet: a nézők a lelátón minimum másfél méterre kell, hogy üljenek egymástól, három széknek üresnek kell maradni közöttük és egymás mögötti sorokba sem ülhetnek.

Ezt viszont már a Magyar Kupa fináléjában sem feltétlenül sikerült betartani, s a döntő után a Magyar Labdarúgó-szövetség ismét felhívta a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára. A Honvédot és a Mezőkövesdet is megbüntette, igaz, nem a szurkolók miatt, hanem azért, mert a labdarúgók elhagyták a sportzónát a találkozó után, hogy pacsizzanak a drukkereikkel.

Az Újpest–Honvéd bajnoki után az Indexnek nyilatkozott az Újpest biztonsági igazgatója, Vállai István, aki elárulta, ha a most indult rendőrségi eljárás után megbírságolják őket, az is lehet, hogy a keddi, Debrecen elleni bajnoki után több találkozót nem rendeznek már nézők előtt a Megyeri úton, mert nem engedhetnek meg egy újabb büntetést a klub szűkös költségvetése miatt.

Hozzátette, a szervezők mindent biztosítottak ahhoz, hogy a szurkolók be tudják tartani az előírásokat: a beléptetéskor és a meccs alatt is felhívták a figyelmüket a szabályokra, a jegyeket az előírásoknak megfelelően értékesítették, a szektorok negyedét töltötték fel nézőkkel.

Vállai szerint ezer sebből vérzik a nyitott kapus meccsek koncepciója, mert fizikailag lehetetlen betartatni a szurkolókkal a szabályokat, főleg a B-középben.

„A büntetésnek preventív célja kell, hogy legyen, azért van, hogy a jövőben ne szegjük meg a szabályokat, de ebben az esetben ez lehetetlen” – tette hozzá Vállai. 

Az Index – a beszámoló szerint – kereste a Honvédot is, mivel a képek tanúsága szerint főleg az ő szurkolóikkal volt probléma, ám utóbbi klub rendezőként az Újpesthez, illetve az esetet vizsgáló rendőrséghez irányította a portál munkatársait.

Az Index teljes cikkét ide kattintva elolvashatják.

LABDARÚGÓ NB I
28. FORDULÓ

Június 9., kedd
16.55:
Kisvárda–Mezőkövesd
19.00: Újpest–Debrecen
21.05: Bp. Honvéd–Mol Fehérvár
Június 10., szerda
16.55: Diósgyőr–ZTE FC
19.00: Puskás Akadémia–Kaposvár
21.05: Paks–Ferencváros

2021.07.25 18:45:57

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

Bátran kezdett a Loki Mourinho csapata ellen, de a védelmi hibák miatt vereség lett a vége a bajnoki főpróbának.

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Újra kegyelmi állapotban vívta végig a férfi kard egyéni napját.

2021.07.24 17:56:09

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

Hiába volt több helyzete a Honvédnak, gólt nem tudott szerezni a Bozsik Arénában.

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Nem Puskás, hanem Oláh István helyett lett Bozsik a névadó.